Skåne, Bornholm og Christiansø

Vi besøger det gamle Østdanmark - Skåne, Halland og Blekinge og sejler derfra til Bornholm, hvor vi skal rundt på øen og oplever sommerlandet. Udover Rønne, rundkirkerne og Hammershus tager vi op langs den klipperige østkyst. Der bliver også tid besøge Danmarks østligste by - Christiansø.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Vi rejser ud til det gamle Østdanmark (Skåne, Halland, Blekinge og Bornholm) og turen går først til Dalby, omkring 10 km. øst for Lund. Dalby var Danmarks første domkirkeby og ærkebispesæde for hele Skandinavien. Vi ser kirken der ligner en typisk dansk landsbykirke bare i større format. Herefter tager vi til Gennerup, som er en bykirke på landet i nærheden af Hækkebjeg Slot (Häckeberga). Bykirken er intim og smuk. De særlige siddepladser for adelen fra Hækkebjerg er typisk for stilen. Efterfølgende skal vi besøge en af Nordens mest specielle borge, Glimmingehus. Borgen der udelukkende består af et enkelt stenhus med voldgrav blev grundlagt af Niels Holgersen Ulfstand og blev aldrig erobret. Sidste stop inden færgeoverfarten til Bornholm er Simmerhavn, bedre kendt i dag som Simrismhamn. byen har små hyggelige gader, der ånder af atmosfære. Vi ser kirken, hvor gravstenene inde i bygningen er skrevet på både danske og svensk, da den sproglige forsvenskning slog igennem i 1680'erne, hvad man tydeligt ser. Herefter kører vi til færgen og sejler over til Bornholm, hvor vi indkvarteres på vores hotel.

Dag 2
På Bornholm skal vi have en rundtur i Rønnes gamle centrum. I gaden udenfor Bornholms Gymnasium ser vi f.eks. tre brosten, som er uberørt af asfalteringen. På den ene står der skrevet "1658", for det var her den svenske kommandant blev likvideret, hvilket medførte at Bornholm igen kom under det danske rige. Herfra tager vi ud på øen og ser en af rundkirkerne, inden vi kører langs kysten via Hasle op til Hammershus borgruin. I nærheden spiser vi frokost og tager derefter til Almindingen med Rytterknægten. Almindingen er Danmarks tredjestørste skov. Derefter går turen tilbage vores hotel.

Dag 3
På rejsens tredje dag kører vi mod sydøst til Balka Strand ved Dueodde og herfra op langs østkysten, hvor vi besøger klippekystens byer Nexø, Svaneke, Gudhjem, hvor vi spiser frokost og måske får lejlighed til at spise røgede sild. Vi skal også opleve Allinge-Sandvig og den smukke natur i nærheden.

Dag 4
På fjerdedagen sejler vi mod Christiansø, som egentlig hedder Ertholmene, Vi får en gåtur på øen, som er bilfri og ser bastionerne. Vi ser også øens gamle fængsel og museet. Der er i alt tre øer eller klippeskær, nemlig Christiansø, Frederiksø, Græsholm og Østerskær, der er Kongerigets østligste punkt. Herefter sejler vi tilbage til "Landet", som Bornholm hedder på Christiansø og finder vores hotel.

Dag 5
På hjemrejsedagen går turen igen via Ysted, som alle kender ved dens nutidige navn Ystad, og så skåningene udtaler Ysta'. Den ligner de smukke bornholmske byer, men blev brændt af flere gange under svenskekrigene. Byen har en seværdig kirke. På rejsen tilbage kommer vi forbi herregården Bollerup, der er en pendant til Glimmingehus og vi skal op på højdepunktet Kåsebjerg (Kåseberga) med en flot stensætning fra forne tider og hører om dens betydning. Kåseberga har en smuk udsigt til Bornholm på klare dage.

 

Hvad er inkluderet?

  • Bus
  • Overnantning i dobbeltværelse på hotel med morgenmad
  • Fem frokoster
  • Ovenstående program inkl. alle entréer
  • Rejseleder
  • Færgeoverfarter