Rejser i Europa

Klik her  for rejser til Rusland, Baltikum, Balkan

Europa er det sted i verden hvor du indenfor færrest kvardratkilometer, kan opleve flest forskellige kulturer. Indenfor dette lille område har en stor del af den moderne verdens historie udspillet sig. Fra det antikke Grækenland til reformationen, renæssancen og industrialiseringen, til verdenskrigene, den kolde krig og etableringen af EU. Det europæiske landskab og europas mange kulturer bærer præg af denne lange historie. Hos Akademisk Rejsebureau udbyder vi en række kulturrejser til Europas kulturelle centre, vi har dog valgt at inddele nogle af disse i andre kategorier, se: RuslandBaltikum og Balkan 

De sydeuropæiske lande har traditionelt været danskernes foretrukne feriedestinationer, men området byder på meget mere end varme himmelstrøg, brede sandstrande og store ferieresorts. Det er i landene omkring middelhavet hvor Europa fødes og hvor kunst, arkitektur, filosofi og videnskaber skabes og udtænkes for første gang. 

Dernæst var Italiens Venedig i midten af det 17. århundrede centrum for operaens tilblivelse, da der for første gang i 1637, blev spillet opera for et betalende publikum. Siden da, har verdenskendte komponister spillet og fået karrierer i Venedig. Blandt andet operaen La Traviata af Verdi havde sin urpremiere på det berømte teater La Fenice i Venedig, andre kendte komponister der havde premierer her omfatter Rossini, Donizetti, og ikke mindst byens berømte søn Vivaldi.