Flodkrydstogt til Perm langs Volga og Kama-floden

På denne 18 dage lange krydstogtsrejse sejler vi langt mod øst helt over til Perm. Vi kommer igennem 17 forskellige byer, passerer sluser og dæmninger og store kunstige søer, mens de store, grønne skove, guldkuplede klostre, landsbyer med træhuse, og industrianlæg glider forbi. Skibet er M/S Bulgakov, som normalt kun huser russiske gæster, typisk en broget flot af børn, unge, midaldrende og bedsteforældre, mens vi vil være eneste udenlandske gruppe. Om bord holder rejseleder Thomas Køhler en lang række foredrag om Ruslands historie, nutid, køkken, kultur og sprog. Om aftenen er der klassiske koncerter såvel som folklore. Vejret er som regel godt på grund af det russiske fastlandsklima.

 

Vi byder også vores svenske gæster velkommen på denne rejse. Rejseleder Thomas Køhler taler både dansk og svensk. Dog vil al guidning, foredrag og information foregå på dansk. 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Moskva, indkvartering på hotel. Vi besøger Den Røde Plads og spiser velkomstmiddag.


Dag 2
Indkvartering på M/S Bulgakov om formiddagen, afsejling 12.30. Vi finder os til rette på soldækket og hilser på besætningen, mens vi sejler ad Moskva-kanalen, med dens store villaer og yachtklubber, op til Volga-floden.


Dag 3
Første stop er den lille by Mysjkin, hvor vi kommer rundt på en gåtur, der bringer os forbi en gammel mølle, mindepladsen for de faldne i Ruslands krige, den nye administration og nyistandsatte kirke. Endelig stifter vi bekendtskab med lokalt håndværk, bl.a. hørspinderi og fremstilling af de russiske støvler, valenki.


Dag 4
Fra Jaroslavl kører vi ud i oplandet for at besøge den historiske Rostov Velikij, hvis hvide Kreml er et af de mest eventyrlige i Rusland. På vejen får vi også et indtryk af den russiske provins. Om eftermiddagen sightseeing og tid på egen hånd i Jaroslavls gamle by.


Dag 5
Nizjnij Novgorod var et eksperimentarium i 90’ernes økonomiske reformer, efter i sovjettiden at have været en lukket by under navnet Gorkij, og bl.a. ufrivilligt hjem for systemkritikeren Sakharov. Den liberale reformator Boris Nemtsov ledede byen som guvernør i Jeltsins 90’ere. I 2015 blev han myrdet i Moskva. Vi besøger byens Kreml og Sakharovs lejlighedsmuseum med udsigt til naboejendommen, hvorfra KGB kunne aflytte og overvåge Sakharov-parret, og forhindre dem i at få besøg. Vi ser også den telefon, som blev installeret, så Gorbatjov kunne ringe og meddele Sakharov, at eksilet var forbi.


Dag 6
Svijazjsk. Til fods rundt i centrum med stop ved Det historiske Museum. Byen, der udfylder en hel lille ø, hvor floderne Volga og Svijaga løber sammen, er anlagt under Ivan den Grusomme i 1551, og rummer ud over Uspenskij-klosteret en af Ruslands ældste kirker.


Dag 7
Elabuga er en middelstor by på 70.000 indbyggere ved Kama-floden i Republikken Tatarstan. Busrundturen tager os rundt i by og omegn. Flere store russiske personligheder har boet i Elabuga, herunder digteren Tsvetaeva og maleren Sjisjkin.


Dag 8
Tjajkovskij er en moderne anlagt ”arbejdsby” fra 1955, der i 1962 fik fuld status som by med eget bystyre. Den har omkring 80.000 indbyggere og fremstår hyggelig med megen beplantning og grønne parker. Den ligger på en halvø på grænsen mellem tre provinser. Den blev oprindeligt anlagt til at betjene Votkinskaja Vandkraftværket.


Dag 9
Perm er rejsens østligste punkt. Byen ligger ved floden Kama ved foden af Uralbjergene. Den blev grundlagt i 4. maj 1723 og hed Molotov fra 1940 til 1957. Perm er administrativt center i Perm-provinsen og har 1.048.005 (2017) indbyggere. Perm har den største industriproduktion blandt byer i Uralbjergene, foran Jekaterinburg, Tjeljabinsk og Ufa - selvom Perm har en mindre befolkning end disse. De største industrier i byen er elektricitetsproduktion, olie- og gasraffinering, maskinbygning, kemiindustri, petrokemiskindustri, savværker og fødevareindustrien. Perm er et knudepunkt for trafik. Det er muligt at sende gods af Kama-floden til områder i Hvidehavet, Østersøen, Det Azovske Hav, Sortehavet og Det Kaspiske Hav uden at laste om.


Dag 10
Vi anløber Tjatkovskij for at sætte nogle gæster af om formiddagen, men dagens egentlige stop er byen Sarapul, beliggende i Republikken Udmurtien. Større by med over 100.000 indbyggere, der kan føres tilbage til 1500-tallet.


Dag 11
Tjistopol har omkring 60.000 indbyggere og ligger ved Kama-floden i Tatarstan. Tjistopil er en ældre by der bl.a. er kendt for at huse Boris Pasternak i krigsårene, og for sin urfabrik, Vostok.


Dag 12
Tilbage på Volga-floden anløber vi nu Bolgar i Tatarstan. Byen har 8.000 indbyggere. Navnet skyldes volgabulgarerene, et historisk folk i Ruslands tidlige historie. Byen hed Kujbysjev i sovjettiden. Vi kommer nu ud på Kujbysjev-Reservoiret, en 6.450 km2 stor kunstig sø ved Volga og nedre Kama. Det støder op til Republikken Tjuvasjia, til Republikken Mari El og til Tatarstan. Det er det største kunstigt skabte vandreservoir i Europa og det tredjestørste i verden. Det blev dannet ved opførelsen af Zjigulovsk Vandkraftværk med tilhørende dæmning i 1955-57, og mange landsbyer blev oversvømmet i den forbindelse.
 

Dag 13
Tjeboksary er en stor, moderne by. Den er hovedstad for tjuvasjerne, et kristent tyrkisk folk, der udvandrede hertil i 600-tallet. Vi bemærker den flotte havnepromenade med skyskrabere lige ud til floden.

Herefter sejler vi videre til Kazan. Kazan er hovedstad i republikken Tatarstan, der er muslimsk domineret og altså et eksempel på russisk islam. Kazan voksede sig til en større by i anden halvdel af 1200-tallet, hvor den tjente som et vigtigt handelscentrum for Den Gyldne Horde. I 1438 blev byen hovedstad i Kazan-khanatet.

I 1552 blev byen stormet og indlemmet i Rusland af zar Ivan den Grusomme. I dag er Kazan et vigtigt industri- og handelscentrum i Den russiske Føderation med over 1,3 millioner indbyggere. Vi besøger den imponerende Kul Sharif-moské og taler med imamen om islams stilling i Rusland. Vi får mulighed for at spørge om, hvorfor man sjældent ser kvinder med slør i Rusland, og tilsyneladende har et mindre problematisk forhold mellem islam og kristendommen end man oplever i Vesten.


Dag 14
Om formiddagen lægger vi kortvarigt til i Nizjnij Novgorod, som vi også besøgte tidligere på rejsen, inden vi fortsætter mod byen Gorodots. Vi tilbringer eftermiddagen i Gorodots, hvor vi skal på byrundtur og besøge et samovar museum, hvor vi ser flere flotte eksempler på den klassiske russiske "tekande".  


Dag 15
Besøg i Pljos. Byen har lidt under 1200 indbyggere og ingen industri. Den fremstår på mange måder som et perfekt billede på drømmen om den lille, russiske by på landet og er derfor et yndet feriested for Ruslands elite.

Herfra fortsætter vi til Kostroma, der bl.a. er kendt for sine brede gader og store markeder, samt som nøgleby i overgangen fra den historiske epoke ”Forvirringens Tid”, til Romanov-slægten kunne sætte sig på magten i i Rusland i 1613.


Dag 16
Uglitj, en middelalderby, mest kendt for at danne rammen om mordet på zar Ivan Den Grusommes' søn og sidste retmæssige tronfølger, Dmitrij d. 15. maj 1591. Vi hører beretningen og ser Blodskirken, der er opført på stedet for udåden. Byen er i øvrigt kendt for sit lokale mandskor, som vi hører et par sange med. Mulighed for at besøge Vandkraftværksmuseet.


Dag 17
Nu sejler vi ad Moskva-kanalen ind mod byen. Sen ankomst til Moskva. Transfer til hotel for overnatning.


Dag 18
Hjemrejse.

Hvad er inkluderet?

 • Fly fra København
 • To overnatninger i Moskva
 • Indkvartering i den valgte kahyt på M/S Bulgakov
 • Fuld forplejning fra første aften
 • Dragere fra bus til skib
 • Ekspertrejseleder
 • Rejselederassistent
 • Lokale engelsktalende guider
 • Velkomstcocktail
 • Musik- og underholdning om bord
 • Afskedsmiddag med 1 glas champagne
 • Al transport ifm. programmet
 • Alle entreer
 • Alle drikkepenge

Anbefalet litteratur

Fra Tallinn til Tasjkent - I 25-året for Sovjetunionens sammenbrud
Som forberedelse til turen anbefaler vi bogen "Fra Tallinn til Tasjkent", udgivet på Akademisk Rejsebureaus eget forlag, i anledning af 25-året for Sovjetunionens sammenbrud. Bogen beskæftiger sig med udviklingen i de post-sovjetiske lande, og er skrevet af Akademisk Rejsebureaus rejseledere.  Læs om eller bestil bogen via dette link  

Visum

Der kræves gyldigt visum for at kunne rejse til Rusland. 

På trods af at der pr. 1. oktober 2019 er indført visumfri rejse til Skt. Petersborg, er visum påkrævet til denne rejse, da rejsen er uden for Skt. Petersborg.  

Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

Læs mere om visum til Rusland

Praktisk information

Flyrejsen
Den direkte Moskva – København rute flyves udelukkende af russiske Aeroflot, med hvem vi bestiller pladser såfremt det er muligt. SAS har ruter til Rusland via Stockholm, Air Baltic via Riga og Czech Airlines via Prag, disse er vores foretrukne forbindelser såfremt det ikke er muligt at få plads på den direkte rute, men det kan ikke afvises, at helt andre alternativer kan blive aktuelle. De endelige flytider vil blive oplyst i informationsbrevet 1 måned før afrejse. 

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk.

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Dertil er hverken skibet – der udelukkende er udstyret med trapper (ingen elevator) - eller flere af de steder, vi besøger undervejs, egnede for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta, vejr, tidsforskel, drikkevand, påklædning mm.
Klik her for praktisk information

Opgraderinger og enekahytter

Rejsens grundpris er for én person i dobbeltkahyt på lavest ledige dæk. 

Opgradering
Der er mulighed for at blive opgraderet til skibets øvrige dæk, se nedenstående priser:

Dobbeltkahyt på dæk 2 - main deck - 2.000 kr. per person.
Dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 3.000 kr. per person.
Junior suite på dæk 3 - Upper deck - 13.000 kr. per person.

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Kahytterne på dæk 2, 3 og 4 er udstyret med et vindue der kan åbnes.

Samtlige kahytter på skibet - uanset dæk, er udstyret med: Enkeltsenge, vindue eller koøje, klimaanlæg, badeværelse med brus og toilet, klædeskab og køleskab. Bemærk, at der ikke er hårtørrer i kahytterne.

Receptionen på skibet har en værdiboks, hvor man kan få opbevaret værdisager. Der er flere restauranter og caféer om bord, soldæk og andre steder, hvor man kan opholde sig, mens vi sejler. På skibet er der også et vaskeri, der vasker tøj mod betaling. Undervejs på sejladsen er skibet udstyret med en skibslæge, der kan foretage mindre behandlinger samt diagnosticere. Skibslægen kan ikke udlevere eller udskrive medicin. Et besøg hos skibslægen skal betales kontant, men vil blive dækket af Deres rejseforsikring ved hjemkomst.

Enekahyt
Det er desværre ikke muligt at bestille enekahyt på denne rejse. 

* Priserne er vejledende, de aktuelle priser kan findes ved at trykke "Bestil" ved den ønskede afgang.