Med tog til Rusland - sommerafgang

Oplev Rusland og dens to hovedstæder Skt. Petersborg og Moskva. Hovedvægten er på denne rejse lagt på Skt. Petersborg, der bl.a. rummer Vinterpaladset og Eremtitage-museet. Vi kommer dog også en tur om bag facaden i byens mere skumle kvarterer. Et tredje højdepunkt er Fabergé-museet med de berømte ædelstenspåskeæg. Toget fører os gennem det russiske sommerlandskab til Moskva, hvor vi ser Den røde Plads og Kreml.

Rejsen til Rusland foregår med tog, hvilket giver os en konkret oplevelse af afstanden, mens svenske og finske landskaber passerer forbi. Hermed bliver rejsen også klimavenlig. Ved at transporten foregår med tog og bus fremfor fly opnås en begrænsning af CO2-forbruget på rejsen på godt og vel 80%.

Rejsen foregår i højsæsonen, hvor vejret i Rusland viser sig fra sin bedste side.Baggrunden for denne klimavenlige rejse kan De læse om i denne kronik af Thomas Køhlers:
Med toget til fremtiden.


 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Københavns Hovedbanegård med tog mod Stockholm. Rejsen fører os gennem nåleskove med røde og hvide træhuse og glitrende søer. I stockholm begiver vi os direkte til færgen, der sejler os til Helsinki. Middag og overnatning om bord.

Dag 2
Tidlig morgen ankommer vi til Helsinki, hvorfra vi tager toget videre mod Skt. Petersborg. Midt på formiddagen passerer vi grænsen til Rusland, hvorefter turen går videre gennem Karelen til Skt. Petersborg. Vi ankommer til Finlandsbanegården, hvortil også Lenin ankom i april 1917 og igangsatte sin revolution. Herfra kører vi i bus over Neva-floden til byens gamle centrum, hvor vi indkvarteres på hotel. Sen frokost. Herefter går vi en tur langs med Nevskij Prospekt og overværer aftengudstjenesten i Kazan-katedralen.

Dag 3
Denne formiddag besøger vi Peter-Paul-fæstningen, hvor den gule kirke med det gyldne spir rummer de kejserlige grave fra Peter den Store og frem til Kejserinde Dagmar, der blev genbegravet her i 2006. Udsigt fra bastionen mod Vinterpaladset på den anden side af den isdækkede Neva-flod. Efter frokost besøger vi Vinterpaladset med de kejserlige gemakker og Eremitagen, der bl.a. rummer billeder af Leonardo da Vinchi og Rembrandt. Om aftenen mulighed for ballet eller opera.

Dag 4
Morgentog fra Moskva-banegården til Moskva. Vi er af sted hele dagen, men kommer hjem sent i aften, så vi skal hverken pakke eller have kufferterne med. Under den fire timer lange togrejse har vi rig mulighed for at se det russiske landskab med dets træhuse, skove og mindre provinsbyer, mens vi får frokost i spisevognen. Ankomst til Moskva, hvorfra vi går direkte ned til metroens rigt udsmykkede stationer. Vi ser nogle af de flotteste undervejs til Den røde Plads. Herfra får vi en rundvisning bag Kremls mure, hvor vi ser Putins administrationsbygninger, hans helikopterlandingsplads, kongrespaladset, hvor femårsplanerne blev vedtaget i sovjettiden og de gamle kirker fra Ivan den Stores tid. Herefter bliver der lejlighed til besøge det store varehus GUM, hvorefter turen går med metro tilbage til banegården, hvorfra vi tager aftentoget tilbage. Spisning i toget.

Dag 5
I dag går vi om bag facaden i selskab med lokale russere, der viser rundt i baggårdene, på et fødevaremarked og ind i en af de fælleslejligheder, hvor over en halv million borgere i byen stadig bor. Vi slutter af med en vodka på et listigt sted i kvarteret. Efter frokost besøger vi det nye Fabergé-museum, hvor  en stor samling af de berømte, kejserlige påskeæg i ædelsten er udstillet og hører historien bag.

Dag 6
Denne morgen begynder vores rejse tilbage mod Danmark. Vi tager mod Estlands hovedstad Tallinn, hvorfra vi sejler til Stockholm. Der vil være en kort rundtur i Tallinn inden afsejling. Middag og overnatning om bord på færgen.

Dag 7
Ankomst til Stockholm hvorefter vi forsætter vores rejse tilbage mod Københavns Hovedbanegård. 

Fodnote: Co2-belastningen ved flyrejser er 223 g pr. km2 mod hhv. 27 g ved bus og 37 g ved togrejser. Til fods er belastningen selvsagt 0. Det er muligt at bestille rejsen med flytransport, herved bliver rejsen samlet 2 dage kortere. Programmet i Rusland er det samme. Pris: 8.995 kr.

Praktisk information

Tog- og færgerejsen
På denne rejse foregår både ud- og hjemrejsen med tog og færge. Det er derfor en forudsætning for deltagelse, at den rejsende selv er i stand til at transportere og håndtere sin bagage ved de forskellige transportskift undervejs, der vil ikke være personlae fra Akademisk Rejsebureau der kan assistere med dette.

Både tog- og færgerejsen foregår på almindelig standard klasse. De endelige afgangstider meddeles seneste i informationsbrevet 1 måned før afrejse, det bør dog forventes, at afrejsen fra København er tidlig morgen. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Den russiske valuta er rubler. Den aktuelle vekselkurs kan findes her: valutakurser.dk
Kreditkort som Mastercard og Visa er helt almindelige i Rusland og kan nemt benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb rubler hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen.
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.

Vejr, tidsforskel, drikkevand, påklædning mm.
Klik her for praktisk information

Visum

Der kræves gyldigt visum for at kunne rejse til Rusland. 

På trods af at der pr. 1. oktober 2019 er indført visumfri rejse til Skt. Petersborg, er visum påkrævet til denne rejse, da rejsen bringer os uden for Skt. Petersborg.  

Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

Læs mere om visum til Rusland

Anbefalet læsning

Fra Tallinn til Tasjkent - I 25-året for Sovjetunionens sammenbrud
Som forberedelse til turen anbefaler vi bogen "Fra Tallinn til Tasjkent", udgivet på Akademisk Rejsebureaus eget forlag, i anledning af 25-året for Sovjetunionens sammenbrud. Bogen beskæftiger sig med udviklingen i de post-sovjetiske lande og er skrevet af Akademisk Rejsebureaus rejseledere.  Læs om eller bestil bogen via dette link  

Tilkøb

Musik, opera og ballet
På alle afgange bestræber vi os på, at kunne tilbyde muligheden for at tilkøbe en aften med klassisk musik, opera eller ballet på et af Ruslands kendte teatre - Mariinskij-teatret i Skt. Petersborg eller Bolsjoj-teatret i Moskva. Tilbud om tilkøb fremsendes når programmet kendes, dette er typisk ca. 2 måneder før afrejse.

I perioden fra midt juli til start september holder de store teatre sommerlukket, vi vil dog i denne periode bestræber os på, at kunne tilbyde forestillinger på nogle af de mindre teatre eksempelvis Mikhailovskij eller Alexandrinskij.