Endagstur til Stevns

Vi samles ved Nørreport Station. Herfra går bussen mod Køge.


Første stop i Køge er Køge Kirke.  Den bliver bl.a. brugt i Matador som Korsbæk Kirke i flere scener. Bagefter kører vi gennem byen mod det lille Køge Mini-by med en model af det gamle Køge. Vi ender ude ved den hvide bro over Køge Å, der også kendes fra Matador. Herfra fortsætter vi mod syd ud på Stevns. Vi gør et lille stop ved Tryggevælde Å, der markerer grænsen til Stevns.

Vi passerer først en stor eng, landsbyerne Egøje og Vallø med slottet. Kort stop ved Vallø Slot med den elegante Slotsgade. Videre gennem små skove og forbi marker med får, køer og heste. Vi hopper af i købstaden Store Heddinge, hvor vi til fods ser den karakteristiske station, der er bygget i kalksten fra halvøens kalkbrud samt kirken. Det sidste stræk fra Store Heddinge til Rødvig tager kun kort. Her ser vi Sjællands næststørste fiskerihavn. Man kan også se den nederste del af Stevns Klint fra byen, og vi kører den korte tur op til Stevns Kalkbrud, der i dag er et naturområde og ramme og udendørsarrangementer.

Efter et besøg på stenstranden går turen forbi Stevnsfortet op mod Højerup Kirke, hvis kor styrtede i havet i 1924. Her kan vi ned ad den lange trappe til stranden og se det berømte fiskeler i klinten, der går tilbage til tilbage det tidspunkt, hvor dinosaurerne forsvandt, og som er grunden til at Stevns Klint tilhører UNESCOs Verdensarv. Efter besøget ved kirken kører vi ud og ser Stevns Fyr, det højeste punkt på klinten.

Herfra går turen tilbage til Rødvig, hvor vi får en sandwich på havnen.

Herfra kører vi ud mod sidste stop i Rødvig, er den nærliggende skov, der nærmest kun er en ramme af høje bøgetræer rundt om en skydebane, hvor der jages fasaner, og som også har været skueplads for et mord i nyere tid. Der bevaret lidt gammel skov ned mod vandet ved Svanebugten, hvorfra der er en smuk udsigt over Præstø Bugt og Møn.

Herfra går turen igen nordpå, hvor vi gør holdt ved den sagnomspundne Elverhøj (ja, du læste rigtigt), før vi returnerer mod København.

Status:
Udsolgt

OBS/Forbehold

Turen vil blive justeret efter de til enhver tid gældende COVID-19-regler fra Sundhedsstyrelsen. Gruppen kan derfor blive splitte op i mindre grupper.

Det er tilladt at være flere end ti i en bus allerede nu, hvis man ikke sidder ansigt til ansigt. Det er tilladt at være flere på et skib, hvis afstanden på en meter overholdes.

Skulle forsamlingsforbudet stadig være på maks 10 personer efter 8 . juni vil vi splitte grupperne op i mindre grupper på museer osv.

Maks. 25 deltagere