Weekend i Riga

Letlands hovedstad, Riga, er med et indbyggertal på ca. 700.000 den største by i Baltikum. Byen er en middelalderby, hvor specielt den gamle bydel er seværdig med dens gotiske og barokke arkitektur. Centralt i den gamle bydel står domkirken grundlagt i 1211, som er mest kendt for sit store orgel, der er blandt verdens største.
Ud over middelalderbyen er også Art Nouveau-byggestilen fremtræden i det centrale Riga. Rigas Art Nouveau-bygninger står på UNESCO’s Verdensarvsliste og anses som værende blandt den bedste samling af Art Nouveau-bygninger i Europa.

Baltikum er en region i stor fremgang. Siden De baltiske landes selvstændighed i starten af 1990'erne har alle tre lande gennemgået en en kulturel, national og økonomisk opblomstring.

På denne weekendtur til Letlands hovedstad Riga vil direktøren på Dansk Kulturinstitut i Riga, Simon Drewsen Holmberg, invitere på en kulturaften i Dansk Kulturinstituts lokaler i det nybyggede nationalbibliotek, her bliver vi budt på middag og foredrag og hører om instituttets arbejde samt udviklingen i Baltikum. Dagen efter vil Simon tage os med på byvandring i Rigas brostensbelagte gader i den gamle bydel, hvor vi kommer ud blandt de lokale lettere samt får set lidt af det Riga, der har stået, siden byen blev grundlagt i 1201, samt de UNESCO-anerkendte Art Nouveau-bygninger.

Kom i julestemning med Akademisk Rejsebureau, når vi indleder julehøjtiden med denne afgang til Riga, hvor der udover byvandring og besøg på Dansk Kulturinstitut, vil være tid til at klare julegaveindkøbene og besøge byens traditionelle julemarked. Gaderne er udsmykket i julens ånd, og det siges, at verdens første pyntede juletræ blev rejst af købmændene i Riga i år 1510.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Afgang fra København. Efter ankomst til Riga kører vi i bus fra lufthavnen til vores hotel i det centrale Riga. Om aftenen skal vi besøge Dansk Kulturinstitut, hvor vi modtages af direktør Simon Drewsen Holmberg, der holder et oplæg om det dansk-lettiske kultursamarbejde, hvorefter der er spisning og underholdning med lettiske musikere.

Dag 2
Denne formiddag vil Simon tage gruppen med på byvandring. Vi skal bl.a. se Rigas gamle bydel omkring domkirken, men vi besøger også det berømte Jugendkvarter med de mange Art Nouveau bygninger, der står på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi slutter ved Domkirken, hvor vi kl. 12.00 skal overvære en orgelkoncert. Resten af dagen er på egen hånd. 

Dag 3
I dag er der mulighed for igen at gå på opdagelse i Rigas gader og besøge f.eks. det traditionelle julemarked på domkirkepladsen. På markedet findes flere forskellige boder, der bl.a. sælger lettisk håndværk, håndlavet julepynt, lettiske julegodter og meget mere. 

Først på eftermiddagen afhentes gruppen på hotellet og køres i lufthavnen, hvor der er direkte flyvning mod København.

Hvad er inkluderet

  • Direkte fly t/r København - Riga
  • To overnatninger med morgenmad på et centralt, firestjernet hotel 
  • En middag
  • Alle drikkepenge i forbindelse med programmet 
  • Besøg på Dansk Kulturinstitut
  • Byvandring i det centrale Riga

Hotel Avalon

Hotel Avalon

Det 4-stjernede Hotel Avalon ligger centralt i Rigas historiske centrum. Hotel Avalon blev bygget i 2007, og er et moderne samt traditionelt hotel. 

Om hotellet
Hotel Avalon har 111 værelser fordelt på følgende kategorier: Standard, Superior, Executive samt et antal suiter. 

Det nyere hotel byder  en restaurant samt en bar, der er et oplagt sted at afslutte dagen med en kop kaffe eller en drink. 

Den store morgenmadsbuffet serveres hver dag fra 7.00 til 10.00. 

Hotellet har gratis wi-fi.

Beliggenhed
Hotel Avalon ligger centralt i den gamle bydel. I området omkring hotellet findes flere restauranter, lokale butikker samt museer. I gåafstand fra hotellet ligger Daugava-floden. 

Adresse 
13. Janvara str. 19, Riga, LV-1050, Latvia

Praktisk information

Flyrejsen
Air Baltic flyver direkte fra København til Riga. SAS har også enkelte afgange til og fra Riga. De endelige flytider vil blive oplyst i informationsbrevet 1 måned før afrejse. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a., at der på rejsen indgår programpunkter, hvor det forudsættes, at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Der er flere af de steder, vi besøger undervejs, der ikke er egnet for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.