Weekend i Minsk

En rejse til Hviderusland er noget ud over det sædvanlige. Hvordan ser der ud i Europas ”sidste diktatur”? Faktisk vil man nok blive overrasket over, hvor smukt der er i Minsk. Den stalinistiske klassisicismes særlige byggestil fremstår allerflottest her i Minsk, også sammenlignet med f.ek.s Moskva og Kievs tilsvarende kvarterer. Byen er helt nybygget efter at være blevet skudt i grus under krigen. Bygningernes er velholdte, gaderne pinligt rene og oplyste. De sovjetiske stormagasiner og cafeer fremstår som før 1991, blot med et rigt vareudbud. Vi kommer også en tur til en idyllisk provinsby med toget, hvor Tamara inviterer indenfor.

Pris fra:
5.995,-
Dage:4
Fly: København - Minsk - København
3 overnatninger i delt dobbeltværelse på trestjernet hotel
Morgenmad på hotellet alle dage
Én frokost og to middage
Dansk ekspertrejseleder
Byrundtur i Minsk
Togtur til Zaslavl
Al transport ifm. programmet
Alle skatter og afgifter
Alle drikkepenge
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Minsk. Vores hotel ligger på hovedgaden, og i aften tager vi metroen i øjesyn. Lenin holder udkig over perronen. Herefter hviderussisk velkomstmiddag med vodka til.

Dag 2
I dag begynder vi i den katolske kirke ved hotellet. Herefter går vi langs hovedgaden og lægger vejen ind om det førende stormagasin, et konditori og KGBs hovedkvarter. Til sidst når vi frem til den store plads, hvor Republikkens Palads og Fagforeningernes Hus dominerer. Herfra kan vi også se et af præsidentpaladserne. Turen går videre i bus til Sejrsparken og Flagspladsen med endnu et af Lukasjenkos præsidentpaladser, hvor Minsk-aftalerne er blevet indgået i et forsøg på at bilægge stridighederne mellem Rusland og Ukraine. Til sidst ser vi den store Alle Helgeners Kirke (ortodoks) og udsigten fra nationalbiblioteket. På vejen hjem kører vi ind om stedet, hvor Lee Harvey Oswald boede og arbejdede, før han rejste tilbage til USA og formentlig skød Kennedy.

Dag 3
Togtur gennem en række skove og landsbyer til det idylliske Zaslavl, hvor vi kommer hjem til Tamara. Her møder vi et almindeligt hviderussisk ægtepar, får frokost og hører om livet bag facaden. Hvis vi har mod på det, kan vi prøve saunaen og hoppe i floden i deres baghave. Vi er tilbage i Minsk sidst på eftermiddagen. Mulighed for en tur i balletten eller operaen.

Dag 4
Hjemrejse.

Hvad er inkluderet?

  • Fly: København - Minsk - København
  • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på trestjernet hotel 
  • Morgenmad på hotellet alle dage
  • Én frokost og to middage
  • Dansk ekspertrejseleder
  • Byrundtur i Minsk
  • Togtur til Zaslavl
  • Al transport ifm. programmet
  • Alle skatter og afgifter
  • Alle drikkepenge

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer som er afhængige af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter, hvor det forudsættes at deltageren kan gå 5 km. i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Der er flere af de steder, vi besøger undervejs, der ikke er egnede for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer. 

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra
29/11 - 2/12Weekend i Minsk
Rejseleder: Thomas Køhler
Udsolgt5.995,-Udsolgt

Maj, 2020

7/5 - 10/5Weekend i Minsk
Rejseleder: Thomas Køhler
Ledige pladser5.995,-Bestil

Juli, 2020

24/7 - 27/7Weekend i Minsk
Rejseleder: Thomas Køhler
Ledige pladser5.995,-Bestil

November, 2020

27/11 - 30/11Weekend i Minsk
Rejseleder: Thomas Køhler
Gratis eneværelse
Ledige pladser5.995,-Bestil