Jul i Jerusalem og Betlehem

Tilbring juledagene i selskab med Akademisk Rejsebureau når vi besøger Det Hellige Land og oplever området og stederne hvor Juleevangeliet udspiller sig. Vi tilbringer juledag i Betlehem på Hyrdernes Mark og i Fødselskirken - hvor Jesus i krybben lå, og afslutter dagen med et hyggeligt julemåltid. Rejseleder på rejsen er danskfødte Cathrine Yaron, som har boet i Israel i over 35 år og er israelisk gift. Hun vil undervejs sætte fokus på områdets historie og arkæologi, kultur og politik, samt dele hendes personlige beretninger om livet i denne omstridte del af verden. Rejsens program er sammensat sådan, at vi har fuldt program hver dag fra morgen til aften. Udover Betlehem og højdepunkterne fra Juleevangeliet, skal vi også opleve Jerusalem, med den gamle by, Gravkirken, Grædemuren, Tempelbjerget og Via Dolerosa. Udenfor den gamle by besøger vi Getsemane Have og Oliebjerget, hvorfra vi skal nyde den flotte udsigt over de mange kupler og kirketårne der strejker sig op over tagene i Jerusalems gamle by. På rejsens sidste dag kører vi igennem Judæa-ørkenen til landsbyen Jeriko og Fristelsens Bjerg, inden vi fortsætter til Jordanfloden, hvor Jesus blev døbt af Johannes Døberen. Vi afslutter rejsen med et besøg ved Det Døde Hav, hvor det vil være muligt at flyde i det saltholdige vand.

Pris fra:
13.995,-
Dage:6
- Fly t/r fra København
- 5 overnatninger i Jerusalem i dobbeltværelse på trestjernet hotel
- Morgenmad alle dage
- Fire frokoster og to middage
- Ekspertrejseleder
- Fuldt kulturprogram
- Alle entreér ifm. programmet
- Alle drikkepenge
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra København

Dag 2
Vi kører til Betlehem, som er en del af det Palæstinensiske selvstyre. Her besøger vi den næsten 1.500 år gamle Fødselskirke, som er den eneste kirke i landet der har overlevet fra byzantinsk tid. Vi begiver os rundt i Betlehem og nyder julestemningen. Vi besøger Hyrdernes Mark i Beit Sahour, hvor hyrderne holdt nattevagt over deres flok. Om eftermiddagen tager vi op til Oliebjerget, hvor vi besøger Himmelfartsstedet, som i byzantinsk tid var en kirke, men som i dag tilhører muslimerne. På Oliebjerget besøger vi også Fadervorkirken som har tavler med fadervor på over hundrede forskellige sprog. Efterfølgende går vi ned af Palmesøndagvejen - gennem den århundreder gamle jødiske gravplads - til Tårekirken, hvor Jesus græd over Jerusalems skæbne. Vi går ind i kirken og ser altertavlen, der er et vindue med udsigt over Tempelpladsen. Vi fortsætter ned til Getsemane Have med dens gamle, krogede oliventræer, hvor Jesus bad den sidste aften, inden han blev taget til fange.

Dag 3
Vi bruger dagen på at gå på opdagelse i Den gamle By i Jerusalem: Vi går gennem bazaren til det jødiske kvarter, hvor vi skal besøge en af dens gamle synagoger og se kardoen - den gamle romerske hovedgade. Vi fortsætter til Grædemuren, som er det eneste, der er tilbage af det jødiske tempel, hvor jøderne i århundreder har grædt over dets ødelæggelse. Herfra går vi gennem vestmurs-tunnelen, som følger muren langs Tempelbjerget under det muslimske kvarter. Vi besøger herefter Davidsbyen, der byder på 4.000 år gamle udgravninger af det tidligste Jerusalem. Vi går under jorden for at komme til byens eneste kilde og ser tunnelen, som Kong Hezekia byggede for at beskytte byens vandforsyning. Herfra går vi op på Tempelpladsen hvor vi ser Klippemoskeen med den gyldne kuppel - som dominerer ethvert billede af Jerusalem - og El Aksa moskeen, som er den tredjevigtigeste moske i Islam. Når vi kommer ud på den nordlige side, er vi på Via Dolerosa med dens fjorten stationer, som ender i det kristne kvarter i Gravkirken, der er bygget over Golgatha og Jesu grav. Undervejs spiser vi frokost sammen.

Dag 4
Denne dag vil vi tilbringe i den nye del af Jerusalem. Vi besøger Israel-museet, hvor vi skal se en model over Jerusalem fra Jesu tid og de 2.000 år gamle dødehavsruller, som er de ældste skrifter af Det gamle Testamente. Derudover skal vi se den moderne del af museet med fine afdelinger for arkæologi, etnografi og kunst. 
Frokost. Efterfølgende går turen til Ein Karem, hvor vi skal se synagogen med Chagalls tolv glasmosaikker. Vi slutter dagen med et besøg på Yad Vashem-museet. Dette museum er bygget til minde om de seks millioner jøder, som mistede livet under 2. verdenskrig. Museet ligger i en park, hvori hvert træ der er plantet, er til minde om et menneske, som var med til at redde jøder under 2. verdenskrig.

Dag 5
Denne dag skal vi på ørkentur. Vi kører mod øst - ud af Jerusalem by. Vi kommer bl.a. gennem Ma'ale Adumin, som er den største af de israelske bosættelser, og Wadi Qelt - en dyb kløft, som i gamle dage var hovedvejen mellem Jerusalem og Jeriko. Her skal vi se St. Georgs-klostret, som er bygget på klipperne over kløften. 
Vi spiser en fælles frokost på Fristelsernes bjerg i Jeriko inden vi kører videre til Jordanfloden, hvor vi besøger det gamle Jesu dåbssted. Jordanfloden er også grænsen til Jordan, og vi kan fra vores position se over floden til kirkerne på den jordanske side. Fra Jordan floden kører vi til Det Døde Hav, hvor der vil være mulighed for at bade i det saltholdige vand. 
På vores vej tilbage til Jerusalem besøger vi Qumran, stedet hvor man i 1947-56 udgravede de ca. 2.000 år gamle Dødehavsruller.

Dag 6
Hjemrejse

 

Hvad er inkluderet

 • Fly København – Tel Aviv tur/retur
 • Overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende trestjernet hotel med eget bad og toilet
 • Morgenmad alle dage
 • Fire fælles frokoster og to fælles middage
 • Alt transport i forbindelse med programmet
 • Fødselskirken i Betlehem
 • Hyrdernes Mark
 • Pater Noster-kirken
 • Getsemane Have
 • Davidsbyen
 • Gravkirken
 • Ma’ale Adumin -  den største af de israelske bosættelser
 • Ein Karem
 •  Yad Vashem-museet
 • Grædemuren
 • Israels Museum
 • Fristelsens Bjerg
 • Det døde Hav
 • Jordan-floden
 • Alle udflugter og adgangsbilletter ifm. programmet
 • Lokal, engelsktalende rejselederassistent
 • Alle drikkepenge

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Den israelske valuta kaldes shekel. De kan tjekke dagskursen her. Man kan dog også med fordel medbringe et begrænset kontantbeløb i US dollar, da der enkelte steder især udenfor de større byer, kan opnå en bedre pris ved betaling i dollar. 

Vi anbefaler alle vore rejsende at medbringe et kontantbeløb hjemmefra. Dette mest så De har mulighed for at købe en flaske vand eller andre fornødenheder ved ankomst, uden først at skulle finde en hæveautomat eller vekseler. Shekel kan købes i mange danske banker, men De bør bestille dem på forhånd. Kan Deres bank ikke skaffe shekel, findes der i Københavns lufthavn en række muligheder for at købe valuta bl.a. Danske Bank og American Express. 
Vi fraråder at medbringe danske kroner til veksling i Israel. Såfremt De ønsker at medbringe kontanter til veksling i Israel anbefaler vi at De medbringer Euro eller US dollar. Fremfor at medbringe kontanter til veksling undervejs på rejsen, anbefaler vi dog, at De benytter Deres kreditkort til at hæve i hæveautomater. 

Mere praktisk information

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

December 2020

23/12 - 28/12Jul I Jerusalem og Betlehem
Rejseleder: Cathrine Yaron
Ledige pladser13.995,-Bestil