Rejser til Georgien og Armenien

Beliggende centralt i Kaukasus-regionen med Rusland mod nord, Sortehavet og Europa mod vest, Tyrkiet mod syd og Mellemøsten og Centralasien mod sydøst, er Georgien og Armenien lande på grænsen mellem mange kulturer. Deres placering i grænselandet mellem Europa og Asien har præget begge lande - Armenien var det første kristne land i verden, Silkevejen der forbandt Europa og fjernøsten gik igennem her og de Centralasiatiske krigerkonger drog alle igennem området, på deres vej mod Europa. I nyere tid er det især de mange år under Sovjettisk herredømme der har sat sine spor. 

Armenien

Syd for Georgien ligger Armenien, et land på størrelse med Jylland og med cirka 3 millioner indbyggere. Armenien var det første land i verden til at gøre kristendommen til statsreligion allerede i starten af 300 tallet, derfor dækkes bjerglandskabet også i høj grad af gamle stenkirker og klostre, hvoraf mange er på UNESCO’s verdensarvsliste. 

Armeniens hovedstad, Jerevan, ligger lige ved Hrazdan-floden. Byens rødder går helt tilbage til det 8. århundrede før vor tid, og indbyggerne bryster sig af, at byen er ældre end Rom. Jerevan er både den administrative, industrielle og kulturelle hovedstad i Armenien, efter byen undergik en massiv vækst i løbet af Sovjettiden. Tanken var at Jerevan skulle være tydeligt inspireret af f.eks. Paris, Wien og Skt. Petersborg, hvilket ses blandt andet på meget af arkitekturen og de brede avenuer.

Khor Virap og Ararat, ArmenienLigesom i Georgien, er Armeniens landskab i høj grad bjergklædt. Af de mange bjerge der pryder landskabet er det mest kendte bjerget Ararat. Godt nok ligger bjerget på den tyrkiske side af grænsen, men var en del af det historiske Armenien. Det var på dette bjerg, at Noah ifølge legenden strandede, og ved dets fod han plantede de første vinstokke. 

Georgien

Georgien ligger på den gamle karavanevej mellem Europa og Asien, hvorfor der i Georgien også findes helt særlige orientalske strejf. På en rejse til Georgien betages man af den frodige og bjergrige georgiske natur, og den gæstfrihed, som præger indbyggerne i landet. Georgien er et af verdens ældste kristne lande, og de mange kirker der præger både landskaber og gadebilleder er vidne herom. 

Georgiens hovedstad, Tbilisi, ligger ved Mtkvari-flodens bred. I Tbilisi bor der cirka 1,5 millioner mennesker. I byens gamle brostensbelagte bydel kan man opleve den helt særlige, nærmest orientalske stemning. I Tbilisi står de middelalderlige, klassiske, sovjetiske og moderne bygninger side om side med hinanden og fortæller historien om et land, der igennem historien ofte har været under fremmede herredømmer.

Gergetis Sameba, GeorgienI Georgien skal man ikke langt uden for hovedstaden Tbilisi før en anden verden åbner sig op. I bjergområderne kan man få en fornemmelse af, at tiden længe har stået stille og kontrasten mellem land og by er stor. I disse frodige bjerglandskaber oplever man for alvor Georgiens sjæl. Det er i det georgiske landskab vi finder de bedst bevarede levn fra landets tusindeårige historie - middelalderkirker bygget på nærmest ufremkommelige steder, på bjergtinder og klippeskråninger, en huleby hugget ind i klipper og Stalins fødeby med hans barndomshus. En rejse til Georgien byder på alt fra natur- til kulturoplevelser i særklasse.

Rejseledere i Kaukasus

Kulturrejse til Georgien

Oplev Georgien bag facaden. Rejsen sætter fokus på kulturmødet igennem møder med lokale, som tager os tæt på georgiernes hverdag og giver et indblik i deres venlige og gæstfri kultur. Vi går på opdagelse i Tbilisis gader og får byens historie helt tæt på kroppen. Vi oplever desud...Læs mere8 dageFra 12.995,-