Kulturrejse til Georgien

Oplev Georgien bag facaden. Rejsen sætter fokus på kulturmødet igennem møder med lokale, som tager os tæt på georgiernes hverdag og giver et indblik i deres venlige og gæstfri kultur. Vi går på opdagelse i Tbilisis gader og får byens historie helt tæt på kroppen. Vi oplever desuden Georgiens flotte natur når vi begiver os på i alt 3 dags-ekskursioner ud af byen. Vi besøger bl.a. Georgiens vinregion Kakheti, det religiøse centrum Mtskheta, Stalins fødeby Gori og hulebyen Uplistsikhe. Vi kommer også op i bjergene, når vi besøger bjergbyen Stepantsminda og Gergetis Sameba-kirken – der ligger ensomt på toppen af en bjergtop i 2170 meters højde. Vi slutter rejsen af med at besøge en af de vingårde der producerer et af landets hovedprodukter – den georgiske vin.

Georgiens placering i grænselandet mellem Europa og Asien har præget landet – de antikke konger var blandt de første til at tage Kristendommen til sig allerede i 400-tallet, Silkevejen der forbandt Europa og Fjernøsten gik igennem her og de Centralasiatiske krigerkonger drog alle igennem området, på deres vej mod Europa. I nyere tid er det især de mange år under Sovjetisk herredømme der har sat sine spor.

Dette relativt ukendte land i det fjerne sydøstlige Europa byder på en lang række forskelligartede indtryk, hvor det ikke kun er den begivenhedsrige historie og mangfoldige kultur der kendetegner landet. Man skal ikke langt udenfor hovedstaden Tbilisi før Georgien åbner sig for ens fødder. I bjergene har tiden stået stille og som man begiver sig igennem de små landsbyer mærkes kontrasten mellem land og by. Det er i det storslåede og frodige Georgiske landskab, med høje bjerge og store dale, der er prydet med kirker og klostre, at man kommer tæt på landets sjæl.

Generelt:

Rejseleder:

Lærerig:


3,9 / 4


3,8 / 4


3,8 / 4

Pris fra:
12.995,-
Dage:8
- Fly t/r København - Tbilisi
- 7 Overnatninger i dobbeltværelse på trestjernet hotel
- Morgenmad alle dage
- Fire frokoster og to middage
- Ekspertrejseleder
- Fuldt kulturprogram
- Alle entreér ifm. programmet
- Alle drikkepenge
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1 
Afgang fra København. Da der er ingen direkte afgange fra Danmark til Georgien, skal vi mellemlande undervejs. Efter ankomst til Tbilisi tjekker vi ind på hotellet og får serveret et let måltid. Hvis tiden er til det, går vi en kort tur i området omkring hotellet i det centrale Tbilisi.

Dag 2
I dag tager vi på rundtur i byen. Vi besøger bl.a. Saakashvilis Justitspalads fra 2011, der er et stort, offentligt kontor, der samler hele den offentlige administration i én bygning, hvilket har lettet behandlingstiden på sager betragteligt. Institutionen er den første af sin slags i verden, og siden åbningen har mere end 700 delegationer fra hele verden besøgt bygningen og ladet sig inspirere.

Vi skal også se den gamle bydel med Maidan-pladsen, hvor vi har udsigt op til Narikhala-fortet, Metchi-kirken, den armenske katedral og Mtkvari-flodens klippe hvorpå der ligger smukke bygninger. Vi kommer forbi byens moské, hvor der er udsigt til den smukke botaniske have, og vi ser “Kvarvlis Deda” – Moder-Georgien-statuen, der med sine 20 meters højde er et symbol for Tbilisi. Herfra tager vi kabelbanen ned til byens nyere anlagte park og Præsidentpaladset, hvorfra vi krydser floden tilbage til den gamle bydel hvor vi spiser en fælles frokost. 

Eftermiddagen byder på et besøg på Georgiens Nationalmuseum, der huser flere enestående arkæologiske og etnografiske samlinger, som dokumenterer Georgiens naturhistorie og menneskets kulturelle udvikling i området helt tilbage fra stenalderen. 

Vi får besøg af Charlotte Emborg, der er gift med den danske generalkonsul i Georgien og har boet og arbejdet i landet i mere end 15 år, og som fortæller om sit liv i Georgien.

I aften spiser vi fælles velkomstmiddag på en lokal restaurant. Her smager vi for første gang på det georgiske køkken, der med sine mange små retter minder om det tyrkiske eller persiske, men stadig har sin egen særprægede smag. 

Dag 3
Vi starter dagen i den gamle georgiske hovedstad, Mtskheta, der er omgivet af et romantisk bjerglandskab. Byen ligger blot 20 km nord for Tbilisi, strategisk placeret på et sted, hvor flere veje krydses, og floderne Aragvi og Mtkvari løber sammen. Mtskheta er således Georgiens navle, og byen udgør stadig Georgiens religiøse centrum. De ældste kirker har deres rødder helt tilbage til 300-tallet, og deres placering i forhold til hinanden efterligner i grove træk Det Hellige Lands topografi. Vi besøger de steder, der har spillet en afgørende rolle i landets omvending til kristendom: Jvari-klostret, der knejser højt over byen som et kristent sejrsmonument, og selvfølgelig katedralen Sveti Tskhoveli, der huser en kopi af Den Hellige Grav i Jerusalem. Herefter kører vi videre til Gori, hvor vi spiser fælles frokost. I Gori ser vi huset, hvor Ioseb Jughashvili, bedre kendt som Stalin, ”manden af stål”, blev født. Det tilhørende museum er en bizar hyldest til den afdøde sovjetiske diktator og et foruroligende levn fra en svunden tid. Vi skal også se Stalins pansrede togvogn. Dagen afsluttes med et besøg i hulebyen Uplistsikhe, hvis grotter ligger hævet på en klippetop. Byen har engang har været en vigtig station på Silkevejen, og i middelalderen fungerede byen som ét stort kloster. 

Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Tbilisi. 

Middag er denne aften på egen hånd.  

Dag 4
Formiddagen står i religionens tegn. Vi overværer gudstjenesten i Tbilisis domkirke, Sioni-katedralen, der ligger på bredden af Mtkvari-floden. Kirken er opkaldt efter det hellige Sion-bjerg og stammer tilbage fra 5-600-tallet, men er blevet ødelagt og genopbygget flere gange siden da. 

Efter gudstjenesten spiser vi fælles frokost.

Efter frokost skal vi på besøg hos det lokale kunstnerpar Sasha Burataeva og Georgij Bebyrishvili.  De byder os indenfor i deres atelier, hvor vi skal høre mere om deres liv og arbejde og om georgisk kunst i al almindelighed. 

Denne aften tilbyder vi muligheden for at tilkøbe en middag på den stemningsfyldte OAT Gallery and Art Café 144 Stairs, der er en lille hyggelig café, hvorfra der er udsigt over Tbilisi. Caféen kan kun nås til fods ad en trappe på 144 trin. 

Dag 5
Dagen byder på en spændende heldagsudflugt i Kaukasus’ dramatiske bjergverden. På turen ser vi Ananuri-komplekset, der består af to kirker og en fæstning, der ligger med udsigt over Zhinvali-dalen. Vi besøger også Gergetis Sameba-kirken lidt uden for Stepantsminda. Kirken ligger ensomt på toppen af en bjergtop i 2170 meters højde omgivet af endnu højere bjergtinder. Synet af kirken med bjergene i baggrunden er noget helt for sig. Man kan køre hele vejen derop, så vi skal heldigvis ikke på bjergbestigning. Der er tid til at nyde landskabet mens vi spiser en fælles picnic. 

Dag 6
I dag er der tid til at udforske Tbilisi på egen hånd. Besøg f.eks. nogle af byens mange spændende gallerier og museer, tag på loppemarked eller shopping eller slap af på en af byens hyggelige caféer.

Det er også en mulighed at besøge Tbilisis berømte svovlbade. Legenden fortæller, at Kong Vakhtang Gorgasali grundlagde byen oven på dens varme kilder og gav den navnet Tbilisi efter det georgiske ord tbili, der betyder varm. I dag bliver vandet brugt i byens mange svovlbade, hvis historie formentlig går helt tilbage til det første århundrede. 

Dag 7
SighnaghiVi tager i dag på heldagsudflugt til Kaheti. Vi starter i Sighnaghi, hvor der både bliver tid til en spadseretur i byens brostensbelagte gader og til et besøg på Phesants Tårer – en vingård,  hvor der produceres god og naturlig vin efter georgisk tradition.
Turen fortsætter til Bodbe-klosteret, et nonnekloster fra det sjette århundrede, der ligger på en stejl klippeskråning ned mod Alazani-dalen og med udsigt over Store Kaukasus. 
Vi slutter dagen med en stor afskedsmiddag, hvor vi også skal smage et udvalg af georgiske vine. 

Dag 8
Hjemrejse

 

Hvad er inkluderet?

 • Fly tur/retur København-Tbilisi
 • 7 Overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende hotel i Tbilisi
 • Morgenmad alle dage
 • Fire frokoster og to middage
 • Byrundtur i Tbilisi
 • Georgiens Nationalmuseum
 • Besøg hos lokal kunstner
 • Tre heldagsudflugter
 • Georgiens religiøse centrum og gamle hovedstad Mtskheta 
 • Jvari-klostret og katedralen Sveti Tskhoveli
 • Stalins fødeby med tilhørende museum
 • Hulebyen Uplistsikhe
 • Ananuri-komplekset
 • Zhinvali-dalen
 • Gergetis Sameba-kirken lidt uden for Stepantsminda
 • Landsbyen Sighnaghi
 • Bodbe-klosteret
 • Besøg på lokal vingård
 • Alle udflugter og adgangsbilletter, som beskrevet i programmet
 • Alle drikkepenge

Rejseleder

Praktisk information

Flyrejsen
Der findes ingen direkte afgange fra København til nogen destinationer i Kaukasus, det er derfor altid nødvendigt med en mellemlanding undervejs. Vi oplever, at flyforbindelserne til hhv. Armeniens hovedstad Jerevan og Gerogiens hovedstad Tbilisi er meget vekslende afhængig af tidspunkt på året og lokale forhold. Langt de fleste flyvninger til Kaukasus er med ankomst om natten eller tidlig morgen, ligesom langt de fleste afgange derfra er tidlig morgen. Der findes enkelte forbindelse med Turkish Airlies via Istanbul, hvor det er muligt at rejse i løbet af dagen med ankomst om aftenen og hjemrejse om morgenen, disse er dog ofte meget populære, hvorfor vi ikke altid har mulighed for at reservere plads til en gruppe på disse afgange. 
Vi gør vores bedste for at finde de mest attraktive flyafgange, der tilgodeser det planlagte rejseprogram, men det vil i nogen tilfælde ikke kunne undgås, at ankomst og hjemrejse falder på uattraktive tidspunkter. De endelige flytider oplyses i informationsbrevet der fremsendes én måned før afrejse.

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående. På enkelte ekskursioner vil vi besøge seværdigheder hvor underlaget er meget ujævnt - eksempelvis hulebyen Uplistsikhe. Såfremt man er meget dårligt gående vil disse steder være decideret ufremkommelige. Generelt er Kaukasus meget bjergrigt og bakket, selv i byerne vil der forekomme større bakker og niveauforskelle som skal forceres til fods. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Den Georgiske valuta hedder lari. 
Kreditkort som Mastercard og Visa kan benyttes i større butikker og restauranter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb lari hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. 
Lari kan købes i mange danske banker, men De bør bestille dem på forhånd. Kan Deres bank ikke skaffe lari, findes der i Københavns lufthavn en række muligheder for at købe lari bl.a. Danske Bank og American Express. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen. Så fremt de ønsker at medbringe kontanter på rejsen til veksling i Georgien, anbefaler vi, at De medbringer euro eller amerikanske dollars. 
Fremfor at medbringe kontanter til veksling undervejs på rejsen anbefaler vi, at De benytter Deres kreditkort til at hæve lari i hæveautomater. I Tbilisi findes der flere banker og hæveautomater, hvor det er muligt frit at hæve lari på sit kreditkort. 
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.

Visum
Det er ikke nødvendigt med visum til Georgien. 

Læs mere om: valuta, påklædning, vejr, personlig sikkerhed mm.

Tilkøb

Middag
Vi tilbyder muligheden for at tilkøbe en middag på den stemningsfyldte OAT Gallery and Art Café 144 Stairs, der er en lille hyggelig café, hvorfra der er udsigt over Tbilisi. Caféen kan kun nås til fods ad en trappe på 144 trin. 

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

September 2021

15/9 - 22/9Kulturrejse til Georgien
Rejseleder: Rikke Helms og Sonja Vesterholt
Ledige pladser12.995,-Bestil