Krydstogt i Venedigs lagune

Venedig er en af Europas om ikke verdens mest besøgte kulturbyer. Hvert år strømmer millioner af turister byen, der er kendt for sine kanaler, broer og karneval. Akademisk Rejsebureau tilbyder nu en rejse til Venedig, hvor vi udover at opleve byen også sejler ud i den venezianske lagune og besøger de små omkringliggende øer og byer. I Venedig vil vores ekspertrejseleder bl.a. tage os med på byvandring gennem de smalle gader og over de mange broer der forbinder byen. Vi besøger Markuspladsen med Dogepaladset der ligger ud til Kanal Grande, som er et af byens vartegn, og stedet hvor de største begivenheder under årets karneval afholdes. Venedig byder også på kunst og museer i verdensklasse, bl.a. Peggy Guggenheim museet for moderne kunst, som vi besøger på rejsen.

I den ventianske lagune ligger by-øerne Murano og Burano som begge ligesom Venedig består af flere mindre øer forbundet af broer. Vi skal opleve de unikke farverige huse der pryder gadebilledet på Burano og se på glaskunst på Murano, der er kendt for igennem århundreder at være blandt europas førende glasproducenter. Vi sejler igennem lagunen og besøger byen Chioggia, der ligger på lagunens sydspids. 

Vi indkvarteres om bord på skibet MS Michelangelo, som ligger for anker blot få minutters gang fra Venedigs helt centrale plads, Markuspladsen. Skibet er moderne og meget komfortabelt indrettet, og hver aften serveres en trerettersmenu med dertilhørende vin. Rejsen er inklusiv helpension og alle drikkevarer på skibet. 

 
Rejsen gennemføres på det bedst tænkelige tidspunkt i midten af oktober, når de store turiststrømme er overstået. Vejret er dog stadig godt, og der vil være god mulighed for at nyde det sidste af sensommervarmen fra skibets soldæk, mens vi sejler igennem den venetianske lagune.
Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Efter ankomst til Venedig og indkvartering på skibet, mødes vi til en velkomstdrink om bord. Fra skibet kan vi nyde udsigten over Venedig og lagunen. Efter middag på skibet går vi en aftentur i Venedigs smalle gader. 

Dag 2
Denne formiddag går vi på byvandring i Venedig. Vi kommer bl.a. forbi Rialtobroen, Antonio da Pontes ikoniske stenbro fra 1592, der er den ældste af de fire broer der spænder over Canal Grande. Ved broen ligger Venedigs berømte frugt- og fiskemarked. Vores byvandring slutter på Venedigs centrale plads, Markuspladsen, hvor vi også finder to af Venedigs største seværdigheder, Markuskirken og Dogepaladset. 

Markuskirken bliver første gang anlagt i 832, som et kapel til Dogepaladset. Kapellet skulle huse liget af Sankt Markus, som to venetianske købmænd ifølge legende smuglede fra Alexandria til Venedig. Kirken brændte ned godt 100 år senere hvorefter byggeriet af den nuværende Markuskirke blev påbegyndt. Arbejdet med opførelsen af kirken sluttede først endeligt i 1617. Kirken er udsmykket med byzantinske mosaikker i marmor og guld hvilket har givet den tilnavnet Chiesa d'Oro - Guldkirken. 

Dogepaladset, som tidligere har udgjort det politiske og administrative kernepunkt for den venetianske republik, finder vi ved siden af Markuskirken, med facade både mod Markuspladsen og Canal Grande. Vi besøger denne historiske bygning, som siden det første Dogepalads blev bygget i det 9. århundrede, er brændt ned og bygget op flere gange. Den sidste store ødelæggende brand fandt sted i 1577, hvor det trods flere forslag om at genopbygge et helt nyt neo-klassisistisk palads, blev besluttet at restaurerer den gamle gotiske facade og interiør, hvilket er det vi ser i dag. Paladset fungerede i over tusinde år som Republikkens regeringsbygning og domhus, og var Dogens residens. På vores tur rundt i bygningen kommer vi bl.a. igennem paladsets gårdhave, Dogens private gemakker og alle repræsentationslokalerne.

Efter byvandringen går vi tilbage til skibet, hvor der serveres frokost. 

Denne eftermiddag sejler vi ud i lagunen og besøger øerne Murano og Burano. Murano er en række tætliggende øer der er forbundet af broer. Murano er kendt for glasfremstilling, som har været produceret på øerne siden 1200-tallet, da den venetianske republik beordrede alle glasmagere at flytte til Murano. Muranos glasmagere havde i århundreder monopol på at producere glas, og mange af de teknikker og glastyper vi kender i dag, er oprindeligt udviklet på Murano. 
Burano består ligesom Murano af en række mindre øer forbundet af broer. Burano er kendt for produktionen af kniplinger og deres karakteristiske farvestrålende huse. Alle huse er malede efter et særligt system, og skal man male sit hus, er der et fast udvalg af farver at vælge i mellem. 

I løbet af aftenen vender skibet tilbage til Venedig.

Dag 3
Denne formiddag vil vores rejseleder tage gruppen med på rundvisning i et af Europas mest anerkendte kunstmuseer for moderne kunst, Peggy Guggenheim museet. Peggy Guggenheim som museet er opkaldt efter, var en del af den velhavende amerikanske Guggenheim familie. Hun købte i 1949 bygningen Palazzo Venier dei Leoni, som ligger ud til Venedigs mest kendte kanal, kanal Grande, her boede hun de næste 3 årtier. I 1976 donerede hun bygningen og sin omfattende kollektion af moderne europæisk og amerikansk kunst til hendes onkels Solomon R. Guggenheim Foundation,​ der oprettede museet. Peggy Guggenheim-museet er i dag Venedigs anden mest besøgte attraktion, og byder på værker indenfor flere genrer: kubisme, surrealisme og abstrakt ekspressionisme. Gruppens rejseleder Karin Grand har tidligere skrevet en artikel om netop Peggy Guggenheim og hendes samling. Læs den her

Der serveres frokost på skibet hvorefter resten af dagen er på egen hånd. 

Dag 4
I dag sejler vi igennem den venezianske lagune til byen Chioggia. Byen udgøres af flere mindre øer, og kan karakteriseres som værende en miniudgave af Venedig. Chioggia byder ligesom Venedig på historiske bygninger, snævre gader og små kanaler, men her er betydeligt færre turister end i Venedig, og derfor er det i Chioggia også muligt at få et bedre indblik i det lokale liv, end det er i Venedig. Vi går i land og spadserer igennem byen og mærker den afslappede stemning som indhylder byen. 

Om eftermiddagen skal vi på ekskursion til byen Padova. Padova er mest kendt for sit universitet, som blev grundlagt i 1222, og som har haft så prominente elever som Copernicus, Galilei og Elena Lucrezia Cornaro Piscopia - verdens første kvindelige dimittend fra et universitet. Universitets botaniske have er verdens første af sin slags, og er derfor optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Padova er også stedet hvor hoveddelen af handlingen i Shakespeares komedie Trold kan Tæmmes, udspiller sig. 

Besøget i Padova starter med en rundtur i bus, hvorefter vi besøger Sankt Antonius' basilica, hvor vi bl.a. kan opleve en bronzeskulptur af Donatoello. Herefter fortsætter vi rundturen til fods, undervejs kommer vi forbi: Piazza delle Erbe og markedet Piazza dei Frutti, vi kommer forbi paladset Palazzo della Ragione og Torre dell'Orologio med sit astronomiske ur fra 1344. Herefter er der tid på egen hånd. 

Henved aften er skibet tilbage i Venedig, hvor der er afslutningsmiddag på skibet.

Dag 5
Hjemrejse

Hvad er inkluderet?

 • Fly fra København.
 • 4 overnatninger i dobbeltkahyt.
 • Fuld pension fra aftensmåltid dag 1 til morgenmad dag 5. Alle måltider serveres på skibet. 
 • Alle drikkervare inkl. vin.
 • Dansk ekspertrejseleder.
 • Velkomstdrink.
 • Byvandring i Venedig.
 • Entre Dogepaladset.
 • Entre Peggy Guggenheim
 • Ekskursion til øerne Burano og Murano.
 • Chioggia.
 • Ekskursion til Padova
 • Alle turistskatter.
 • Alle drikkepenge.

Rejseleder

Cand.mag i filmvidenskab, skribent, underviser og tidligere forstander på Den Europæiske Filmhøjskole.

Karin Grand bor i dag i Firenze, hvor hun bl.a. arbejder som freelance journalist, og skriver om emner som kunst, kultur og musik. Hun har bl.a. lavet interviews med filmskabere som Thomas Vinterberg, Bille August, Manuel Claro, Pilou Asbæk og mange flere, samt musikere som Jack DeJohnette, Enrico Rava, Gianluca Petrella og Stefano Bollani. Desuden skriver hun artikler om italiensk kunst på sin blog italien-kunst.dk.
Karin er tidligere konstitueret forstander på Den Europæiske Filmhøjskole, hvor hun fra 2011-2014 også var underviser og leder på instruktørfaget. Foruden instruktion underviste hun også i filmhistorie og forholdet mellem filmen og de øvrige kunstformer. Karin har også tidligere undervist på Århus Universitet, den nationale filmskole i Kina Beijing Film Academy og på den nationale filmskole i Uruguay. I forbindelse med egne filmproduktioner, har hun desuden afholdt flere korte kurser og oplæg på Folkeuniversitetet.

Praktisk information

Flyrejsen
Der findes ikke faste daglige flyforbindelser mellem Danmark og Marco Polo lufthavnen i Venedig. Det er derfor mest sandsynligt, at flyrejsen vil inkludere en mellemlanding. Den endelige flyforbindelse bliver først fastlagt, når der er samlet en stor nok gruppe til, at kunne gennemføre rejsen. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter, hvor det forudsættes at deltageren kan gå 3-4 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Der er flere af de steder, vi besøger undervejs, der ikke er egnet for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer. 

Skibet

På Akademisk Rejsebureaus krydstogt i Venedigs lagune sejler vi med skibet MS Michelangelo

Skibet er bygget i år 2000 og nyrenoveret i 2011. Skibet har plads til i alt 158 gæster. Der er 2 dæk med 78 kahytter. 

Læs mere om skibet her

Opgraderinger

Rejsens grundpris er for én person i dobbeltkahyt på dæk 1 - main deck.

Der er mulighed for at blive opgraderet til skibets øverste dæk - Upper deck.
​Tillægsprisen for 
opgradering til upper deck er: 1.350 kr. per person. 

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Enekahyt
Vi tilbyder et meget begrænset antal enekahytter på disse afgange. Se de enkelte afgange for mere information.