Thomas Køhler

Cand. mag. i russisk og statskundskab og direktør i Akademisk Rejsebureau

Thomas Køhler er stifter af Akademisk Rejsebureau, direktør og ejer firmaet. Som direktør og ejer af firmaet kender Thomas driften helt ned i detaljen og tager i denne tid ansvar for at få virksomheden igennem de vanskeligheder, coronakrisen byder på.

Thomas Køhler er opvokset på Sydsjælland og kom ofte i Sverige som ung og taler derfor flydende svensk.

Allerede som helt ung var Thomas Køhler optaget af udviklingen i Østeuropa og foretog sin første rejse til Sovjetunionen som aktiv i Next Stop Sovjet, en rejse, som han beskrev i Kroniken i Politiken 11. august 1989 under overskriften ”Første stop Komsomol”. Kærligheden til det russiske sprog, litteraturen, kirken og galgenhumoren er intakt siden da. Siden 1999 har Thomas Køhler rejst som konsulent for Udenrigsministeriet og EU i det nordlige Rusland, Sibirien og Fjernøsten. Derfor færdes Thomas lige hjemmevant i regeringskorridorerne i Moskva som i ødebeliggende landsbyer uden el.

Thomas har også fulgt udviklingen i Ukraine og Hviderusland siden studietiden og forelæser om både  Ukraine og Rusland på Folkeuniversitetet. Hans guidning og foredrag handler især om Ruslands politiske historie, kirken, ikonerne, dagliglivet og malerkunsten. Han er forfatter til bøgerne Fra Tallinn til Tasjkent, Fra Skt. Petersborg til Moskva samt Ruslands Køkken, der kan købes i vores boghandel her Thomas var ejer 2017-18 af det nu lukkede Restaurant Rusland i Teglgårdsstræde. Thomas har herudover interesseret sig for Israel/Palæstina i mange år og har læst teologi.

Thomas er en stor kender af dansk litteratur og samfundsforhold. Han har skrevet en lang række kronikker i forskellige dagblade om kulturelle og samfundsrelaterede emner. I år står han spidsen for et nyt rejseprogram i Danmark, som vi tilbyder vores kunder som erstatning for rejser, der er aflyst pga. coronakrisen.

Hør Leif Lønsmann interviewe Thomas I Akademisk Rejsebureaus podcast her:

Listen to "Thomas Køhlers Rusland" on Spreaker.

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

Juli 2021

15/7 - 18/7Kulturrejse til Kiev og Tjernobyl
Rejseleder: Thomas Køhler
Ledige pladser6.995,-Bestil

Oktober 2021

21/10 - 24/10Kulturrejse til Kiev
Rejseleder: Thomas Køhler
Gratis eneværelse
Ledige pladser6.995,-Bestil