Adventsrejse til Prag

Kom i julestemning med Akademisk Rejsebureau, når vi indleder julehøjtiden med en rejse til en helt ny destination med vores nye rejseleder - Prag med lektor og forfatter, Stig Wørmer. På denne forlængede weekendtur har Akademisk Rejsebureau sammensat en rejse, der kombinerer vores koncept med en akademisk rejseleder og et indholdsrigt og lærerigt program, med muligheden for at komme i den rette julestemning og eventuelt få taget hul på årets jule- og gaveindkøb. På rejsen vil vi gå på opdagelse i Prags stemningsfyldte gader med et væld af charmerende bygninger og besøge Wenzelpladsen, hvor vi kan komme i den rette julestemning med et af Europas største julemarkeder. Vi besøger også Prags borgområde med Vitus Katedralen og tager en tur i vetaransporvogn.  Vores ekspertrejseleder Stig Wørmer har boet i byen og vil guide os gennem de mange historiske seværdigheder og introducere os for mennesker, han kender.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra København.
Efter indkvartering på vores hotel begynder vi straks med at udforske byen. Vi besøger det jødiske kvarter, der er kendt som Josefov og ligger mellem Den Gamle Rådhusplads og Moldaufloden.
Eftermiddagen er på egen hånd, og vi mødes igen om aftenen, hvor der er en fælles velkomstmiddag.

Dag 2
Vi starter byrundturen med at tage en tur i sporvogn, der vil køre os op til Prags store historiske borgområde, der ligger hævet over byen. Vi vil her blive guidet gennem borgområdets baggårde med de flotte bygninger og den enorme Skt. Vitus Katedral samt Præsidentkontoret. Efterfølgende krydser vi den kendte bro over Vltava-floden i Prags centrum, Karls-broen. Broen stod færdig i starten af det 15. århundrede, og var til midten af det 19. århundrede, den vigtigste forbindelse mellem Prags borg på vestsiden af floden og Den Gamle By på østsiden. Broen er opkaldt efter Kong Karl den fjerde. Vi begiver os igennem Prags historiske centrum og slutter vores byrundtur ved det store julemarked. På markedet findes flere forskellige boder, der blandt andet sælger håndlavet julepynt, tjekkiske julegodter og meget mere.

Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 3
Inde på Den Gamle Rådhusplads, under det astronomiske ur, ligger Prags gamle og skjulte by ca. 6-7 meter under jorden. Vi skal i dag på rundvisning igennem den underjordiske by, hvor vi kan se, hvordan folk boede helt tilbage til det 12. århundrede.
Eftermiddagen er på egen hånd inden vi om aftenen mødes til en afskedsmiddag.

Dag 4
Hjemrejse.

Hvad er inkluderet

  • Fly t/r fra København 
  • 3 Overnatninger med morgenmad på et centralt beliggende trestjernet hotel 
  • Velkomstmiddag og Afskedsmiddag
  • Indgang til Prags borgområde 
  • Skt. Vitus Katedral
  • Guidet tur i Prags gamle og skjulte by
  • Tur med veteransporvogn
  • Alle drikkepenge 
  • Ekspertrejseleder

Rejseleder

Historiker og journalist (DJ)
Stig Wørmer er uddannet journalist fra Danmarks journalist højskole. Han har været rejseleder i Fjernøsten, Balkan og Østeuropa og har skrevet rejseartikler fra nær og fjern til dagblade og magasiner. Stig var udsendt som dansk lektor på universitetet i Prag i tre år. Herudover er han en af Udenrigsministeriet valgobservatører og har været observatør for FN, EU og OSCE i Centralasien, Kaukasus, Balkan og Afrika.