Flodkrydstogt til Tatarstan og Kazan

Flodkrydstogtet mellem Moskva og Kazan fører os gennem en række interessante byer langs Volga øst for Ruslands hovedstad. Vi oplever Nizhnij Novgorod, hvor Sakharov sad i eksil i 80’erne, da byen var en såkaldt ”lukket by” under navnet Gorkij. I 90’erne blev samme by et liberalistisk eksperimentarium under guvernøren Boris Nemtsov. Kazan er hovedstad i Ruslands mest muslimske by, hvor den nyopførte Kul Sharif-moské ligger side om side med den ortodokse kirke i byens Kreml. Vi besøger også Uglitj, Jaroslavl, kostromas og Mysjkin. Rejsen begynder og ender i Moskva, hvor vi ud over Den Røde Plads besøger den underjordiske bunker, hvorfra Sovjetunionens politik under Cuba-krisen i 1962 blev ført.

Begrænset plads!
Rederiet har indtilvidere kun givet os plads til en gruppe på 20 deltagere på denne afgang, og derfor er der begrænset plads på rejsen. 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Moskva, indkvartering på skibet. Velkomstmiddag og besøg på Den Røde Plads.

Dag 2
I dag skal vi på den store busrundtur i Moskva. Vi kører ind gennem Moskvas hovedgade, Tverskaja og skimter igen Den røde Plads, hvor vi var i går. Vi gør ophold på broen, der forbinder området ved Den røde Plads og den løgkuplede Vasilij-katedral med det gamle handelskvarter syd for Moskva-floden. Herfra kan vi se hele Kreml og den genopførte hovedkatedral i Moskva, Frelser-katedralen.

Nu går vi ind bag Kremls mure, hvor Putins sorte limousiner glider ind og ud mellem de gule administrationsbygninger. Vi udforsker den gamle regeringsborg, der rummer både sovjettidens kongrespalads i marmor, stål og glas såvel som zarernes kirker, der rammede hele deres liv ind med dåb, kroning og begravelse, og hvor Ivan den Stores klokketårn knejser højt over byen.

Turen tilbage til skibet foregår med metroen, hvor vi ser flere af de mest spektakulære stationer.

Herefter afsejling.

Dag 3
Efter at have lagt de store villaer og marinaer med rige russeres både bag os nord for Moskva, kommer vi til Kaljazin, hvor vi ser det oversvømmede kirketårn som eneste synlige  rest af den del af byen, der blev opslugt af vandet i forbindelse med konstruktionen af den Volgo-baltiske kanal. Herefter ankommer vi til Uglitj, en middelalderby, mest kendt for at danne rammen om mordet på zar Ivan Den Grusommes søn og sidste retmæssige tronfølger, Dmitrij d. 15. maj 1591. Vi hører beretningen og ser de Blodskirken, der er opført på stedet for udåden. Byen er i øvrigt kendt for sit lokale mandskor, som vi hører et par sange med.

Dag 4
Jaroslavl er endnu et højdepunkt på turen, en stor russisk provinsby ved den mytiske Volga-flod, tilsyneladende uberørt af landets dramatiske historie med krige og revolutioner. Her skal vi på byrundtur og besøge de vigtigste kirker og klostre helt tilbage fra 1100-tallet, samt centrum ved Kreml. Der bliver også tid til en tur rundt i byen på egen hånd.

Dag 5
Nizjnij Novgorod  var et eksperimentarium i 90’ernes økonomiske reformer efter i sovjettiden at have været en lukket by under navnet Gorkij og bl.a. ufrivilligt hjem for systemkritikeren Sakharov.  Den liberale reformator  Boris Nemtsov ledede byen som guvernør i Jeltsins 90’ere. I 2015 blev han myrdet i Moskva. Vi besøger byens Kreml og Sakharovs lejlighedsmuseum med udsigt til naboejendommen, hvorfra KGB kunne aflytte og overvåge Sakharov-parret og forhindre dem i at få besøg. Vi ser også den telefon, som blev installeret, så Gorbatjov kunne ringe og meddele Sakharov, at eksilet var forbi.

Dag 6
Kazan er hovedstad i republikken Tatarstan, der er muslimsk domineret og altså et eksempel på russisk islam. Kazan voksede sig til en større by i anden halvdel af det 1200-tallet, hvor den tjente som et vigtigt handelscentrum for Den Gyldne Horde. I 1438 blev byen hovedstad i Kazan-khanatet.

I 1552 blev byen stormet og indlemmet i Rusland af zar Ivan den Grusomme. I dag er Kazan et vigtigt industri- og handelscentrum i Den russiske Føderation med over 1,3 millioner indbyggere. Vi besøger den imponerende Kul Sharif-moské og taler med imamen om islams stilling i Rusland. Vi får mulighed for at spørge om hvorfor man sjældent ser kvinder med slør i Rusland og hvorfor der tilsyneladende er et mindre problematisk forhold mellem islam og kristendommen end det man oplever i Vesten.

Dag 7
Tjeboksary er en stor, moderne by. Den er hovedstad for tjuvasjerne, et kristent tyrkisk folk, der udvandrede hertil i 600-tallet. Vi bemærker den flotte havnepromenade med skyskrabere lige ud til floden.

Dag 8
Om formiddagen lægger vi kortvarigt til i Nizjnij Novgorod, som vi også besøgte tidligere på rejsen, inden vi fortsætter mod byen Gorodots. Vi tilbringer eftermiddagen i Gorodots, hvor vi skal på byrundtur og besøge et samovar museum, hvor vi ser flere flotte eksempler på den klassiske russiske "tekande". 

Dag 9
Vi fortsætter til Kostroma, der bl.a. er kendt for sine brede gader og store markeder, samt som nøgleby i overgangen fra den historiske epoke ”Forvirringens Tid”, til Romanov-slægten kunne sætte sig på magten i i Rusland i 1613.

Dag 10
I den lille by Mysjkin kommer vi rundt på en gåtur, der bringer os forbi en gammel mølle, mindepladsen for de faldne i Ruslands krige, den nye administration og nyistandsatte kirke. Endelig stifter vi bekendtskab med lokalt håndværk, bl.a. hørspinderi og fremstilling af de russiske støvler, valenki.

Dag 11
Ankomst til Moskva. Besøg i den hemmelige, atomsikrede, underjordiske kommandocentral, hvorfra Sovjetunionens politik blev ført under Cuba-krisen i 1962. Mulighed for at besøge Bolsjoj-teatret om aftenen.

Dag 12
Hjemrejse

Hvad er inkluderet?

 • Fly fra København
 • 11 overnatninger i udvendig kahyt
 • Fuld forplejning, startende med middag på ankomstdagen og morgenmad på afrejsedagen
 • Transfer fra lufthavn
 • Ekspertrejseleder
 • Ekspertrejselederens foredrag
 • Rejselederassistent, dansktalende
 • Lokale guider, nogle guider på engelsk
 • Fuldt program inkl. alle entréer og ekskursioner
 • Velkomstcocktail
 • Alle entreer
 • Underholdning om bord
 • Al transport ifm. programmet
 • Alle drikkepenge

Anbefalet lęsning

Fra Tallinn til Tasjkent - I 25-året for Sovjetunionens sammenbrud
Som forberedelse til turen anbefaler vi bogen "Fra Tallinn til Tasjkent", udgivet på Akademisk Rejsebureaus eget forlag, i anledning af 25-året for Sovjetunionens sammenbrud. Bogen beskæftiger sig med udviklingen i de post-sovjetiske lande og er skrevet af Akademisk Rejsebureaus rejseledere.  Læs om eller bestil bogen via dette link

Visum

Der kræves gyldigt visum for at kunne rejse til Rusland. 

På trods af at der pr. 1. oktober 2019 er indført visumfri rejse til Skt. Petersborg, er visum påkrævet til denne rejse, da rejsen er uden for Skt. Petersborg.  

Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

Læs mere om visum til Rusland

Praktisk information

Flyrejsen
Den direkte Moskva – København rute flyves udelukkende af russiske Aeroflot, med hvem vi bestiller pladser såfremt det er muligt. SAS har ruter til Rusland via Stockholm, Air Baltic via Riga og Czech Airlines via Prag, disse er vores foretrukne forbindelser såfremt det ikke er muligt at få plads på den direkte rute, men det kan ikke afvises, at helt andre alternativer kan blive aktuelle. De endelige flytider vil blive oplyst i informationsbrevet 1 måned før afrejse. 

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk.

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Den russiske valuta er rubler. Den aktuelle vekselkurs kan findes her: valutakurser.dk
Kreditkort som Mastercard og Visa er helt almindelige i Rusland og kan nemt benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb rubler hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen.
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.

Vejr, tidsforskel, drikkevand, påklædning mm.
Klik her for praktisk information

Opgradering og enekahyt

Rejsens grundpris er for én person i dobbeltkahyt på lavest ledige dæk. 

Opgradering
Der er mulighed for at blive opgraderet til skibets øvrige dæk, se nedenstående priser:

Deluxe dobbeltværelse med privat balkon, upper deck (dæk 3) - 3.000 kr. per person
Deluxe dobbeltværelse med privat balkon, upper deck (dæk 4)  - 3.500 kr. per person.

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Kahytterne på dæk 2, 3 og 4 er udstyret med et vindue der kan åbnes.

Samtlige kahytter på skibet - uanset dæk, er udstyret med: Enkeltsenge, vindue eller koøje, klimaanlæg, badeværelse med brus og toilet, klædeskab og køleskab. Bemærk, at der ikke er hårtørrer i kahytterne.

Receptionen på skibet har en værdiboks, hvor man kan få opbevaret værdisager. Der er flere restauranter og caféer om bord, soldæk og andre steder, hvor man kan opholde sig, mens vi sejler. På skibet er der også et vaskeri, der vasker tøj mod betaling. Undervejs på sejladsen er skibet udstyret med en skibslæge, der kan foretage mindre behandlinger samt diagnosticere. Skibslægen kan ikke udlevere eller udskrive medicin. Et besøg hos skibslægen skal betales kontant, men vil blive dækket af Deres rejseforsikring ved hjemkomst.

Enekahyt
Dette skib er ikke udstyret med enekahytter. Det er muligt ved direkte henvendelse til Akademisk Rejsebureau at efterspørge en dobbeltkahyt til en enkeltperson. Tillægget for dette er fra 8.500 kr. per person. 

Priserne er vejledende, de aktuelle priser kan findes ved at trykke "Bestil" ved den ønskede afgang.