Rejser til Italien

Italien er et af danskernes foretrukne rejselande, og med så forskellige regioner som Toscana, Lombardiet og Sicilien der hver især byder på exceptionelle kulturelle, historiske og kulinariske oplevelser, er det nemt at forstå hvorfor, så mange mennesker gang på gang vælger Italien som deres rejsedestination.

Italien er et forholdsvis nyt land på det Europæiske landkort, først i 1861 blev de italienske småstater forenet i et samlet kongerige - republikken Italien blev en realitet efter 2. Verdenskrig. Italiens 20 regioner er dog meget forskellige, hvor flere har fastholdt de tidligere regionelle småstater og kongedømmers skikke og traditioner, hvilket gør Italien til et yderst fascinerende rejseland. Italien er desuden det land i verden med flest områder og steder på UNESCOS Verdensarvsliste i alt 51, fra Pompeii og Amalfikysten, til renæssancebyerne Firenze og Venedig. Italien regnes derfor som et af verdens største kulturlande. 

Italien byder på flere verdenskendte byer: Rom, hovedstaden i det antikke romerske imperium, centrum for paveembeddet og det moderne Italiens hovedstad. Firenze var renæssancens hjerte, stedet hvor kunst, videnskab og arkitektur blomstrede frem og førte verden ind i en ny tidsalder. Milano er hovedbyen i landets industrielle hjørne og samtidig også en af verdens største modebyer. Venedig, byen bygget på pinde, der med sit omfattende kanalsystem tiltrækker turister fra hele verden til bl.a. at opleve opera i verdensklasse og det årlige karneval. I skyggen af vulkanen Vesuv ligger byen Napoli. Napoli og området omkring bugner af seværdigheder i verdensklasse fra de romerske ruiner i Pompeij og Herculaneum, til kongeslottet i Caserta der blev bygget for at overstråle selveste Versailles, og den smukke Amalfikystlinje for ikke at glemme selve Napoli by. Alle er de anerkendt af UNESCO som værende verdenskulturarv, og ingen andre steder på jorden finder man indenfor så kort en radius så mange unikke kulturelle oplevelser.

Italien er bl.a. operaens fødested, hvorfor opera også i mange generationer udelukkende blev fremført på italiensk uanset komponistens nationalitet. Venedig var i midten af det 17. århundrede centrum for operaens tilblivelse, da der for første gang i 1637, blev spillet opera for et betalende publikum. Operaen La Traviata af Verdi havde sin urpremiere på det berømte teater La Fenice i Venedig, men komponister som Rossini, Donizetti, og ikke mindst byens berømte søn Vivaldi, har også afholdt deres premiere i dette historiske operahus.