Rejser til Rusland

 

Rusland er verdens største land og strækker sig over elleve tidszoner - fra Skt. Petersborg og Østersøen i vest til Kamtjatka og Stillehavet i øst. Rusland deles på midten af Uralbjergene, der ligeledes udgør grænsen mellem de to kontinenter Rusland er en del af - Europa og Asien. Langt den største andel af Ruslands 144 millioner indbyggere er bosat vest for Uralbjergene, i den Europæiske del, mens området øst for Ural også kendt som Sibirien i høj grad kendetegnes ved dets ekstreme natur og vejrforhold, der gør store dele af området ubeboeligt. 

Ruslands største byer er hovedstaden Moskva og kulturbyen Skt. Petersborg, som begge ligger i den vestlige, europæiske del af Rusland. Moskva er Europas største by og Skt. Petersborg Europas tredjestørste, med hhv. 12 og 5 millioner indbyggere. Udover at være blandt Europas største byer, er Moskva og Skt. Petersborg meget forskellige. Mens Skt. Petersborg er "et vindue mod Europa" bygget efter europæisk forbillede og Ruslands ubestridte kulturhovedstad, er Moskva en manifestation af magt, storhed og Ruslands røde hjerte.

Ruslands to hovedstæder - Moskva og Skt. Petersborg, forbindes af nogle af Europas største floder og søer. Volga, der udspringer vest for Moskva og løber 3.700 km til det Kaspiske hav, er Europas længste flod, mens søerne Ladoga og Onega er Europas to største søer. Alle tre kommer man forbi, hvis man begiver sig afsted på den klassiske sejlads fra Moskva til Skt. Petersborg, hvor den russisk provins med det frodige landskab erstater storbyerne, og hvor tiden står stille og det landlige Rusland træder frem.

Praktisk information om Rusland

Betalingskort/kreditkort
I Rusland er det muligt at benytte både Visa-dankort og Mastercard til at hæve kontante rubler i pengeautomater i Rusland, ligesom man ville gøre det i andre lande. Flere af de større butikker og restauranter accepterer betaling med Visa-dankort eller Mastercard, vi anbefaler dog, at man ikke forlader sig på kortbetaling og altid har et beløb i kontater med sig. 

Drikkepenge
Drikkepenge er inkluderet i alt, hvad der vedrører vores program – bus, lokale guider, fælles middage o.l. Er De ude at spise på egen hånd, skal De regne med at lægge ca. 10 % oven i prisen, hvis drikkepenge ikke automatisk er blevet lagt til, når De modtager regningen. 

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet fra hanerne. Vi anbefaler derfor, at De køber vand på flaske. Vand fra hanerne kan dog sagtens benyttes til tandbørstning. 

Mobiltelefon
Danske mobiltelefoner kan i udgangspunktet benyttes i Rusland, dog kan der være begrænsninger i aftalen med det danske telefonselskab, der kan bevirke, at der ikke kan opnås signal i Rusland. I storbyerne Moskva og Skt. Petersborg vil man ikke opleve problemer med at få signal, befinder man sig derimod udenfor byerne er dækningen begrænset, dette vil man især kunne opleve på flodkrydstogter.

Personlig sikkerhed 
Der er ikke mere farligt i Skt. Petersborg og Moskva end i andre europæiske storbyer. Generelt råder vi dog rejsende til ikke at gå alene rundt efter mørkets frembrud – mere fordi det nu engang er tryggere at fare vild sammen med nogen, man kender, end pga. konkrete farer. 
Især i metroen, i anden offentlig transport og på steder med mange turister skal man tage sig i agt for lommetyve, som der desværre er mange af. Brug ikke rygsæk i byen, men tag i stedet en skuldertaske med, som kan holdes i et fast greb under armen, og undgå at have pungen i baglommen. Efterlad dyre og vigtige ting som pas og store kontantbeløb på hotellet.
Vi oplever fra tid til anden desværre lommetyverier i vores grupper og det bedste råd vi kan give er, at De slet ikke at tager ting med i byen, som De vil blive meget ked af at miste. 

Prisniveau
Prisniveauet i Rusland er generelt lidt lavere end det danske, men der er stor forskel på priserne i butikker og på restauranter, afhængigt af hvor i byen man er. Vin og mad på gode restauranter i centrum med udsigt osv. kan være dyrere, end den samme oplevelse ville være i Danmark, men bevæger man sig væk fra de allermest centralt beliggende, eksklusive steder, falder prisniveauet markant. De helt traditionelle souvenirs, f.eks. trædukker og pelshuer, kan fås ganske billigt, ligesom f.eks. vodka er billigt. Man må tage én liter stærk spiritus med tilbage til Danmark. Størens sorte kaviar koster stort set det samme i Rusland, som den gør i Danmark

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Dertil er hverken skibet – der udelukkende er udstyret med trapper (ingen elevator), eller flere af de steder vi besøger undervejs egnet for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener at ovenstående kunne give Dem problemer.

Strøm og stik 
Russisk strøm er de samme 230 v som i Danmark. Danske edb-stik med en ekstra stik til jord kan ikke bruges, og meget store danske stik kan undertiden være for store til de smalle russiske stikdåser.  

Valuta
I Rusland kan kun benyttes russiske rubler. Rublen har de seneste år været udsat for markante kursændringer. De kan tjekke dagskursen her.

Vi anbefaler alle vore rejsende til Rusland, at medbringe et kontantbeløb i rubler hjemmefra. Dette mest så De har mulighed for at købe en flaske vand eller andre fornødenheder ved ankomst, uden først at skulle finde en hæveautomat eller vekseler. Russiske rubler kan købes i mange danske banker, men De bør bestille dem på forhånd. Kan Deres bank ikke skaffe rubler, findes der i Københavns lufthavn en række muligheder for at købe rubler bl.a. Danske Bank og American Express. Russiske rubler kan frit føres ind og ud af Rusland.
Vi fraråder at medbringe danske kroner til veksling i Rusland. Såfremt De ønsker at medbringe kontanter til veksling i Rusland anbefaler vi at De medbringer Euro. Fremfor at medbringe kontanter til veksling undervejs på rejsen, anbefaler vi dog, at De benytter Deres kreditkort til at hæve rubler i hæveautomater. I både Skt. Petersborg og Moskva findes der flere banker og hæveautomater, hvor det er muligt frit at hæve russiske rubler på sit kreditkort. 

Læs mere praktisk information om Rusland 

Rejseledere i Rusland

Flodkrydstogt - Skt. Petersborg og Moskva

Rusland ses bedst fra flodsiden. Det er floderne, der danner hele grundlaget for, at Rusland bliver til som nation, så hvis man virkelig vil ind under huden på verdens største land, bør man tage på flodkrydstogt og nyde den behagelige rejse gennem Ruslands historie og smukke natu...Læs mere12 dageFra 14.995,-

Flodkrydstogt fra Astrakhan til Moskva

På denne 12 dage lange rejse ad Volga sejler vi fra Astrakhan ved Det kaspiske Hav og tager rejsen ad Volga mod nord, hvor vi ender i Moskva. Rejsen fører os til ni russiske byer. Undervejs besøger vi Volgograd, det tidligere Stalingrad, hvor det afgørende vendepunkt i Anden Verd...Læs mere

Skt. Petersborg for viderekomne

Ruslands kulturhovedstad har meget at byde på, også til flere besøg. På denne rejse indgår en række seværdigheder, som ikke har været inkluderet i vores hidtidige rejser til Rusland. Her besøger vi Isak-katedralen, Jusupovs Slot, hvor Rasputin blev myrdet, slottene i Pavlovsk og...Læs mere

Skt. Petersborg for viderekomne med Rikke Helms

En specialrejse for de mange ruslandsinteresserede, som allerede en gang har besøgt kulturhovedstaden, men ikke har fået nok og gerne vil opleve mere og andet af byen ved Neva-floden end de største seværdigheder, som indgår på andre rejser. Rikke Helms etablerede og var direktør...Læs mere

Rejser til Skt. Petersborg

Skt. Petersborg har mange navne - Nordens Venedig pga. Neva-floden, øerne og de mange kanaler, der snor sig igennem det historiske centrum. Ruslands kulturhovedstad pga. byens mange kulturpersonligheder, museer i verdensklasse og kulturhistoriske betydning. Russerne selv kalder S...Læs mere

Ruslands hovedstæder: Moskva og Skt. Petersborg

De to største byer i Rusland er hovedstaden Moskva og kulturhovedstaden Skt. Petersborg. Moskva er Ruslands røde hjerte. Intet er mere russisk end hovedstaden selv, der med sine 12 millioner indbyggere samtidig er Europas største by. Moskva trækker ikke på noget Europæisk forbill...Læs mere8 dageFra 12.995,-

Russisk Påske - Skt. Petersborg og Novgorod i den ortodokse påske

Påsken er den helt store højtid i den ortodokse kirke. Påskenat tager russerne til midnatsmesse og går den symbolske ”korsgang” om kirken og ønsker hinanden et glædeligt ”Kristus er opstanden”, der besvares med ”Ja, i sandhed Han er opstanden!”. Herefter følger den ”lyse” påskeug...Læs mere7 dageFra 10.995,-

Med tog til Rusland - sommerafgang

Oplev Rusland og dens to hovedstæder Skt. Petersborg og Moskva. Hovedvægten er på denne rejse lagt på Skt. Petersborg, der bl.a. rummer Vinterpaladset og Eremtitage-museet. Vi kommer dog også en tur om bag facaden i byens mere skumle kvarterer. Et tredje højdepunkt er Fabergé-mus...Læs mere