Endagstur til Vordingborg med Poul Joachim Stender

Rejseleder på denne tur er Poul Joachim Stender. Poul Joachim er født og opvokset i Bakkebølle lidt udenfor Vordingborg sammen med sine fem søskende. Han har gået på Vordingborg gymnasium og hans forældre ligger begravet på kirkegården. Han tilbragte sine første 19 år i området fra 1956 og 1976. Stender har udgivet flere bøger herunder barndomserindringen: "Røde hunde gør ikke", der handler om Bakkebølle og Vordingborg, han er desuden aktuel med bogen "Jesus Trip - Pilgrimsguide til Israel og Vestbredden", en bog der er inspireret af rejsen "I Jesu fodspor", som Poul Joachim Stender har været rejseleder på de sidste 10 år for Akademisk Rejsebureau.

Bogen "Jesus Trip - Pilgrimsguide til Israel og Vestbredden" kan købes i vores boghandel.
Læs mere om rejsen til Israel her

Program

Afgang fra København

Vi indleder turen med at besøge Grundtvigs barndomshjem i Udby, hvor der i en længe i den idylliske præstegård er indrettet nogle mindestuer for Grundtvig. Ingen har haft større indflydelse på dansk folkeliv, poesi, teologi og åndsliv end Grundtvig. 
Efter besøget i Udby præstegård kører vi videre til Vordingborg, der engang var Danmarks hovedstad. Nogle af de vigtigste kapitler i Danmarkshistorien er foregået i Vordingborg. Vi skal besøge ruinterrænet og Gåsetårnet, der engang udgjorde en gigantisk middelalderlig fæstning. Jyske lov er blandt andet underskrevet i Vordingborg. I dag er byen også kendt for være fodboldspilleren og landstræneren Morten Olsens hjemstavn. Herefter går turen til Oringe halvøen, hvor der i 1850’erne blev oprettet et psykiatrisk hospital, hvor blandt andet forfatteren Tove Ditlevsen har været indlagt. Både i bøgerne i Gift og Vilhelms værelse beskriver hun sit ophold på Oringe. Vi skal se hospitalets kirke, dissektionslokalerne hvor de sindslidendes hjerner blev undersøgt og besøge museet, der fortæller dramatisk om psykiatrien i 1800-tallets slutning.
Vordingborg er kendt kulinarisk for restauranten Babette. Vi spiser sen frokost på Oscar, der er Babettes filial ved havnen. Herefter går turen videre forbi digteren Meir Aron Goldschmidt hus til Nyråd og Bakkebølle. Bakkebølle er kendt for at være flykonstruktøren Jacob Ellehammers barndomshjem. Den berømte norske maler IC Dahl har udødeliggjort området gennem nogle af sine malerier og billedkunstneren og designeren Jens Harald Quistgaard har i længere periode levet i Bakkebølle. Vi slutter turen på Stensbygård, hvor godset kan fremvise en park med en hel unik samling af træer.

Status:
Udsolgt

OBS/Forbehold

Turen vil blive justeret efter de til enhver tid gældende COVID-19-regler fra Sundhedsstyrelsen. Gruppen kan derfor blive splittet op i mindre grupper, og i forskellig transport.

Det er tilladt at være flere end ti i en bus allerede nu, hvis man ikke sidder ansigt til ansigt. 

Skulle forsamlingsforbudet stadig være på maks 10 personer efter 8 . juni, vil vi splitte grupperne op i mindre grupper på museer osv.

Maks. 25 deltagere