Skt. Petersborg for viderekomne med Rikke Helms

En specialrejse for de mange ruslandsinteresserede, som allerede en gang har besøgt kulturhovedstaden, men ikke har fået nok og gerne vil opleve mere og andet af byen ved Neva-floden end de største seværdigheder, som indgår på andre rejser. Rikke Helms etablerede og var direktør for Det Danske Kulturinstitut i Sankt Petersborg i årene 2003-2013. Hun tilbyder en rejse til steder og institutioner, som har betydet noget særligt for hende. Der møder vi også nogle af hendes partnere og venner. Vi besøger Kulturinstituttet og steder, der er knyttet til Leningrads 900 dage lange belejring under krigen, den store dæmning over Den finske Bugt, fæstningsbyen Kronstadt, slottet Oranienbaum, og Staraja Derevnja, hvor tusindvis af kunstgenstande, der ikke er plads til på Eremitage-museet i Vinterpaladset, opbevares. Vi besøger en børnehave og et fritidshjem, beliggende i Kejserinde Dagmars gamle domicil midt i Sankt Petersborg, hvor børn og unge undervises på højt niveau efter almindelig skoletid. Endelig besøger vi et dukketeater, Filharmonien og Konservatoriet og har mulighed for at komme i ægte russisk banja. I programmet er der også tid til på egen hånd at gå på opdagelse i byen og eventuelt et gensyn med museer samt mulighed for tilkøb af koncerter.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Nedenstående dagsprogram er vejledende, vi forbeholder os retten til at ændre i programmets sammensætning. Det endelige dagsprogram vil blive udleveret på afrejsedagen. 

Dag 1
På vejen fra lufthavnen gør vi holdt ved “Monumentet for Leningrads heroiske forsvarere”, mindesmærket over de 900 dages belejring af Leningrad under 2. Verdenskrig, åbnet d. 9.maj 1975, på 30-årsdagen for afslutningen af krigen. Den høje søjle og de heroiske skulpturer danner rammen for mindesmærket og det lille museum under gadeniveau.  Derefter kører vi til hotellet og bliver indkvarteret. Vi får velkomstmiddag i Det Danske Kulturinstitut. Vi møder instituttets nye direktør, Henriette Borg Reinholdt og ser den danske dokumentarfilm:  “Sankt Petersborg og musikken” om Leningrads belejring og Sjostakovitjs 7. symfoni, “Leningradsymfonien” af Sonja Vesterholt.

Dag 2
Vi starter dagen med et besøg i en af Sankt Petersborgs ældste kirker, Smolensk-kirken (1758) og -kirkegården på Vasilij-øen. Her besøger vi Den Hellige Xenia af Sankt Petersborgs gravkapel, som de troende valfarter til i lange køer den dag i dag. Vi spiser herefter frokost i det nye streetfood-marked på Vasilij-øen.
Herfra kører vi til Filharmonien i Sankt Petersborgs centrum og får en times rundvisning bag kulisserne i den berømte bygning på Kunsternes Plads. Vores guide er Dmitrij Sollertinskij, tidligere direktør for Filharmoniens store sal og søn af den navnkundige musik- og teaterkritiker, professor Ivan Sollertinskij, som var komponisten Sjostakovitjs bedste ven. Resten af dagen til fri disposition.

Dag 3
Vi kører med bus over dæmningen til Kronstadt på øen Kotlin i Den finske Bugt, som Peter d. Store erobrede fra svenskerne under Den store Nordiske Krig i 1703. Her anlagde han en fæstning omgivet af mange små forter for et modstå et evt. svensk angreb. Senere voksede en driftig handelsby op på øen. Kronstadt er også kendt for matrosopstanden mod bolsjevikkerne i 1921. Også under 2. Verdenskrig spillede Kronstadt en vigtig rolle for Leningrad. Vi ser Kronstadt og den nyrestaurerede katedral der.
Vi fortsætter over den nu færdigbyggede dæmning til den anden side af Den finske Bugt, til byen Lomonosov med slottet Oranienbaum. Dette slot er det første af de 7 kejserlige paladser, der under tsarerne blev opført omkring Sankt Petersborg, og det eneste, der ikke blev sønderbombet under 2. Verdenskrig. Vi går en tur i den omkringliggende park med en række mindre paladser og hører om Oranienbaums krydrede historie. Vi spiser frokost i byen Lomonosov og kører derfra de cirka 15 km til Peterhof, hvor vi forlader bussen, spadserer gennem slotsparken til hydrofoilbåden, der tager os tilbage til Sankt Petersborg.
Aftenen fri.

Dag 4
Vi kører med bus til Eremitage-museets topmoderne lager i forstaden Staraja Derevnja, grundlagt i 1990. Lageret ligner en steril u-båd, hvor man opbevarer nogle af de tusinder af kunstgenstande, der ikke er plads til i de faste udstillinger i centrum. Derefter spiser vi frokost i forstaden og vender tilbage til centrum. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 5
Vi besøger i dag en russisk børnehave og ser, hvordan børnene opdrages til skole, patriotisme, musik og kunst fra børnehavealderen.
Fra børnehaven går vi til Annitjkov-Paladset (Alexander III og Dagmars vinterresidens (indtil revolutionen). Siden 1930’erne har paladset (og mange andre bygninger i centrum) været brugt som fritidshjem for 16.000 børn i alderen 7-18 år. Her kan man efter skoletid vælge mellem alle tænkelige fag, musik, drama, billedkunst, sprog, matematik, fysik, IT, egnshistorie, foto, dykning, astronomi og meget andet. Undervisningen, som er frivillig og næsten gratis, foregår efter skoletid 3-4 dage om ugen fra 1.-10. klasse. Vi skal se et par af undervisningstimerne og får samtidig et indtryk af Tsar Alexander III og Dagmars bolig gennem næsten 50 år.
Herefter spiser vi frokost og fortsætter til en af Sankt Petersborgs forstæder, hvor vi besøger dukketeateret Den lille omstrejfende hund, som Kulturinstituttet har haft tæt samarbejde med i Rikkes tid. Vi ser en forestilling og møder direktørparret, Alla og Eduard, som fortæller om teatret.
Om aftenen vil der for dem, der har mod på det, være mulighed for at gå med Rikke, Alla og Eduard i en ægte russisk banja (badstue) , hvor vi oplever, hvordan russerne holder “banja-party” med brandvarm sauna og stort spise- og drikkelag, iført badelagener. (Tilkøb). Anbefales varmt (af Rikke)!

Dag 6
På denne sidste hele dag, skal vi besøge endnu to af Sankt Petersborgs berømte musikinstitutioner, hvor nogle af de største russiske musikere og komponister har fået deres uddannelse, nemlig Sankt Petersborgs Konservatorium og forskolen til samme. Vi besøger begge insitutioner, kigger ind og ser undervisningen og taler med nogle af lærerne og eleverne.

Frokost og eftermidag på egen hånd. 

Fælles afskedsmiddag om aftenen.

Dag 7
Hjemrejse

 

Hvad er inkluderet?

  • Fly København - Skt. Petersborg tur/retur
  • Overnatning på centralt beliggende trestjernet hotel med eget bad og toilet
  • Morgenmad alle dage
  • Velkomstmiddag
  • Fire frokoster 
  • Ekspertrejseleder
  • Alle udflygter og adgansbilletter  i forbindelse med programmet 
  • Al transport i forbindelse med programmet 
  • Alle drikkepenge

Flyrejse

På rejser til Skt. Petersborg benytter vi flyselskabet Air Baltic.

Alle rejser til Skt. Petersborg er med mellemlanding i Riga på både ud og hjemrejse. Flytiderne kan variere fra afgang til afgang. De endelige flytider oplyses i det informationsbrev, der fremsendes én måned før afrejse. 

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Den russiske valuta er rubler. Den aktuelle vekselkurs kan findes her: valutakurser.dk
Kreditkort som Mastercard og Visa er helt almindelige i Rusland og kan nemt benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb rubler hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen.
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.

Vejr, tidsforskel, drikkevand, påklædning mm.
Klik her for praktisk information

Visum

E-visum er påkrævet på denne rejse

Pr. 1. oktober 2019 er der indført nye visumregler for rejser til Skt. Petsersborg. Dette medfører, at man ved rejser til Skt. Petersborg på op til 8 dage, ikke behøver et tradionelt russisk visum, men kan nøjes med et gratis e-visum, som udfyldes online - dette gælder udelukkende rejser til Skt. Petersborg, og det er ikke muligt at forlade Skt. Petersborg under opholdet.

Det er derfor påkrævet, at rejsende ansøger om et e-visum, hvilket kan gøres gratis online. Link til denne vil blive fremsendt før rejsen. 

Læs mere om visum til Rusland

 

Opgradering af hotel

Inkluderet i grundprisen for denne rejse er indkvartering i delt dobbeltværelse på trestjernet hotel med morgenmad. Det er muligt at læse mere om hotellet ved at følge linket i højre kolonne af siden.

Vi tilbyder dog muligheden for at opgradere til enten fire- eller femstjernet hotel. Herunder finder de henvisninger til de hoteller vi tilbyder som opgraderingsmuligheder.


Hotel Renaissance St. Petersburg Baltic Hotel 

4 stjerner


Det firestjernede Hotel Renaissance St. Petersburg Baltic Hotel er beliggende centralt i Skt. Petersborg med udsigt til Isak-Katedralen fra den impornerende tagterrase. I 2004 gennemgik hotellet en stor renovering, og det fremstår derfor i god stand og i moderne stil.Pris fra 500 kr. per person per nat. 
Læs mere om hotellet

 

Hotel Astoria

5 stjerner


Det femstjernede Hotel Astoria ligger lige over for Isaak-katerdralen i det absolutte centrum af Skt. Petersborg. Hotellet åbnede i 1912, og er i bygget i en elegant art-nouveau stil af den svensk-russiske arkitekt Fyodor Lidval. Det gamle hotel har igennem historien spillet flere små roller, bl.a. har Lenin holdt tale fra balkonen i 1919. Under belejringen af Leningrad under 2. verdenskrig, blev hotellet brugt som hospital for musikere, kunstnere og forfattere. Den nyeste renovation af hotellet fandt sted i 2012 ved hundredsårsjubilæet.

Pris fra 750 kr. per person per nat. 
Læs mere om hotellet

Ovenstående priser er per personer per nat og skal tillægges rejsens grundpris. 

Vi gør opmærksom på, at alle ønsker om opgradering skal forspørges hos Akademisk Rejsebureau. Da vi ikke råder over et fast antal værelser på hotellerne, tager vi forbehold for plads, og kan derfor ikke garantere, at en forespørgsel kan efterkommes. Priserne for opgradering kan variere meget fra afgang til afgang afhængigt af sæson, vi kan derfor ikke angive en specifik pris for opgradering på de enkelte afgange. Ved ønske om opgradering vil vi indhente en pris fra hotellet.