Adventsrejse til Krakow

Krakow, som blev grundlagt i 900-tallet, er en af Europas smukkeste byer og en af de meget få byer i Polen, som gik helt uskadt gennem Anden Verdenskrig. Intet er genopbygget, alt står smukt bevaret. Krakow var indtil 1596 residensby for de polske konger, og blev siden hovedby i den østrigske del af det delte Polen. Johannes Paul II var ærkesbiskop i Krakow, indtil han 1978 blev valgt til pave. Middelalderens højdepunkt var på mange måder året 1364, hvor kong Kasimir den Store grundlagde byens universitet, gav jøderne deres store privilegium, og var vært for europæisk topmøde med kejser og konger, hvori også danskeren Valdemar IV Atterdag deltog.

Vi rejser på dette tidspunkt ikke blot for at opleve det historiske Krakow, men også dets julemarkeder. Polsk jul er noget ganske overdådigt, som er i fuld gang allerede i november, og man kan finde de sjoveste ting at tage med hjem. Har man lyst til at forny julepynten, er der således virkelig mulighed her. Og hvis man har brug for det, er der masser af varm gløgg og polske pølser at få i boderne på julemarkederne – hele den indre by står i julens tegn! 

 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Nedenstående dagsprogram er vejledende, vi forbeholder os retten til at ændre i programmets sammensætning.

Dag 1
Afrejse fra København, ankomst til Krakow. Indlogering på det trestjernede Hotel Pod Wawelem. Hotellet ligger i den gamle bydel, tæt på Wisla floden og lige overfor Wavel-Slottet. 
Efter indkvartering skal vi på en kort byvandring til den centrale plads i det gamle Krakow. Pladsen bugner af juleboder, den murstensrøde Sankt Marias Basilika troner over pladsen med sine ujævne tårne og den bastante Klæde Hal deler pladsen i to.
Velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 2
Vi starter vores byrundtur til fods til Wawel-slottet, hvis hvide mure og murstensfarvede tårne rejser sig fra en bugtning i Wisla-floden. Slottet er fra 1400-1500-tallet og var i århundreder kongefamiliens hjem. Vi ser også slotskirken med de polske kongegrave. Vores byrundtur bringer os også igennem den Jødiske bydel med sine uens, forskelligfarvede huse samt den gamle bydel, der med sine bygninger fra middelalderen er på Unescos verdensarvsliste. Her skal vi bl.a. besøge den firkantede, murstensrøde synagoge fra 1500-tallet, som i dag er museum.
Frokost er på egen hånd i det pittoreske kvarter i ghettoen, hvor man kan prøve traditionel jødisk mad. 

Resten af dagen er på egen hånd. Besøg f.eks. Krakows byhistoriske museum og se deres berømte samling af krybbespil eller Glasmaleri museet, hvor man kan se, hvordan de farvede mosaikvinduer stadig bliver fremstillet som man gjorde det i middelalderen.

Dag 3 
Om formiddagen tager vi til Schindlers fabrik, som i dag huser et museum over Krakows 5-årige besættelse af Nazi-Tyskland. 

Eftermiddagen på egen hånd. Dagen kan bruges på at besøge de hyggelige julemarkeder i byen. På markedet findes flere forskellige boder, der blandt andet sælger polsk håndværk, håndlavet julepynt, polske julegodter og meget mere. Der kan også arrangeres en tur til den enestående Czartoryski-kunstmuseum med bl.a. Leonardo da Vincis berømte billede Pigen med Hermelinen, et privat museum knyttet til en af de store adelsfamilier fra den polske storhedstid i 1500-1700-tallet.   

Om aftenen vil det være muligt at tilkøbe en musikalsk forestilling. Ca. en måned før afrejse vil der blive sendt en mail med tilbud herom. 

Afslutningsmiddag på en lokal restaurant. 

Dag 4 
Hjemrejse.  

Hvad er inkluderet

 • Fly t/r København - Krakow 
 • Tre overnatninger med morgenmad på et centralt, trestjernet hotel 
 • To middage 
 • Alle drikkepenge 
 • Ekspertrejseleder
 • Alle entréer på museer osv. i forbindelse med programmet
 • Brug af øretelefoner ved rundvisningerne
 • Byvandring i det centrale Krakow
 • Entré til Wawel-slottet
 • Entré til det Jødiske museum
 • Entré til Museet Schindlers Fabrik