Praktisk information om Etiopien

Herunder finder De en række praktiske oplysninger forud for Deres rejse til Etiopien. Læs bl.a. mere om valuta, drikkepenge, tidsforskel, vejr og påklædning.

Visum 
Det er et krav at man kan fremvise gyldigt visum ved indrejse til Etiopien. Læs mere om visumprocessen her.

Er der under en måned til afrejse og har De ikke påbegyndt visumprocessen, skal De hurtigst muligt kontakte os.

Generelt

Drikkevand
Vand bør ikke drikkes fra hanen. Vi anbefaler, at De køber drikkevand i flasker. 

Personlig sikkerhed
Addis Ababa er en afrikansk storby med mange fattige beboere. Man skal derfor passe lidt på. Fyldte ”pengekatte”, dyre kameraer og smykker er et fristende bytte, men voldelige overfald som i Nairobi eller Johannesburg er ukendte i Addis Ababa. Tyveri forekommer i de byer vi besøger, men det er ikke værre end på Strøget i København. Hvis man ikke har dyre ting på sig, vil man heller ikke blive bestjålet.

Tiggeri
Tiggeri er meget udbredt i Etiopien. Man bør under alle omstændigheder afstå fra at give penge (eller gaver, der kan blive solgt) til børn. Turister er en nem indtægtskilde for børnene, og nogle forældre sender deres børn på gaden for at tigge i stedet for i skole, fordi der kan tjenes relativt mange penge på tiggeriet.

Det kan være meget hårdt at møde den store fattigdom i Etiopien, men som turist kan man ikke lave om på det ved at uddele penge dagen lang. Støt derimod lokale håndværkere og sælgere ved at købe deres produkter.

Etiopierne generelt er meget stolte mennesker. Kun de allerfattigste tigger, og man bliver altid mødt med stor venlighed og et smil.

Tidsforskel
Etiopien er 2 timer foran Danmark. Det betyder, at man ved ankomst stiller sit ur 2 timer frem.

Gruppen har en kort mellemlanding i Istanbul på rejsen ud og hjem. Istanbul er en time foran Danmark.

Strøm og stik
Italienske stik kan forekomme, ellers som herhjemme.

Valuta

Møntenheden i Etiopien hedder Birr. På nuværende tidspunkt ligger den officielle kurs på omkring 0,2. Dette betyder, at man skal dividere de etiopiske priser med 5 for at regne den danske pris ud.

Vi anbefaler, at man medbringer kontanter frem for betalingskort. Enkelte steder i Addis Ababa findes der hæveautomater, men dette vil ikke være tilfældet på rejsens øvrige destinationer. Skal man veksle penge i Etiopien, bør man medbringe enten dollar eller euro.

Der er mulighed for at købe souvenirs undervejs og på nogle hoteller, fx håndvævede tørklæder, imitationer af gamle håndikoner i den flotte etiopiske stil, røgelse, myrra og kaffe (verdens bedste!). Prisniveauet i Etiopien er generelt lavt.

Drikkepenge

Akademisk Rejsebureau betaler alle drikkepenge til chauffører, lokale guides og assistenter, samt i forbindelse med måltider.

Det er dog god skik, at give lidt drikkepenge til stuepigen på hotellet (ca. 5 kr. per overnatning) samt til bagagedrengen, såfremt denne hjælper med bagagen.

Vejr og påklædning

Det er normalt tørt og meget solrigt i december og januar. Temperaturgennemsnittet ligger i januar måned på ca. 15 grader. Det kan dog blive noget varmere midt på dagen.

Husk solbeskyttelse som solcreme med høj faktor, solbriller, hat eller tørklæde.

Kvinder bør medbringe tørklæde til brug ved besøg i kirker. Det kan også være hensigtsmæssigt at medbringe ”kirkesokker”. I kirkerne i Etiopien skal man tage skoene af inden man træder ind. Det kan derfor anbefales, at medbringe et par sokker til brug ved disse besøg.

Rejselederen anbefaler, at man medbringer praktisk tøj, gerne lag på lag. Det kan blive koldt om natten i det etiopiske højland. Det meste af turen vil foregå i en højde på over 2.000 m. Husk derfor en varm trøje eller fleece. Desuden anbefales det at medbringe godt solidt fodtøj, da underlaget ofte kan være ujævnt, stenet og støvet.

Det anbefales at medbringe

- lommelygte (meget vigtigt!)

- stearinlys (godt at have i tilfælde strømsvigt)

- insektspray

- vådservietter eller en rulle toiletpapir

- hånddesinfektion (man spiser med hænderne i Etiopien)

- solbriller

- solcreme

- solhat

- tørklæde

Vaccinationer

Akademisk Rejsebureau anbefaler, at De tager kontakt til deres egen læge angående nødvendigheden af vaccinationer forud for denne rejse. Mere information kan også findes på hjemmesiden vaccination.dk

Såfremt de bliver vaccineret, anbefaler vi, at det gøres i god tid inden afrejse.