Flodkrydstogt langs Dnepr-floden: Kiev - Odessa

Oplev Ukraine fra hovedstaden Kiev til sortehavsbyen Odessa på flodkrydstogt ad Dnepr-floden gennem kosakkernes hjemland. Kiev var hovedstad i den første russiske stat, Kiev Rus, historisk forløber for dagens Rusland, Hviderusland og Ukraine. Her finder vi det ældgamle hulekloster, Khrustjovs sovjetiske Kiev fra efterkrigsårene og det nye selvstændige Ukraines hovedstad, der har været rammen om en lang række dramatiske begivenheder i de senere år.

På denne 13-dages rejse sejler vi fra Kiev til Odessa og tilbage igen. Rejsen fører os gennem det ukrainske flodlandskab med bl.a. Krementjuk Reservoiret, en stort kunstigt skabt sø. Ved Dneprs delta sejler vi ud på Sortehavet mod grænsebyen Vilkovo, hvorfra det er muligt at besøge Donaus delta. 

Rejsen gennemføres for første gang og er derfor en pilotrejse. Rejselederen har mange års erfaring med at rejse i Ukraine, men har ikke været på alle destinationerne.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram - 13 dage (Kiev - Odessa - Kiev)

Dag 1
Afrejse fra København. Ankomst Kiev,  indkvartering og middag på skibet M/S Dniepr Princess. Velkomstcocktail med besætningen.

Dag 2
Byrundtur på Kievs hovedgade Khresjatik og Maidan-pladsen, der var rammen om Den orange Revolution og Euromaidan-protesterne i 2014. Vi ser herefter Kievs metro, der rummer verdens dybest beliggende stationer. Besøg i Mikhailovskij-klosteret og Sofia-katedralen.

Dag 3
Hel dag med sejlads . Vi passerer bl.a det store Krementjuk Reservoir og flere sluser. Om bord holder rejselederen foredrag om Ukraines udvikling siden selvstændigheden i 1991.

Dag 4
I dag anløber vi et traditionelt kosakområde, hvor kosakkerne i 1500-tallet grundlagde fæstningen Hortitsa, hvor de levede efter deres egne love i en form for egalistisk, militær struktur, der kan siges at præge ukrainerne den dag i dag. Vi besøger Kosakhædermuseet og ser den enorme dæmning Dneprogesa, der ved sin opførelse var Europas største vandkraftværk. Mulighed for at se kosakshow.

Dag 5
Dagen bruges i Kherson. Kherson blev grundlagt i 1778 som havneby og værftsby. Den er en kanalby, og derfor ser vi den i mindre både, der også sejler os ud i Dneprs delta, hvor vi lægger til ved et mindre fiskerleje. Vel tilbage på skibet sejler vi ud på Sortehavet.

Dag 6
Tæt på grænsen til Rumænien anløber vi Vilkovo. Vilkovo kaldes ofte Ukraines Venedig, en enestående by på vandet. Vi ser dens gamle bydel med dens net af kanaler og kigger ind i Skt. Nikolaj-kirken. Mulighed for at besøge Donaus delta. Om aftenen opfører skibets besætning en koncert.

Dag 7
Odessa er kendt for sin særlige atmosfære, humor og dialekt. Samtidig er det Ukraines største og vigtigste havneby. Vi ser den berømte Potemkin-trappe og Operaen, som er en af Europas smukkeste. Mulighed for at se ballet eller opera.

Dag 8
Fortsat byrundtur i Odessa, hvor vi besøger Deribasivska-gadan, Arcadia ved stranden og Miskij Park. Herefter tid på egen hånd før middagen.

Dag 9
Afsejling fra Odessa. Sejlads mod Dnipro. I dag holder rejselederne sit andet foredrag om vikingernes sejlads på floderne Fra varægerne til grækerne, teorien om vikingernes hovedrolle i grundlæggelsen af den første russiske stat, Kiev-Rus.

Dag 10
Dnipro er en vigtig industriby i Ukraine med 1.000.000 indbyggere hvilket gør den til landets tredjestørste by.

Byen er hovedstad i Dnipropetrovsk-regionen og er det centrale, industrielle center i Ukraine. Dnipro var i sovjettiden et af de vigtigste forskningscentre for udvikling af atomvåben og rumprogrammet.

Dag 11
Krementjuk. Her besøger vi en typisk ukrainsk landsby.

Dag 12
Tilbage i Kiev. I dag besøger vi Holodomor-museet, der beskriver den bevidst foranstaltede sultkatastrofe i Ukraine i 30’erne under Stalin. Herefter besøger vi Huleklosteret, i hvis underjordiske gange bl.a munken Nestor, der skrev Rusland og Ukraines krønike "Fortællingen om de forgange År", ligger begravet.

Dag 13
Hjemrejse.

Hvad er inkluderet?

  • Fly fra København
  • Indkvartering i udvendig dobbeltkahyt
  • Helpension 
  • Ekspertrejseleder 
  • Alle entreer 
  • Al transport ifm. programmet 
  • Alle drikkepenge

Praktisk information

Flyrejsen
Vi flyver direkte fra København til Kiev med Ukrainien Air såfremt det er muligt. På hjemrejser fra Odessa flyves der med mellemlanding til København. 

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk.

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Dertil er hverken skibet – der udelukkende er udstyret med trapper (ingen elevator) -  eller flere af de steder, vi besøger undervejs, egnede for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Visum
Denne rejse kræver ikke visum. 

Rejseleder

Opgraderinger og enekahyt

Rejsens grundpris er for én person i dobbeltkahyt på dæk 1.

Kahytterne på dæk 1 er placeret i bunden af skibet lige over vandlinjen, og er udstyret med et koøje, der ikke kan åbnes. I kahytterne på dæk 1 er der mulighed for, at selskaber på tre/fire kan blive indkvarteret i en flerpersoners-kahyt. 

Opgradering
Der er mulighed for at blive opgraderet til skibets øvrige dæk, se nedenstående priser:

Dobbeltkahyt på dæk 2 - Main deck - 2.000 kr. per person.
Dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 3.000 kr. per person.
Deluxe dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 4.000 kr. per person.

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Kahytterne på dæk 2, 3 og 4 er udstyret med et vindue der kan åbnes.

Samtlige kahytter på skibet - uanset dæk, er udstyret med: Enkeltsenge, vindue eller koøje, klimaanlæg, badeværelse med brus og toilet og klædeskab. Bemærk, at der ikke er hårtørrer i kahytterne.

Receptionen på skibet har en værdiboks, hvor man kan få opbevaret værdisager. Der er flere restauranter og caféer om bord, soldæk og andre steder, hvor man kan opholde sig, mens vi sejler. På skibet er der også et vaskeri, der vasker tøj mod betaling. Undervejs på sejladsen er skibet udstyret med en skibslæge, der kan foretage mindre behandlinger samt diagnosticere. Skibslægen kan ikke udlevere eller udskrive medicin. Et besøg hos skibslægen skal betales kontant, men vil blive dækket af Deres rejseforsikring ved hjemkomst.

Læs mere om skibet og se billeder her.

Junior suite og suite
Vi kan også tilbyde opgradering suite. Dette kan dog kun ske på forespørgsel, og vi kan ikke garantere ledighed.

Enekahyt
Skibene er udstyret med et meget begrænset antal enekahytter. Enekahytter er mindre end en dobbeltkahyt, og indeholder kun én enkeltseng. Øvrige faciliteter er tilsvarende til dobbeltkahytter. Det samlede tillæg for enekahyt er 5.000 kr. Det er muligt som enkeltperson at blive indkvarteret i dobbeltkahyt. Tillæg for enkeltperson i dobbeltkahyt er 7.500 kr.