Rundrejse i Marokko

Oplev Marokko med den tidligere ambassadør, Jørgen Molde. På denne unikke rejse kommer vi bag facaden i det eksotiske Marokko, hvor vi besøger 4 af landets vigtigste storbyer: Rabat, Casablanca, Essaouira og Marrakesh.

Rejsen starter i hovedstaden Rabat, som også er Marokkos politiske centrum, hvor vi også skal lære om den marokkanske kongefamilie. Vi vil også besøge den befæstede bydel Kasbah des Oudaïas, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

I Casablanca skal vi opleve den franske kolonisering af landet, når vi besøger Ville Nouvelle, ”den nye by”, designet af den franske arkitekt Henri Prost. Vi ser også verdens tredjestørste moské, som er designet af en anden fransk arkitekt, Michel Pinseau.

Fra Casablanca kører vi gennem det smukke marokkanske landskab videre til Essaouira, hvor vi helt unikt får lov til at komme på besøg i det gamle danske konsulat fra 1760’erne, som også fungerede som handelsstation for den dansk-marokkanske handel. Bygningen er i dag ved at blive restaureret, så den kan indrettes som dansk-marokkansk kulturcenter.

Rejsen slutter i Marrakesh, hvor vi skal spise på den danskejede restaurant Riad Lfoulki, hvor vi møder ejeren Peter Bergmann, som har boet i Marokko i en menneskealder. I Marrakesh skal vi også besøge Reseau Femmes Artisanes, et kooperativ for kvindelige kunsthåndværkere, som Designskolen i København har hjulpet med designudvikling og markedsføring inden for rammerne af det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP). Vi slutter af med et besøg i Majorelle-Haven som ejes af det franske modeikon Yves Saint Laurent.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: København-Rabat
Afrejse fra Kastrup lufthavn

Dag 2: Byrundtur i Rabat
Vi spiser morgenmad på hotellet og samles derefter. I dag skal vi på byrundtur i Rabat. Vi starter ved Hassantårnet, som er en minaret, en slags kirketårn, til en moské som aldrig blev bygget færdig. Hassantårnet stammer helt tilbage fra år 1195, og på det tidspunkt det blev bygget var det meningen, at det skulle være den højeste minaret i verden, og være del af verdens største moské. I dag udgør Hassantårnet et imponerende syn, som et højt, ensomt tårn blandt resterne af den ufærdige moské. Vi vil ved besøget få lejlighed til at høre, hvorfor moskéen aldrig blev færdigbygget, og hvorfor der ingen trapper er.

Over for Hassantårnet ligger Mohammed V’s mausoleum, som er et kongeligt gravsted. Udover at være et kongeligt begravelsessted, er bygningen også et pragteksemplar af Alawi-dynastiets, den nuværende kongefamilies, storslåede arkitektoniske stil.

Herfra begiver vi os videre til den befæstede bydel Kasbah des Oudaïas, som er samlingssted for en række religiøse og historiske bygninger, som giver os et indtryk af, hvorfor Rabat i 2006 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Efter en fælles frokost besøger vi den danske ambassade, hvor ambassadøren vil give en orientering om Marokko og ambassadens arbejde, og introducerer os til samarbejdet mellem Marokko og Danmark. Efter besøget på ambassaden går vi en tur i Chellah’en, som er en tidligere kongelig begravelsesplads, og som har ruiner som stammer helt tilbage fra romertiden.  

Sen eftermiddag kører vi til Marokkos største by Casablanca. Vi bliver indkvarteret på hotellet og spiser fælles middag.

Dag 3: Byrundtur i Casablanca
I dag skal vi på byrundtur i storbyen Casablanca, som ikke bare er Marokkos største by, men også en af Afrikas største byer. Hvor Rabat fungerer som Marokkos politiske centrum, er Casablanca landets finansielle og forretningsmæssige centrum.

Marokko var indtil 1956 et fransk protektorat, og i Casablanca skal vi virkelig opleve hvordan den franske kolonisering af landet har påvirket arkitekturen og bylivet, gennem de fransk inspirerede byhuse, som er det første vi skal opleve på dagens program, når vi besøger Ville Nouvelle, den ”nye by”, designet af den franske arkitekt Henri Prost. Herefter begiver vi os videre til den storslåede Hassan II moské, som er designet af den franske arkitekt Michel Pinseau. Moskéen er den største moské i Nordafrika og den tredjestørste i verden, og har desuden verdens højeste minaret.

Vi spiser fælles frokost og stiger herefter på bussen, hvor vi skal køre gennem det marokkanske landskab til vi om aftenen når frem til havnebyen Essaouira. Efter indkvartering på vores hotel spiser vi en sen fælles middag.

Dag 4: Byrundtur i Essaouira
Efter morgenmad skal vi på byrundtur i Essaouira. Vi skal se det gamle danske konsulat fra 1760’erne, der også fungerede som en handelsstation for den dansk-marokkanske handel. Bygningen har i mange år været i forfald, men skal nu endelig restaureres og indrettes som en dansk-marokkansk kulturcenter.

Efter vores besøg på konsulatet skal vi se den nyrestaurerede synagoge. Den daværende konge, Mohammed d. 3., opfordrede de jødiske marokkanere til at bosætte sig i Essaouira og tage sig af handlen med Europa. Den jødiske tro og befolkning har sat et enormt præg på byen.

Vi går en tur i fæstningsanlæggene Scala de la Ville og Scala du Port og fortsætter ud til havnen, hvor vi vil se hvordan byen har fået sit navn – Essaouira betyder ”Den lille fort”.

Efter nogle programpakkede dage er resten af dagen til fri disposition til at slappe af på hotellet, opleve byen med forslag fra rejselederen, eller noget helt tredje.  Man kan f.eks. udforske Essaouiras Medina, som er på UNESCO’s verdenskulturarvsliste.

Dag 5: Byrundtur i Marrakesh
I dag går turen mod Marokkos eventyrlige by, Marrakesh. Vi skal besøge det imponerende Bahia-palads, som er et eksempel på den unikke islamisk-marokkanske arkitektur. Efter vores besøg på paladset spiser vi frokost i Riad Ifoulki, hvor den danske ejer Peter Bergmann, der har boet i Marrakesh i en menneskealder, vil fortælle om Marrakesh før og nu.

Efter frokost tager vi på byvandring gennem det gamle jødiske kvarter, Mellah’en, og besøger derefter Reseau Femmes Artisanes, et kooperativ for kvindelige kunsthåndværkere, som Designskolen i København har hjulpet med designudvikling og markedsføring inden for rammerne af det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP).

Efter indkvartering på vores hotel er resten af dagen og aftenen til fri disposition. Her kan man få lejlighed til at slappe af på hotellet eller f.eks. besøge Djemaa el-Fna-pladsen, den vigtigste samlingsplads i Marrakesh, eller gå på opdagelse i Souk’en, som er Marrakeshs berømte markedsplads, hvor man kan smage lokale retter, frisk frugt, købe lokalt håndværk, og måske være heldig at overvære lokale danse- eller musiknumre. 

Dag 6: Marrakesh
Vi starter vi dagen med et besøg i Majorelle-Haven, som blev grundlagt af den franske kunstner Jacques Majorelle i 1931. Haven var hans livsværk og han dedikerede 40 år af sit liv til den. Efter hans død stod haven til i nogle år indtil den blev opkøbt af det franske modeikon Yves Saint Laurent, som er kendt for i 1970’erne at skabe vidt omtalte tøjkollektioner til den moderne, selvstændige, selvsikre, erhvervsaktive kvinde, hvilket skulle vise kvindens forandrede rolle i samfundet. Vi besøger det nyopførte museum der hører til haven og ser et udvalg af Yves Saint Laurents udstillede kreationer.

Vi tager på en kortere byrundtur og herefter er eftermiddagen til fri disposition.

Om aftenen mødes vi til en fælles afslutningsmiddag.

Dag 7: Marrakesh – København
Afrejse mod København

 

Hvad er inkluderet?

Hvad er inkluderet?

  • Fly t/r fra København
  • Ekspertrejseleder
  • Overnatning i dobbeltværelse på gode trestjernede hoteller
  • Privat bus med aircondition under hele rejsen
  • 7 dages kulturprogram
  • Alle udflugter og adgangsbilletter til alle seværdigheder
  • Alle drikkepenge på hele rejsen
  • Halvpension

Visum

De skal ikke bruge visum for at rejse ind i Marokko, dog skal Deres pas være gyldigt i minimum 3 måneder efter hjemkomst.

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener at ovenstående kunne give Dem problemer.

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog foregå på engelsk.

Valuta
Valutaen i Marokko hedder Marokkansk Dirham. Kreditkort som Mastercard og Visa er almindelige i Marokko og kan benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb dirham hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen. 
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.