Flodkrydstogt langs Dnepr-floden: Kiev - Odessa

Oplev Ukraine fra hovedstaden Kiev til sortehavsbyen Odessa på en ti dage lang rejse ad Dnepr-floden gennem kosakkernes hjemland. Kiev var hovedstad i den første russiske stat, Kiev Rus, historisk forløber for dagens Rusland, Hviderusland og Ukraine. Her finder vi det ældgamle hulekloster, Khrustjovs sovjetiske Kiev fra efterkrigsårene og det nye selvstændige Ukraines hovedstad, der har været rammen om en lang række dramatiske begivenheder de senere år.

Rejsen fører os videre gennem flodlandskabet og Krementjuk Reservoiret, en stort kunstigt skabt sø til Dneprs delta. På vej mod Odessa besøger vi kosakhovedstaden Zaporizja og byen Kherson, hvor vi besøger Gammalsvenskby, grundlagt af Katarina den Anden i 1783 til udflytning af den svenske befolkning på Dagö i vore dages Estland. Byen har stadig et vist svensk præg, bl.a. en svensk kirke.

Odessa byder på sydlandsk stemning med gader, hvor trækroner beskytter mod solen, et væld af forskellige kirker, synagoger og moskeer samt den berømte Potemkin-trappe ned mod havnen.

Pris fra:
12.995,-
Dage:10
- Fly København
- Indkvartering i udvendig dobbeltkahyt
- Helpension
- Ekspertrejseleder
- Alle entreer
- Al transport ifm. programmet
- Alle drikkepenge
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra København. Ankomst til Kiev, indkvartering og middag på skibet M/S Dniepr Princess. Velkomstcocktail med besætningen.

Dag 2
Byrundtur på Kievs hovedgade Khresjatik og Maidan-pladsen, der var rammen om Den orange Revolution og Euromaidan-protesterne i 2014. Vi ser herefter Kievs metro, der rummer verdens dybest beliggende stationer. Besøg i Mikhailovskij-klosteret og Sofia-katedralen.

Dag 3
I dag besøger vi Holodomor-museet, der beskriver den bevidst foranstaltede sultkatastrofe i Ukraine i 30’erne under Stalin. Herefter besøger vi Huleklosteret, i hvis underjordiske gange bl.a munken Nestor, der skrev Rusland og Ukraines krønike Fortællingen om de forgange År, ligger begravet. Endelig besøger vi kløften Barbij Jar, hvor nazisterne skød 100-150.000 mennesker under krigen.

Dag 4
Hel dag med sejlads. Vi passerer bl.a det store Krementjuk Reservoir og flere sluser. Om bord holder rejselederen foredrag om Ukraines udvikling siden selvstændigheden i 1991.

Dag 5
I dag anløber vi Zaporizja, et traditionelt kosakområde, hvor kosakkerne i 1500-tallet grundlagde fæstningen Hortitsa, hvor de levede efter deres egne love i en form for egalistisk, militær struktur, der kan siges at præge ukrainerne den dag i dag. Vi besøger Kosakhædermuseet og ser den enorme dæmning Dneprogesa, der ved sin opførelse var Europas største vandkraftværk. Mulighed for at se kosakshow.

Om bord holder rejselederen foredrag om Ukraine i sovjetperioden.

Dag 6
Kherson blev grundlagt i 1778 som havneby og værftsby. Herfra tager vi på heldagsudflugt til Gammalsvenskby, en svensk landsby, der blev etableret af Katarina den Anden i 1783 til udflytning af den svenske befolkning på Dagö i det nuværende Estland, og som i dag fortsat har et vist svensk præg.

Dagens foredrag om bord handler om Ukraine fra vikingerne og frem til sovjetperioden.

Dag 7
Odessa er kendt for sin særlige atmosfære, humor og dialekt. Samtidig er det Ukraines største og vigtigste havneby. Vi ser den berømte Potemkin-trappe og Operaen, som er en af Europas smukkeste. Mulighed for at se ballet eller opera.

Dag 8
Fortsat byrundtur i Odessa, hvor vi besøger en ortodoks kirke, en synagoge, en katolsk og en armensk kirke. På den måde får vi et indtryk af byens multinationale og konfessionelle natur.

Dag 9
Odessa har meget at byde på i form af restauranter og hyggelige forretningsgader, hvis man da ikke vil besøge en af strandene ud langs kysten. I dag er der også mulighed for at besøge byens katakomber eller tilmelde sig en heldagsudflugt til borgen Belgorod-Dnestrovski.

Dag 10
Hjemrejse.

Hvad er inkluderet?

  • Fly fra København
  • Indkvartering i udvendig dobbeltkahyt
  • Helpension 
  • Ekspertrejseleder 
  • Alle entreer 
  • Al transport ifm. programmet 
  • Alle drikkepenge

Praktisk information

Flyrejsen
Der findes enkelte direkte afgange mellem København og Kiev. Vi booker på disse såfremt der er plads. I mange tilfælde vil det dog være nødvendigt med en mellemlanding på rejsen. På hjemrejser fra Odessa flyves der med mellemlanding til København. 

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk.

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Dertil er hverken skibet – der udelukkende er udstyret med trapper (ingen elevator) -  eller flere af de steder, vi besøger undervejs, egnede for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Visum
Denne rejse kræver ikke visum. 

Rejseleder

Opgraderinger og enekahyt

Rejsens grundpris er for én person i dobbeltkahyt på dæk 1.

Kahytterne på dæk 1 er placeret i bunden af skibet lige over vandlinjen, og er udstyret med et koøje, der ikke kan åbnes. I kahytterne på dæk 1 er der mulighed for, at selskaber på tre/fire kan blive indkvarteret i en flerpersoners-kahyt. 

Opgradering
Der er mulighed for at blive opgraderet til skibets øvrige dæk, se nedenstående priser:

Dobbeltkahyt på dæk 2 - Main deck - 2.000 kr. per person.
Dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 3.000 kr. per person.
Deluxe dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 4.000 kr. per person.

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Kahytterne på dæk 2, 3 og 4 er udstyret med et vindue der kan åbnes.

Samtlige kahytter på skibet - uanset dæk, er udstyret med: Enkeltsenge, vindue eller koøje, klimaanlæg, badeværelse med brus og toilet og klædeskab. Bemærk, at der ikke er hårtørrer i kahytterne.

Receptionen på skibet har en værdiboks, hvor man kan få opbevaret værdisager. Der er flere restauranter og caféer om bord, soldæk og andre steder, hvor man kan opholde sig, mens vi sejler. På skibet er der også et vaskeri, der vasker tøj mod betaling. Undervejs på sejladsen er skibet udstyret med en skibslæge, der kan foretage mindre behandlinger samt diagnosticere. Skibslægen kan ikke udlevere eller udskrive medicin. Et besøg hos skibslægen skal betales kontant, men vil blive dækket af Deres rejseforsikring ved hjemkomst.

Læs mere om skibet og se billeder her.

Junior suite og suite
Vi kan også tilbyde opgradering suite. Dette kan dog kun ske på forespørgsel, og vi kan ikke garantere ledighed.

Enekahyt
Skibene er udstyret med et meget begrænset antal enekahytter. Enekahytter er mindre end en dobbeltkahyt, og indeholder kun én enkeltseng. Øvrige faciliteter er tilsvarende til dobbeltkahytter. Det samlede tillæg for enekahyt er 5.000 kr. Det er muligt som enkeltperson at blive indkvarteret i dobbeltkahyt. Tillæg for enkeltperson i dobbeltkahyt er 7.500 kr. 

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra
4/7 - 13/7Flodkrydstogt på Dnepr-floden: Kiev - Odessa
Rejseleder: Jens Jørgen Nielsen
Ledige pladser12.995,-Bestil