I Jesu fodspor fra Jerusalem til Galilæa

Saligprisningernes bjerg, Israel

Betegnelsen 'Det hellige Land' benyttes af både kristne, jøder og muslimer om et område, der strækker sig fra Middelhavet og til Jordanfloden, i dag – Israel og Palæstina. Det er i dette område, tre verdensreligioner har deres helligste steder. Det er hertil Moses førte jøderne efter deres flugt fra Egypten, det er her Jesus blev født, levede, blev korsfæstet og genopstod, og det er hertil Muhammad rejste fra den Hellige Moské i Mekka til den fjerneste Moské – Al-Aqsa i Jerusalem.

På denne rejse til Israel og Palæstina vil vores ekspertrejseleder tage os i Jesu fodspor igennem Det hellige Land og give sin fortolkning af Jesu færden i området. Vi bliver klogere på Det hellige Lands topografi og får tegnet et mentalt og fysisk landkort over Jesu færden. Undervejs benytter vi bibelen som guide og læser op herfra for at forstå konteksten af det, vi ser.

Rejsen til Israel og Palæstina går fra Jerusalem til Galilæa, men vi begynder hvor det hele startede, i Betlehem, med Fødselskirken og Hyrdernes Mark, hvor Poul Joachim læser højt fra juleevangeliet. I Jerusalem oplever vi den gamle by med jødernes Grædemur, de kristnes Gravkirke og Tempelbjerget – der huser muslimernes Al-Aqsa-moské. Udenfor den gamle by ligger Oliebjerget med Getsemane Have for foden og Pater Noster-kirken, hvor Fadervor er skrevet på alverdens sprog på toppen. Fra Oliebjerget får man en fremragende udsigt over Jerusalems gamle by. I Jerusalem skal vi også besøge Israels Museum, hvor man finder en model af Jerusalem på Jesu tid og Dødehavsrullerne.
Fra Jerusalem går turen igennem Judæa-ørkenen til Jeriko og Fristelsens Bjerg, Qumran – hvor Dødehavsrullerne blev opdaget i 1947 - og Det døde hav. Vi stopper ved Jordanfloden, inden vi når til Tiberias, hvor der tilbringes 3 nætter. Vi udforsker området omkring Tiberias og Genesaret Sø, hvor vi søndag morgen skal på sejltur i en kopi af en fiskerbåd fra Jesu tid. Vi besøger også Saligprisningernes Bjerg, hvor vi genhører Bjergprædiken, ser de romerske ruiner ved Kapernaum og Forklarelsens Bjerg, hvor vi genhører beretningen om, hvordan Jesus viste sig i Forklarelsens Lys.

Evalueringer

Generelt:

Rejseleder:

Lærerig:


5 / 5


5 / 5


4,9 / 5

Pris fra:
14.995,-
Dage:8
- Fly t/r fra København
- 4 overnatninger i Jerusalem i dobbeltværelse på trestjernet hotel
- 3 overnatninger i Tiberias i dobbeltværelse på trestjernet hotel
- Morgenmad alle dage, samt seks frokoster og to middage
- Alle udflugter og adgangsbilletter som beskrevet i programmet
- Lokal, engelsktalende rejselederassistent
- Alle drikkepenge til guider, chauffører osv. inkluderet.

Eneværelse fra 2.500 kr.
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Afgang fra København. Efter ankomst til Tel Aviv kører vi direkte til Jerusalem, hvor vi bliver indkvarteret og hvor vi har hjemme de næste fire dage.

Dag 2
Vi kører syd om Jerusalem ned til Betlehem for begynde rejsen med scenen for Jesu fødsel og juleevangeliet. Det er betagende at få et billede af, hvor Hyrdernes Mark kan have ligget i forhold til stalden, hvor Jesus blev født – hvis det da overhovedet kan passe, at Jesus blev født i Davids by, Betlehem? Efter frokost kører vi op på Oliebjerget, hvor Jesus ofte holdt til. Vi besøger Pater Noster-kirken, hvor Fadervor er skrevet på alverdens sprog og sætter os i en hule, der kan have været tilholdssted for Jesus og disciplene. Vi tager en afstikker til Betfage, hvorfra Jesus red ind i Jerusalem Palmesøndag på et æsel. Herfra ser vi udsigten over Kedron-dalen og op til Tempelbjerget. Herefter kører vi ned til Getsemane Have og følger nu Via Dolorosa gennem Den gamle By til Gravkirken, hvor Golgata og Jesu Grav bliver dagens sidste stop.

Dag 3
I dag har vi god tid til at udforske Den gamle By, der i alt blot er på en kvadratkilometer, men rummer mere, end vi kan nå at se på en dag. Vi begynder derfor med at gå ned til Grædemuren eller Vestmuren, som den også kaldes. Muren er bevaret fra Herodes den Stores tempel, hvor Jesus ifølge evangelierne kom som barn, og som han siden flere gange besøgte. Vi hører beretningerne. I dag er Vestmuren jødedommens helligste sted og Tempelbjerget hjemsted for muslimernes moskéer. Vi går op i området, og selv om moskéerne er lukkede for ikke-muslimer, kan vi få en god fornemmelse af området, hvor templet lå. Flot udsigt mod Oliebjerget, hvor vi var i går. Undervejs pause med mulighed for frokost på egen hånd.

Dag 4
Dagen begynder med et besøg på Israels Museum, hvor vi ser en model af Jerusalem på Jesu tid. Vi kan her tydeligt se, at den gamle by ligger forskudt i forhold til det bibelske Jerusalem, f.eks. ligger Golgata uden for bymuren, hvor Gravkirken i dag ligger midt i den gamle by. Herudover kan vi se, hvor Betesda Dam og mange andre berømte steder lå. Efter et kig på Dødehavsrullerne, som blev fundet i 1947 og bl.a. rummer en intakt udgave af Esajas’ Bog fra ca. 100 år før Kristi, kører vi til frokost i det moderne Vestjerusalem og herfra tilbage til Den gamle By, hvor vi kan fortsætte udforskningen af byen, og bl.a. se Betesda Dam, der blev fundet i moderne tid efter at have været gemt under jordoverfalden i århundreder.

Dag 5
Vi kører nu gennem Judæa-ørkenen for at besøge de områder hvor Johannes Døberen virkede, og hvor Jesus blev døbt og fristet af Djævelen. Undervejs passerer vi det sted, hvor Jesus menes at have henlagt scenen for lignelsen om Den barmhjertige Samaritaner. Efter et kig på Qumran-hulerne, hvor essæer-sekten holdt til på Jesu tid, og hvor Dødehavsrullerne blev fundet, kører vi ind i Jeriko, der ligesom Betlehem i dag ligger i det palæstinensiske selvstyre. Her kører vi med svævebane op til det russiske kloster på Fristelsens Bjerg, hvor Djævelen fristede Jesus. Flot udsigt over Jeriko og Det døde Hav. Arabisk frokost. Vi håber, at munken i klosteret lukker os ind, inden vi kører ned igen, hvor vi passerer træet, hvor tolderen Zakæus siges at have siddet, da Jesus senere kom til byen. Herefter bliver der lejlighed til at prøve at flyde i det saltholdige vand i Det døde Hav, før vi kører langs Jordan-floden op til Yardenit, hvor der er indrettet et moderne dåbssted, hvortil alverdens kristne valfarter for at blive døbt i Jordan. Ankomst til Tiberias ved Genesaret Sø først på aftenen, hvor vi har base på resten af turen.  

Dag 6
Er 100% viet til Genesaret Sø, hvor Jesus prædikede, samlede sine disciple, bespiste de 5000, gik på vandet og viste sig igen efter opstandelsen. Søens navn betyder ”harpe” efter dens form, og den omskiftelige vulkansø er i sig selv en attraktion. Måske kommer bølgerne pludselig i oprør for at falde til ro sekundet efter. Vi begynder med at se søen fra søsiden og efter en frokost med Sankt Peters-fisk og andre bibelske specialiteter, kører vi op på Saligprisningernes Bjerg, hvor vi genhører Bjergprædiken, hvor den blev holdt. Vi besøger Kapernaum, hvor Jesus mødte Peter og går ned til vandet. Både katolske og ortodokse kirker befinder sig her. Aften på egen hånd i Tiberias. Har man mod på det, kan vandet i Genesaret Sø mærkes på egen krop, enten direkte i søen eller i en af de svovlholdige kilder, der kan besøges i nærheden.

Dag 7
I dag skal vi op i Golan til de naturskønne områder ved Banias (Cæsarea Fillipi), hvor Peters Bekendelse tænkes at have fundet sted. Frokost. Herfra kører vi til Forklarelsens Bjerg (Tabor-bjerget) og genhører beretningen om, hvordan Jesus viste sig i Forklarelsens Lys. Her ligger en kirkebygning af det italienske arkitekt Barluzzi, som i 1930’erne opførte en række kirkebygninger i Det hellige Land, hvoraf vi har set flere på Hyrdernes Mark i Betlehem, i Betfage, i Getsemane Have. Er der tid, lægger vi vejen forbi Nain, hvor Jesus opvakte enkens søn fra de døde. Festlig afslutningsmiddag i Tiberias.

Dag 8
I dag skal vi besøge Nazaret, hvor Jesus voksede op. Herefter drejer vi over Megiddo-sletten, hvor det sidste slag mellem det gode og det onde skal stå ifølge Johannes' Åbenbaring. Herefter er ringen sluttet, og vi begiver os mod lufthavnen for at rejse hjem mod København. 

Hvad er inkluderet

 • Fly København – Tel Aviv tur/retur
 • Overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende trestjernet hotel med eget bad og toilet
 • Fire nætter i Jerusalem
 • Tre nætter i Tiberias
 • Morgenmad alle dage
 • Seks fælles frokoster og to fælles middage
 • Alt transport i forbindelse med programmet
 • Fødselskirken i Betlehem
 • Hyrdernes Mark
 • Pater Noster-kirken
 • Getsemane Have
 • Gravkirken
 • Grædemuren
 • Israels Museum
 • Fristelsens Bjerg
 • Det døde Hav
 • Jordan-floden
 • Genesaret Sø
 • Kapernaum
 • Golan
 • Forklarelsens Bjerg (Tabor-bjerget)
 • Nazaret
 • Alle udflugter og adgangsbilletter ifm. programmet
 • Lokal, engelsktalende rejselederassistent
 • Alle drikkepenge

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Den israelske valuta kaldes shekel. De kan tjekke dagskursen her. Man kan dog også med fordel medbringe et begrænset kontantbeløb i US dollar, da der enkelte steder især udenfor de større byer, kan opnå en bedre pris ved betaling i dollar. 

Vi anbefaler alle vore rejsende at medbringe et kontantbeløb hjemmefra. Dette mest så De har mulighed for at købe en flaske vand eller andre fornødenheder ved ankomst, uden først at skulle finde en hæveautomat eller vekseler. Shekel kan købes i mange danske banker, men De bør bestille dem på forhånd. Kan Deres bank ikke skaffe shekel, findes der i Københavns lufthavn en række muligheder for at købe valuta bl.a. Danske Bank og American Express. 
Vi fraråder at medbringe danske kroner til veksling i Israel. Såfremt De ønsker at medbringe kontanter til veksling i Israel anbefaler vi at De medbringer Euro eller US dollar. Fremfor at medbringe kontanter til veksling undervejs på rejsen, anbefaler vi dog, at De benytter Deres kreditkort til at hæve i hæveautomater. 

Mere praktisk information

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

Marts 2021

9/3 - 16/3I Jesu fodpsor
Rejseleder: Poul Joachim Stender
Ledige pladser14.995,-Bestil