Krydstogt fra Sortehavet til Kiev

På dette tolv-dage lange krydstogt bevæger vi os fra Rumænien over Sortehavet til havnebyen Odessa, og op langs Dnepr-floden gennem kosakkernes hjemland, til Ukraines hovedstad Kiev. Vi starter i Rumæniens hovedstad Bukarest, inden vi kører i bus mod Sortehavskysten og havnebyen Fetesti, hvor vores krydstogtsskib venter. Vi besøger byen Constanta, inden vi sejler ud på Sortehavet, og sætter kursen mod nord. Vores første møde med Ukraine er grænsebyen Vilkovo, hvorfra det er muligt at besøge Donaus delta. Herfra går rejsen til Odessa, inden vi sejler ind på Dnepr-floden. Rejsen fører os videre gennem det ukrainske flodlandskab og Krementjuk Reservoiret, inden vi når vores slutdestination, Kiev.

Kiev var hovedstad i den første russiske stat, Kiev Rus, historisk forløber for dagens Rusland, Hviderusland og Ukraine. Her finder vi det ældgamle hulekloster, Khrustjovs sovjetiske Kiev fra efterkrigsårene og det nye selvstændige Ukraines hovedstad, der har været rammen om en lang række dramatiske begivenheder de senere år.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1
Fly til Bukarest, kort byrundtur før vi kører mod havnebyen Fetesti. Sen ankomst til skibet, indkvartering og spisning.

Dag 2
Fetesti. Om formiddagen udflugt til Constanta, Rumænines vigtigste havneby med omkring 300.000 indbyggere. Herefter sejler vi fra Rumænien til Ukraine.

Dag 3
Vi anløber Izmail, Ukraines største by i Donaus delta med omkring 75.000 indbyggere. Byrundtur i bus.

Dag 4
Vilkovo. Tæt på den rumænsk-ukrainske grænse Tæt på grænsen til Rumænien anløber vi Vilkovo. Vilkovo kaldes ofte Ukraines Venedig, en enestående by på vandet. Vi ser dens gamle bydel med dens net af kanaler og kigger ind i Skt. Nikolaj-kirken. Mulighed for at besøge Donaus delta. Om aftenen opfører skibets besætning en koncert. Vel tilbage på skibet sejler vi ud på Sortehavet.

Dag 5
Odessa er kendt for sin særlige atmosfære, humor og dialekt. Samtidig er det Ukraines største og vigtigste havneby. Vi ser den berømte Potemkin-trappe og Operaen, som er en af Europas smukkeste. Mulighed for at se ballet eller opera.

Dag 6
Fortsat byrundtur i Odessa, hvor  vi besøger Deribasivska-gaden, Arcadia ved stranden og Miskij Park. Herefter tid på egen hånd før middagen.

Dag 7
Herson blev grundlagt i 1778 som havneby og værftsby. Den er en kanalby, og derfor ser vi den i mindre både, der også sejler os ud i Dneprs delta, hvor vi lægger til ved et mindre fiskerleje.

Dag 8
Zaporizjzjia. I dag anløber vi et traditionelt kosakområde, hvor kosakkerne i 1500-tallet grundlagde fæstningen Hortitsa, hvor de levede efter deres egne love i en form for egalistisk, militærstruktur, der kan siges at præge ukrainerne den dag i dag. Vi besøger Kosakhædermuseet og ser den enorme dæmning Dneprogesa, der ved sin opførelse var Europas største vandkraftværk. Mulighed for at se kosakshow.

Dag 9
Hel dag med sejlads. Vi passerer bl.a det store Krementjuk-Reservoir og flere sluser. Om bord holder rejselederen foredrag om Ukraines udvikling siden selvstændigheden i 1991.

Dag 10
Byrundtur på Kievs hovedgade Khresjatik og Maidan-pladsen, der var rammen om Den orange Revolution og Euromaidan-protesterne i 2014. Vi ser herefter Kievs metro, der rummer verdens dybest beliggende stationer. Besøg i Mikhailovskij-klosteret og Sofia-katedralen.

Dag 11
I dag besøger vi Holodomor-museet, der beskriver den bevidst foranstaltede sultkatastrofe i Ukraine i 30’erne under Stalin. Herefter besøger vi Huleklosteret, i hvis underjordiske gange bl.a munken Nestor, der skrev Rusland og Ukraines krønike Fortællingen om de forgange år, ligger begravet.

Dag 12
Hjemrejse

Hvad er inkluderet?

  • Fly fra København
  • 11 overnatninger i udvendig dobbeltkahyt
  • Helpension 
  • Ekspertrejseleder 
  • Alle entreer 
  • Al transport ifm. programmet 
  • Alle drikkepenge

Praktisk information

Flyrejsen
På udrejsen til Bukarest vil det være nødcendigt med en mellemlanding. På hjemrejsen flyver vi direkte fra Kiev til København med Ukrainien Air såfremt det er muligt. De endelige flytider oplyses i informationsbrevet der fremsendes 1 måned før afrejse. 

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk.

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Dertil er hverken skibet – der udelukkende er udstyret med trapper (ingen elevator) - eller flere af de steder, vi besøger undervejs, egnede for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener at ovenstående kunne give Dem problemer.

Visum
Denne rejse kræver ikke visum. 

Opgraderinger og enekahyt

Rejsens grundpris er for én person i dobbeltkahyt på dæk 1.

Kahytterne på dæk 1 er placeret i bunden af skibet lige over vandlinjen, og er udstyret med et koøje, der ikke kan åbnes. I kahytterne på dæk 1 er der mulighed for, at selskaber på tre/fire kan blive indkvarteret i en flerpersoners-kahyt. 

Opgradering
Der er mulighed for at blive opgraderet til skibets øvrige dæk, se nedenstående priser:

Dobbeltkahyt på dæk 2 - Main deck - 2.000 kr. per person.
Dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 3.000 kr. per person.
Deluxe dobbeltkahyt på dæk 3 - Upper deck - 4.000 kr. per person.

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Kahytterne på dæk 2, 3 og 4 er udstyret med et vindue der kan åbnes.

Samtlige kahytter på skibet - uanset dæk, er udstyret med: Enkeltsenge, vindue eller koøje, klimaanlæg, badeværelse med brus og toilet og klædeskab. Bemærk, at der ikke er hårtørrer i kahytterne.

Receptionen på skibet har en værdiboks, hvor man kan få opbevaret værdisager. Der er flere restauranter og caféer om bord, soldæk og andre steder, hvor man kan opholde sig, mens vi sejler. På skibet er der også et vaskeri, der vasker tøj mod betaling. Undervejs på sejladsen er skibet udstyret med en skibslæge, der kan foretage mindre behandlinger samt diagnosticere. Skibslægen kan ikke udlevere eller udskrive medicin. Et besøg hos skibslægen skal betales kontant, men vil blive dækket af Deres rejseforsikring ved hjemkomst.

Læs mere om skibet og se billeder her.

Junior suite og suite
Vi kan også tilbyde opgradering suite. Dette kan dog kun ske på forespørgsel, og vi kan ikke garantere ledighed.

Enekahyt
Skibene er udstyret med et meget begrænset antal enekahytter. Enekahytter er mindre end en dobbeltkahyt, og indeholder kun én enkeltseng. Øvrige faciliteter er tilsvarende til dobbeltkahytter. Det samlede tillæg for enekahyt er 5.000 kr. Det er muligt som enkeltperson at blive indkvarteret i dobbeltkahyt. Tillæg for enkeltperson i dobbeltkahyt er 7.500 kr. 

Rejseleder