Slotsdage på Næsseslottet

Akademisk Rejsebureau præsenterer nu en ny type arrangement - vi kalder det slotsdage. De finder sted på Næsseslottet i Nordsjælland. De smukke omgivelser og en lækker frokost skulle gerne gøre foredragsarranngementer til en ekstraordinær oplevelse. Se mere om Næsselottet her. Foreløbig har vi to datoer på programmet.

Status:
Udsolgt

25/8: Sonja Vesterholt - forfatter, filminstruktør og rejseleder

Sonja Vesterholt

Sonja Vesterholt kom til Danmark fra Sovjetunionen i 1970. Hun er cand.mag. i russisk sprog og litteratur, og har i en årrække undervist i russisk på Københavns Universitet. Hun er dertil forfatter og prisbelønnet dokumentarfilminstruktør. Hun har instrueret og produceret en række dokumentarfilm, bl.a Olga - den sidste storfyrstinde fra 2003 og Star Dreamer fra 2002 om hhv. Kejserinde Dagmars datter Olga og den sovjetiske filminstruktør Pavel Klusjantsev.

Sonja Vesterholt udgav i 2011 erindringsbogen Hunden er rask - om barnsdoms- og ungdomsårene i Sovjetunionen og i 2017 Kærlighedslandet. Begge bøger kan købes i Akademisk Rejsebureaus boghandel her.

Rejser med Sonja
Udover at være rejseleder på rejser til Rusland står hun sammen med veninden Rikke Helms også i spidsen for rejsen kulturrejse til Georgien, som gennemføres ca. én gang om året. 

Program

10.00 Ankomst, kaffe og velkomst

10.15 Sonja Vesterholt: Mit Georgien. 

11.00 Pause Vi strækker ben i parken

11.15 Thomas Køhler: Blandt Ruslands oprindelige folk i Sibirien. Mit liv før Akademisk Rejsebureau.

I årene 1999-2009 arbejdede Akademisk Rejsebureaus direktør og stifter som selvstændig  projektkonsulent med dansk støtte til oprindelige folk i Sibirien. De tæller 40 små folkeslag fra samerne i vest til inuitterne (eskinmoerne)  i øst. En af Thomas´ opgaver var at give rensdyrnomaderne adgang til internettet.

12.00 Frokost. Slottets kok tilbereder en frokost af årstidens råvarer.

13.00 Sonja Vesterholt: Mine russiske film

13.15 Vi viser en af Sonjas Vesterholts dokumentarfilm: "Olga. Den Sidste Storfyrstinde" fra 2003.

Den sidste storfyrstinde Olga Romanov var den yngste datter af tsar Alexander III og danske prinsesse Dagmar, søster til den sidste russiske tsar og født storfyrstinde af Rusland i 1882. Olga var født til et liv i rigdom blandt konger og kejsere, men døde i et fattigt arbejderkvarter i Toronto. Olgas livshistorie rummer både revolutioner og verdenskrige, store lidenskaber og forbudt kærlighed. Med sjældne fund fra arkiverne følger filmen Olga fra barndommen på slottene i Skt. Petersborg til eksil først i Danmark, senere til Canada. Olgas egne malerier og akvareller, intime dagbogsoptegnelser og interviews med mennesker, der kendte Olga, belyser denne enestående og stærke kvinde, hvis liv var overvældende kontrastfyldt.

14.00 – Skal vi ud at rejse til jul? Thomas Køhler om årets julerejser.

Afslutning cirka 14.30

9/9: Naser Khader og Poul Joachim Stender

Naser Khader

Cand.polit., forfatter, politiker og foredragsholder. Naser Khader er født i 1963 af en syrisk mor og en palæstinensisk far i en forstad til Damaskus, hvor han boede, indtil han som 11-årig i 1974 kom til Danmark. Cand.polit. 1993 og kendt som forfatter, foredragsholder, politiker og meget andet siden midten af 1990’erne. Med sin arabiske baggrund har han haft de bedst mulige forudsætninger for at få et særligt indblik i politiske, religiøse, kulturelle og samfundsmæssige forhold i hele den arabiske verden, der er bundet sammen af det arabiske sprog. 
I tre år arbejdede Naser Khader som seniorforsker ved Hudson Institute i USA. Khader har i øvrigt færdiggjort en mastergrad i teologi. I 2015 blev han valgt til Folketinget for de konservative. Naser Khader behersker sit modersmål arabisk, som tales i 22 lande af en halv milliard mennesker. Naser formidler sin store viden med lune og humor som redskaber. 

Rejser med Naser Khader
Naser Khader er rejseleder på rejser til Mellemøsten - se alle rejser her

 

Poul Joachim Stender


Poul Joachim Stender er cand.theol. og sognepræst i Kirke Saaby og Kisserup sogn på Midtsjælland. Derudover er han forfatter til en række bøger bl.a. Spejl dig, konfirmand (1998), Præsten og Kogejomfruen (2003) og Gud i vold (2005). Han er desuden kendt for sine meninger om, at nydelse skal tilbage i folkekirken. Poul Joachim Stender har i en periode også været feltpræst på Sjælsmarks Kaserne og præst ved den danske kirke i Los Angeles. 

Rejser med Poul Joachim Stender
Poul Joachim Stender er rejseleder på rejser til Mellemøsten - se alle rejser her

Program

10.00 Ankomst, kaffe, velkomst

10.15 Naser Khader: Mellemøsten 2020

Naser Khader har været rejseleder på rejsen til Israel/Palæstina siden 2012. I dagens foredrag foræller Naser om årets udvikling i regionen, som vi håber snart at kunne besøge igen med Naser i spidsen.

11.00 Pause. Vi strækker ben i parken

11.15 Naser Khader fortsat: Mellemøsten 2020

12.00 Frokost. Slottets kok tilbereder en frokost af årstidens råvarer.

13.00 Poul Joachim Stender: I Jesu Fodspor. Stender har været rejseleder på rejsen I Jesu Fodspor siden 2009. I år har han udgivet en bog om rejsens højdepunkter, som kan købes i vores boghandel. Se bogen

14.00  Skal vi ud at rejse til jul? Thomas Køhler om årets julerejser.

Afslutning cirka 14.30.

Om Næsseslottet

Næsseslottet
Dronninggårds Allé 136
2840 Holte

Næsseslottet blev opført med Furesøen for sine fødder af storkøbmanden Frédéric de Coninck på ruinerne af den tidligere lystgård Dronninggaard. Her byggede han i årene 1782-1783 en ny hovedbygning, som i folkemunde blev kaldt Næsseslottet. Arkitekterne bag byggeriet er ukendte, men bygningen tilskrives både Joseph Guione og Andreas Kirkerup, der begge hørte til den tids mest betydningsfulde klassicistiske arkitekter. Den næsten kvadratiske hovedbygning blev opført i Louis XVI stil, der er kendetegnet ved rette linjer og stor symmetri. Og det er da også netop hvad der møder en, når man besøger Næsseslottets imponerende arkitektur – smukt placeret midten i parken med 8 lige udsigtslinier anlagt hele 100 år tidligere.

Med inspiration hentet fra de sydengelske herregårdsparker og hjælp fra landskabsarkitekten Henri Devon lykkedes det Frédéric de Coninck at omdanne parken til Danmarks første romantiske have. Beplantet med eksotiske træer, hvoraf man stadig kan se mange af disse, ligesom der blev anlagt snoede stier der førte i alle retninger og betagende udsigtspunkter over den smukke Furesø.

Bygningen i tre etager blev skabt til at rumme hele Frédéric de Conincks familie, tjenestefolk, besøgende slægtninge, venner, bekendte og forretningsforbindelser og lagde hus til mange gæster i storhedstiden omkring 1800 og var i familiens eje i godt og vel 40 år.

Transport til Næsseslottet
Der findes gode parkeringsforhold ved slottet såfremt man kommer i egen bil.

S-tog og bus 
Bus 170 går fra Holte kl. 9.35 - vi anbefaler dog at man tjekker Rejseplanen på forhånd. Tætteste stop ved Næsseslottet er : Tesch Allé (Dronninggårds Allé). Herfra fortsætter man til fods mod Næsseslottet ca. 1 km.