Rundrejse i Marokko

På denne rejse kommer vi bag facaden i det eksotiske Marokko, hvor vi besøger 4 af landets mest interessante byer: Rabat, Casablanca, Essaouira og Marrakesh. Rejsen afsluttes med tur op i Atlas-bjergene.

Rejsen starter i Rabat, Marokkos hovedstad og politiske centrum. Her besøger vi bl.a. den danske ambassade. Vi vil også besøge den befæstede bydel Kasbah des Oudaïas, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

I Casablanca skal vi besøge "den nye by", Ville Nouvelle, som franskmændene byggede under det franske protektorat, som varede fra 1912 til 1956. I alle større byer byggede franskmændene sådanne nye bydele, men den i Casablanca er den flotteste. Vi ser også verdens tredjestørste moské, Hassan II-moskeen med plads til 25.000 bedende.

Fra Casablanca kører vi videre gennem det smukke marokkanske landskab til havnebyen Essaouira, hvor vi skal på opdagelse på fæstningsanlægget på havnen, i det gamle jødiske kvarter samt besøge det gamle danske konsulat fra 1760’erne, der også fungerede som en handelsstation.

Rejsen slutter i Marrakesh, hvor vi skal spise på den danskejede Riad Ifoulki, hvor vi møder ejeren Peter Bergmann, som har boet i Marokko i en menneskealder. I Marrakesh skal vi også besøge Reseau Femmes Artisanes, et kooperativ for kvindelige kunsthåndværkere, som Designskolen i København har hjulpet med designudvikling og markedsføring inden for rammerne af det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP). Vi slutter af med et besøg i Majorelle-Haven, som har været ejet af det franske modeikon Yves Saint Laurent.

Pris fra:
14.995,-
Dage:8
- Fly t/r fra København
- 7 overnatninger i dobbeltværelse på gode trestjernede hoteller
- Morgenmad alle dage
- 4 frokoster
- 3 middage
- Ekspertrejseleder
- Fuldt kulturprogram
- Alle entreér ifm. programmet
- Alle drikkepenge

Eneværelse fra 1.500 kr.
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse fra Københavns lufthavn. Efter ankomst til det imponerende rene Rabat og indkvartering på hotellet tager vi på byrundtur, hvor vi bl.a. skal se kongepaladset. Undervejs bemærker vi de mange røde flag med den grønne stjerne overalt i gaderne. Fælles velkomstmiddag med den marokkanske specialitet tajine og marokkansk rødvin. 

Dag 2
Vi spiser morgenmad på hotellet og tager derefter på fortsat rundtur i Rabat, Marokkos hovedstad og politiske centrum. Vi starter ved Hassantårnet, som er en minaret til en moske, der skulle have været den største i den vestlige del af den muslimske verden, men som ikke blev bygget færdig, og som blev ødelagt ved det store jordskælv i 1755. Hassantårnet, der stammer tilbage fra 1195 udgør et smukt syn, som det rejser sig i ensom majestæt omgivet af 360 dekorative søjlestumper fra den ufærdige moske. Over for Hassantårnet, ligger mausoleet for Mohammed V, der var stærkt medvirkende til at sikre Marokkos uafhængighed fra Frankrig i 1956. Sønnen Hassan II, der tog initiativ til at opføre mausoleet ligger også begravet her. Mausoleet er overdådigt udsmykket med mosaikker i traditional marokkansk stil. Fra området omkring mausoleet er der en flot udsigt over byen og floden Bou Regreg, ligesom man kan kigge ned på det nye operahus, tegnet af Zaha Hadid, der er ved at blive bygget. Herfra begiver vi os videre til den befæstede bydel Kasbah des Oudaïs, hvis ældste del er fra 1100-tallet. Gåtur i de snoede gader hvorfra Atlanterhavet kan ses mange steder. Det er ikke mindst pga. kasbahen at Rabat i 2006 blev optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 

Efter en fælles frokost besøger vi den danske ambassade, hvor ambassadøren vil give en orientering om Marokko og ambassadens arbejde, og introducerer os til samarbejdet mellem Marokko og Danmark. Efter besøget på ambassaden går vi en tur i chellahen, et fredfyldt sted med ruiner fra både en romersk by og en kongelig muslimsk begravelsesplads der blev anlagt i 1200-tallet. En stork har bygget rede i tårnet i haven. 

Herefter kører vi langs den buldrende kyst til den hvide by Casablanca, der er Marokkos største by og forretningsmæssige og finansielle centrum. Vi bliver indkvarteret på vores hotel, hvor man også kan spise middag. 

Dag 3:
Vi begynder dagen med at se den storslåede moske som Hassan II lod opføre - spektakulært placeret lige ud til Atlanterhavet. Moskeen er en af de største i verden. Der er plads til 25.000, og yderligere 80.000 kan deltage i bønnen fra pladsen udenfor. Minareten er med sine 210 meter verdens højeste. Moskeen, der blev bygget på kun 8 år, er en arkitektonisk og håndværksmæssig kraftpræstation. I kælderen ser vi de store afvaskningsrum for de bedende i marmor. Efter besøget i moskeen skal vi rundt i Ville Nouvelle, den nye bydel som franskmændene byggede under det franske protektorat, som varede fra 1912 til 1956. I alle større byer byggede franskmændene sådanne nye bydele, men den i Casablanca er den flotteste. Navnligt de offentlige bygninger - posthuset, nationalbanken, justitspalæet mm. - der er holdt i en særlig fransk-marokkansk art deco-stil, er meget smukke. 

Efter frokost starter en længere bustur, hvor vi skal køre igennem bakkedrag og marker, olivenlunde og større og mindre landsbyer, til vi om aftenen når frem til den charmerende havneby Essaouira. Efter indkvartering på vores hotel spiser vi en fælles middag på en restaurant ved stranden. 

Dag 4

Efter morgenmad skal vi på byrundtur i Essaouira. Vi skal se det gamle danske konsulat fra 1760’erne, der også fungerede som en handelsstation. En dansk initiativgruppe planlægger at få restaureret bygningen, og det er planen, at den skal indrettes som et dansk-marokkansk kulturcenter. Herefter skal vi se den nyrestaurerede synagoge. Den jødiske tro og befolkning har sat et enormt præg på byen. På et tidspunkt udgjorde de over halvdelen af indbyggerne. Turen går videre gennem medinaen (den gamle bydel), der er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, til fæstningsanlæggene Scala de la Ville og Scala du Port for at slutte i den maleriske fiskerihavn. Essaouiras fæstningsanlæg blev brugt af Orson Welles til optagelserne af filmen Othello i 1950-erne. Efter et tætpakket program kan det være godt med lidt fritid; resten af dagen er derfor til fri disposition. Man kan bruge tiden til at slappe af på hotellet, slentre rundt i byen, langs stranden og måske tage en dukkert i Atlanterhavet. Eller hvad med en tur til frisøren eller en lokal hammam?

Dag 5
Fra Essaouira kører vi til Marokkos mest eventyrlige by, Marrakesh. Her starter vi med at besøge det imponerende Bahia-palads, som er et eksempel på den unikke islamisk-marokkanske arkitektur. Herefter spiser vi frokost i Riad Ifoulki, hvor den danske ejer Peter Bergmann, der har boet i Marrakesh i en menneskealder, vil fortælle om Marrakesh før og nu.

Efter frokosten begiver vi os til den kendte Djema el-Fna-plads som er det store samlingspunkt i Marrakesh med mad- og frugtboder, eventyrfortællere og optrædende aber. Herefter foretager vi en runde i Souk’en, Marrakeshs berømte marked. Her kan man f.eks. købe nogle flotte smykkeskrin i mørkt træ. Vi slutter med et besøg hos Reseau Femmes Artisanes, et kooperativ for kvindelige kunsthåndværkere, som Designskolen i København har hjulpet med designudvikling og markedsføring inden for rammerne af det Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram (DAPP). Vi hører om projektet og dets mål. 

Indkvartering på vores hotel sker ved afslutning af dagsprogrammet. I Marrakesh bor vi på en af de såkaldte riader, som er en lidt mindre moderne, men eventyrlig indkvarteringsform i ældre byhuse, hvor værelserne er placeret langs svalegange omkring en grøn gård ofte med et lille springvand. Tag en tur i karet langs de palmebegroede boulevarder, gå på opdagelse i de smalle gyder med messinglamper og nøglehulsformede arkader. Slut eventuelt af med en drink på Cosy Bar eller Cafe Arabe med udsigt over byen.

Dag 6
Vi skal i dag besøge Majorelle-Haven, som er anlagt af den franske kunstner Jacques Majorelle, som dedikerede 40 år af sit liv til at indrette den. Efter Jacques Majorelles død blev haven i 1980 købt af den franske modeskaber Yves Saint Laurent og hans partner Pierre Bergé, der opførte en sommerbolig i udkanten af haven. Ud over den utrolige have med det store springsvand og kaktusser mellem palmerne, kan man besøge et lille berber-museum som Pierre Bergé har skabt. Endelig er det muligt at besøge det nyopførte museum der viser et udvalg af Yves Saint Laurents kreationer. Efter besøget i Majorelle-Haven foretager vi en kort rundtur i den moderne bydel Guéliz og i Hivernage, hvor de fleste luksushoteller ligger. Resten af eftermiddagen og aftenen er til fri disposition. For dem der måtte ønske det, er vores lokale guide imidlertid rede til at fremvise flere lokale seværdigheder i Marrakesh f.eks det store El Badi-palads og de saadiske kongegrave.  

Dag 7
I dag tager vi en dagstur op i Atlas-bjergenenes rød-brune klippeformationer, der rejser sig blot én times kørsel fra Marrakesh. Her skal vi besøge en lokal berber-landsby. Berberne er den oprindelige befolkning, der har boet i Marokko længe inden araberne kom dertil i midten af 700-tallet. Berberne er bl.a. kendt for deres fremstilling af tæpper. 

Om aftenen er der fælles afskedsmiddag. Vi sidder ude i en stor gårdhave og indsnuser de sidste timer af 1001 nat.

Dag 8: Marrakesh – København
Hjemrejse

 

Hvad er inkluderet?

  • Fly t/r fra København
  • Overnatning i dobbeltværelse på gode trestjernede hoteller
  • 4 frokoster
  • 3 middage
  • Privat bus med aircondition under hele rejsen
  • 8 dages kulturprogram
  • Alle udflugter og adgangsbilletter til alle seværdigheder
  • Ekspertrejseleder
  • Lokal rejselederassistent
  • Alle drikkepenge på hele rejsen

Visum

De skal ikke bruge visum for at rejse ind i Marokko, dog skal Deres pas være gyldigt i minimum 3 måneder efter hjemkomst.

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a., at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener at ovenstående kunne give Dem problemer.

Sprog
Rejselederen er dansk, og en stor af rejsen gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog foregå på engelsk, ligesom lokalguiden taler engelsk.  Det forudsættes, at man kan følge med på engelsk.

Valuta
Valutaen i Marokko hedder Marokkansk Dirham. Kreditkort som Mastercard og Visa er almindelige i Marokko og kan benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen. 
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen. Dog er det en stor hjælp og tidsmæssig bespearelse, hvis afregning af køb af drikkevarer i forbindelse med måltider kan klares hurtigt og nemt ved at, at man betaler kontant og ikke går for meget op i at få alle småpenge tilbage.

Sikkerhed

Der er ikke særlige sikkerhedsmæssige problemer ved at rejse i Marokko. Almindelig forsigtighed i forhold til lommetyve bør iagttages ligesom alle andre steder,. Man ikke bør færdes alene ude efter mørkets frembrud.

 

 

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

November 2021

1/11 - 8/11Rundrejse i Marokko
Rejseleder: Naser Khader
Ledige pladser14.995,-Bestil