Rejser til Usbekistan

Rejser man langs Silkevejen kommer man igennem Centralasiens mest befolkede land, Usbekistan. Selvom store dele af Usbekistan består af ørken, så udgør landet med sine cirka 32 millioner indbyggere næsten halvdelen af Centralasiens befolkning. Usbekistan, en ukendt perle i grænselandet mellem Mellemøsten, det ortodokse Rusland og orienten. Bomuld og silke er to af landets helt store eksportvarer, og i de mere frodige dele af landet ses en del morbærplantager, hvis bær bruges som foder til silkelarverne. Silkevejen - handelsvejen der forbandt Europa og Kina frem til det 14. århundrede, gik igennem Usbekistan og byerne Bukhara, Samarkand og Khiva, hvor man stadig til den dag i dag kan fornemme de forskellige kulturrelle påvirkninger karavaneruten havde på området.

Usbekistan var en del af Sovjetunionen frem til 1991, hvor landet efter Sovjetunionens sammenbrud blev selvstændigt. En stor del af den usbekiske befolkning er dog stadig af russisk oprindelse og russisk tales stadig af mange indbyggere.

Kultur og natur i Usbekistan

​Usbekistan byder på velbevaret historisk arkitektur, der vidner om landets rødder og forbindelse til både den arabiske, russiske og orientalske kultur. Dette ses særligt i de gamle karavanebyer Samarkand og Bukhara. Usbekistans hovedstad Tasjkent bærer ikke i lige så høj g...Læs mere10 dageFra 16.995,-