Med tog til Rusland - Vinterafgang

Oplev Rusland og dens to hovedstæder Skt. Petersborg og Moskva med tog fra København. Hovedvægten er på denne rejse lagt på Skt. Petersborg, der bl.a. rummer Vinterpaladset og Eremitage-museet. Vi kommer dog også en tur om bag facaden i byens mere skumle kvarterer. Et tredje højdepunkt er Fabergé-museet med de berømte ædelstenspåskeæg. Toget fører os gennem det russiske vinterlandskab til Moskva, hvor vi ser Den røde Plads og Kreml.

Rejsen til Rusland foregår med tog fra København, hvilket giver os en konkret oplevelse af afstanden, mens svenske og finske landskaber passerer forbi. Hermed bliver rejsen også klimavenlig. Ved at transporten foregår med tog og bus fremfor fly opnås en begrænsning af CO2-forbruget på rejsen på godt og vel 80%.

Rejsen fører os til Rusland på et usædvanligt tidspunkt, hvor landet er klædt i sne, og byerne er nytårs- og julepyntede.Baggrunden for denne klimavenlige rejse kan De læse om i denne kronik af Thomas Køhlers:
Med toget til fremtiden.


 

Pris fra:
16.495,-
Dage:7
Tog til Stockholm / retur
Færge: Stockholm - Helsinki
Tog til Skt. Petersborg
Tog til Moskva
Tog til Tallinn
Færge: Tallin - Stockholm
Standard kahyt på færgesejladserne
4 overnatninger i dobbeltværelse på trestjernet hotel i Skt. Petersborg
Ekspertrejseleder
Fuld program og alle entréer
Alle drikkepenge
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Københavns Hovedbanegård med tog mod Stockholm. Rejsen fører os gennem nåleskove med røde og hvide træhuse og glitrende søer. I stockholm begiver vi os direkte til færgen, der sejler os til Helsinki. Middag og overnatning om bord.

Dag 2
Tidlig morgen ankommer vi til Helsinki, hvorfra vi tager toget videre mod Skt. Petersborg. Midt på formiddagen passerer vi grænsen til Rusland, hvorefter turen går videre gennem Karelen til Skt. Petersborg. Vi ankommer til Finlandsbanegården, hvortil også Lenin ankom i april 1917 og igangsatte sin revolution. Herfra kører vi i bus over Neva-floden til byens gamle centrum, hvor vi indkvarteres på hotel. Sen frokost. Herefter går vi en tur langs med det sneklædte Nevskij Prospekt og overværer aftengudstjenesten i Kazan-katedralen.

Dag 3
Denne formiddag besøger vi Peter-Paul-fæstningen, hvor den gule kirke med det gyldne spir rummer de kejserlige grave fra Peter den Store og frem til Kejserinde Dagmar, der blev genbegravet her i 2006. Udsigt fra bastionen mod Vinterpaladset på den anden side af den isdækkede Neva-flod. Efter frokost besøger vi Vinterpaladset med de kejserlige gemakker og Eremitagen, der bl.a. rummer billeder af Leonardo da Vinchi og Rembrandt. Som regel er der kun få besøgende i Eremitagen om vinteren, så der er god plads til at beundre de mange sale og kunstskatte. Om aftenen mulighed for ballet eller opera.

Dag 4
Morgentog fra Moskva-banegården til Moskva. Vi er af sted hele dagen, men kommer hjem sent i aften, så vi skal hverken pakke eller have kufferterne med. Under den fire timer lange togrejse har vi rig mulighed for at se det russiske snelandskab med dets træhuse, skove og mindre provinsbyer, mens vi får frokost i spisevognen. Ankomst til Moskva, hvorfra vi går direkte ned til metroens rigt udsmykkede stationer. Vi ser nogle af de flotteste undervejs til Den røde Plads. Herfra får vi en rundvisning bag Kremls mure, hvor vi ser Putins administrationsbygninger, hans helikopterlandingsplads, kongrespaladset, hvor femårsplanerne blev vedtaget i sovjettiden og de gamle kirker fra Ivan den Stores tid. Herefter bliver der lejlighed til besøge det store varehus GUM, hvorefter turen går med metro tilbage til banegården, hvorfra vi tager aftentoget tilbage. Spisning i toget.

Dag 5
I dag går vi om bag facaden i selskab med lokale russere, der viser rundt i baggårdene, på et fødevaremarked og ind i en af de fælleslejligheder, hvor over en halv million borgere i byen stadig bor. Vi slutter af med en vodka på et listigt sted i kvarteret. Efter frokost besøger vi det nye Fabergé-museum, hvor  en stor samling de berømte, kejserlige påskeæg i ædelsten er udstillet og hører historien bag.

Dag 6
Denne morgen begynder vores rejse tilbage mod Danmark. Vi tager mod Estlands hovedstad Tallinn, hvorfra vi sejler til Stockholm. Der vil være en kort rundtur i Tallinn inden afsejling. Middag og overnatning om bord på færgen.

Dag 7
Ankomst til Stockholm hvorefter vi forsætter vores rejse tilbage mod Københavns Hovedbanegård. 

Fodnote: Co2-belastningen ved flyrejser er 223 g pr. km2 mod hhv. 27 g ved bus og 37 g ved togrejser. Til fods er belastningen selvsagt 0. Det er også muligt at tilmelde sig vinterrejsen med flytransport. Herved bliver rejsen samlet 2 dage kortere. Programmet i Rusland er det samme. Pris: 8.995 kr.

Hvad er inkluderet?

 • Tog fra København til Stockholm
 • Færgesejlads fra Stockholm til Helsinki med overnatning i standard dobbeltkahyt
 • Tog fra Helsinki til Skt. Petersborg
 • Tog fra Skt. Petersborg til Moskva (retur)
 • Transport fra Skt. Petersborg til Tallinn
 • Færge fra Tallinn til Stockholm med overnatning i standard kahyt
 • Transport fra Stockholm til Københavns Hovedbanegård
 • Ekspertrejseleder
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på trestjernet hotel i Skt. Petersborg
 • Morgenmad alle dage
 • Tre middage
 • Tre frokoster
 • Al transport i forbindelse med programmet
 • Omvisning i Moskvas Kreml
 • Den Røde plads
 • Moskvas metro
 • Rundvisning på Vinterpaladset med kunstmuseet Eremitagen
 • Akademisk Rejsebureaus eksklusive byvandring bag facaden i Skt. Petersborg hvor vi bl.a. kommer indenfor i fælleslejlighederne - et levn fra Sovjettiden.
 • Rundvisning ved Peter og Paul-fæstningen med kejserinde Dagmars grav
 • Rundvisning i Blodskatedralen
 • Alle entréer ifm. programmet
 • Alle drikkepenge

Praktisk information

Tog- og færgerejsen
På denne rejse foregår både ud- og hjemrejsen med tog og færge. Det er derfor en forudsætning for deltagelse, at den rejsende selv er i stand til at transportere og håndtere sin bagage ved de forskellige transportskift undervejs, der vil ikke være personlae fra Akademisk Rejsebureau der kan assistere med dette.

Både tog- og færgerejsen foregår på almindelig standard klasse. De endelige afgangstider meddeles seneste i informationsbrevet 1 måned før afrejse, det bør dog forventes, at afrejsen fra København er tidlig morgen. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes især, at der ifm. rejsen er adskillige transportskift hvor den rejsende selv skal kunne bære og transportere sin bagage. Desuden indgår der på rejsen programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valtua, vejr, tidsforskel, drikkevand, påklædning mm.
Klik her for praktisk information

Visum

Der kræves gyldigt visum for at kunne rejse til Rusland. 

På trods af at der pr. 1. oktober 2019 er indført visumfri rejse til Skt. Petersborg, er visum påkrævet til denne rejse, da rejsen bringer os uden for Skt. Petersborg.  

Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

Læs mere om visum til Rusland

Anbefalet læsning

Fra Tallinn til Tasjkent - I 25-året for Sovjetunionens sammenbrud
Som forberedelse til turen anbefaler vi bogen "Fra Tallinn til Tasjkent", udgivet på Akademisk Rejsebureaus eget forlag, i anledning af 25-året for Sovjetunionens sammenbrud. Bogen beskæftiger sig med udviklingen i de post-sovjetiske lande og er skrevet af Akademisk Rejsebureaus rejseledere.  Læs om eller bestil bogen via dette link  

Tilkøb

Musik, opera og ballet
På alle afgange bestræber vi os på, at kunne tilbyde muligheden for at tilkøbe en aften med klassisk musik, opera eller ballet på et af Ruslands kendte teatre - Mariinskij-teatret i Skt. Petersborg eller Bolsjoj-teatret i Moskva. Tilbud om tilkøb fremsendes når programmet kendes, dette er typisk ca. 2 måneder før afrejse.

I perioden fra midt juli til start september holder de store teatre sommerlukket, vi vil dog i denne periode bestræber os på, at kunne tilbyde forestillinger på nogle af de mindre teatre eksempelvis Mikhailovskij eller Alexandrinskij.

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra
2/1 - 8/1Med tog til Rusland - Vinterrejse
Rejseleder: Thomas Køhler
Ledige pladser16.495,-Bestil