Meget mere Moskva med Marie Krarup

Moskva er de imposante, stalinistiske højhuse med søjler og krummelurer, de brede boulevarder, 70’ernes grå boligblokke, det nye Ruslands buttede rundbuestil og snoede skyskrabere i glas og stål. En ren by med mange træer. En udsmykket metro, hvor hver station fortæller en historie. Store butikker, teatre, biografer, enorme shoppingcentre, restauranter, kontorer og store biler. Det er fredelige, gamle kvarterer rundt om dammene lidt på afstand af de store gader. Men Den Røde Plads og Kreml er her endnu.

Folketingsmedlem og cand. mag i russisk Marie Krarup viser rundt i Moskva, hvor hun har boet nogle år som attache ved ambassaden. På programmet står bl.a. overværelsen af en russisk gudstjeneste, et besøg og rundvisning i Sejrsparken og det dertilhørende museum, der er anlagt til minde om sejren i krigen mod Nazityskland. 

Pris fra:
6.995,-
Dage:4
Fly København - Moskva t/r
Al transport i forbindelse med programmet
Alle entréer i forbindelse med programmet
Tre overnatninger på et trestjernet hotel centralt i Moskva
Morgenmad alle dage
To frokoster
Én middag
Ekspertrejseleder
Engelsktalende lokal guide
Bestil rejse

Dagsprogram

Nedenstående dagsprogram er vejledende, vi forbeholder os retten til at ændre i programmets sammensætning. Det endelige dagsprogram vil blive udleveret på afrejsedagen. 

Dag 1:
Vi ankommer til Moskva og kører mod centrum, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Vi spadserer over Den Røde Plads og dvæler ved mausolæet og den kulørte Vasilij-katedral. Herfra går vi ned i den nyanlagte Zarjade-Park med kulturcenter og tungebro ud over Moskva-floden. Her spiser vi en lækker, russisk velkomstmiddag.

Dag 2:
Til morgen besøger vi Kreml med et udvidet program i forhold til Akademisk Rejsebureaus flodkrydstogter, idet Våbenkammeret med zarernes guldkareter og øvrige pragt er udstillet. Rundtur på Kremls territorium med Putins sorte limousiner, de gamle kirker fra 1500-tallet, haven med Jurij Gagarins egetræ og Putins helikopterplads indgår også. Herefter går turen over Den Røde Plads og stormagasinet GUM, hvor vi får frokost i dens kantine, der er holdt i sovjetstil. Vi får også mulighed for at gå på opdagelse i GUMs arkader i flere etager, der er forbundet med broer samt dets ”historiske” toilet, som det koster 100 rubler at benytte. Bagefter besøger vi Moskvas største kirke, Frelserkatedralen.

Herefter besøger vi Sejrsparken, anlagt i midten af 90´erne, til minde om sejren i krigen mod Nazityskland, i Rusland benævnt Den store Fædrelandskrig. Vi ser parken og får en rundvisning i det indendørs museum med mindesalen, der benyttes på særlige mærkedage. I dag er parken udsmykket til festdagen, 9. maj, og mange mennesker fejrer sejren. Vi får formentlig lejlighed til at komme helt tæt på optoget 'Det udødelige regiment', hvor almindelige mennesker bærer et portræt af deres bedsteforældre, der var med i krigen.

Sidst på eftermiddagen bliver der mulighed for at snuse lidt på egen hånd på Moskvas gågader i centrum, hvorefter vi mødes ved Food Market. Her ligger et koncentrat af mange moderne russiske kokkes køkkener samlet et sted. Princippet er moderne, eksperimenterende fusionskøkkener med ”demokratiske” (dvs. ikke for pebrede) priser.

Om aftenen mulighed for at vælge mellem at købe billetter til Bolsjoj eller et af Moskvas berømte cirkusser (tilbydes, når programmet foreligger). Eller bare blive i byen til en drink.

Dag 3:
Vi begynder dagen med at besøge Sorgens Mur på Prospekt Zakharova, et mindesmærke fra 2017 for ofrene for kommunismen. Herefter besøger vi en lokal sognekirke og overværer en ægte, russisk gudstjeneste. Herefter kirkekaffe og snak med præsten.

Efter frokost besøger vi museet Det nye Tretjakov, der udstiller sovjetisk avantgardekunst fra 1920´erne samt en lille park med skulpturer af sovjetlederne fra forskellige dele af Rusland, en slags skulpturkirkegård med Stalin, Brezjnev osv. Herfra går turen videre til stormagasinet Børnenes Verden, hvor der er et lille børnemuseum, samt en udsigtsplatform med udsigt over centrum.

Om aftenen er der mulighed for at vælge imellem at købe billetter til Bolsjoj-teatret eller besøge den elegante russiske banja, Sadunovskije Bani, en verden af saunaer, vand og damp.

Dag 4:
Da vi først skal med aftenflyet hjem, kan vi nå at opleve noget mere af Moskva i dag. Vi møder en medarbejder fra et af partierne i dumaen til en briefing om, hvordan dumaen arbejder. Herefter besøger vi Arbat-gågaden, hvor kunstnere supplerer indkomst ved at tegne portrætter. Vi kigger ind i den legendariske biograf på Arbat. For enden af gaden ligger Udenrigsministeriet, der er en af Moskvas ikoniske skyskrabere i kransekagestil. Herfra tager vi metroen til kvarteret Sokol, hvor en lokal beboer viser os rundt. Vi ser markedet og den lille lokale kirke, der var åben i hele sovjetperioden. Midt i kvarteret ligger en landsby med villaer i træ, en lille kunstnerkoloni for nogle af Ruslands bedste malere, opført efter dekret af Lenin i begyndelsen af 20´erne. Landsbyen er en selvstændig kommune. Vi besøger det lille museum, der åbnes specielt for os i dag mandag. Sen frokost. Sidst på eftermiddagen går turen til lufthavnen.

Hvad er inkluderet?

  • Fly København - Moskva t/r
  • Al transport i forbindelse med programmet
  • Alle entréer i forbindelse med programmet 
  • Tre overnatninger på et trestjernet hotel centralt i Moskva
  • Morgenmad alle dage
  • To frokoster
  • Én middag
  • Ekspertrejseleder
  • Engelsktalende lokal guide

Visum

Denne rejse kræver visum!

Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

Læs mere om visum til Rusland

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Flyrejsen
De senere år er antallet af direkte afgange fra Danmark til Rusland betydeligt reduceret. SAS har helt nedlagt deres direkte rute mellem Moskva og København. Den direkte Moskva – København rute flyves dog fortsat af russiske Aeroflot, med hvem vi bestiller pladser såfremt det er muligt. Pga. flyselskabernes nedprioritering af direkte ruter mellem Danmark og Rusland, vil vi fremadrettet i mindre grad kunne tilbyde direkte afgange fra København. SAS har ruter til Rusland via Stockholm, Air Baltic via Riga og Czech Airlines via Prag, disse er vores foretrukne forbindelser, men det kan ikke afvises, at helt andre alternativer kan blive aktuelle. Vi gør vores bedste for at finde de mest attraktive flyafgange, der tilgodeser det planlagte rejseprogram, men det er naturligvis beklageligt, at rejsen skal forlænges med en mellemlanding. Desværre er dette efterhånden omstændighederne, når rejsen går til Rusland. De endelige flytider vil blive oplyst i informationsbrevet 1 måned før afrejse. 

Valuta
Den russiske valuta er rubler. Den aktuelle vekselkurs kan findes her: valutakurser.dk
Kreditkort som Mastercard og Visa er helt almindelige i Rusland og kan nemt benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb rubler hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen.
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.

Mere praktisk information

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

Maj 2021

21/5 - 24/5Weekend i Moskva med Marie Krarup
Rejseleder: Marie Krarup
Ledige pladser6.995,-Bestil