Weekend i Minsk

Hvideruslands hovedstad er for mange en ukendt størrelse - byen der under 2. verdenskrig blev fuldstændig sønderbombet for at blive genopbygget i Sovjettiden, er en by der på mange måder står i skyggen af andre tidligere sovjetiske byer som Skt. Petersborg og Moskva, men som i dag byder på et enestående indblik i Sovjettidens arkitektur, dagligdag og kultur.  

Anden verdenskrig efterlod dybe spor i den hviderussiske historie og demografi. Ikke nok med at hovedstaden Minsk blev sønderbombet, så mere end 80% af byen blev ødelagt, så blev også omkring 9000 landsbyer jævnet med jorden for at gøre plads til nazisternes plan om at skabe lebensraum for det tyske folk.

Landet mistede omkring en fjerdedel af sin befolkning, mens den jødiske befolkningsgruppe, hvilken før krigens udbrud udgjorde den andenstørste etniske gruppe, blev reduceret til under 2% af den samlede befolkning. I Minsk var over 40% af indbyggerne før 2. verdenskrig jøder, efter krigen var der kun nogle få tilbage på trods af, at byen under krigen havde haft en af de største jødiske ghettoer i det østlige Europa med over 100.000 jøder. Minsk i sig selv havde før krigen godt 400.000 indbyggere, ved befrielsen i 1944 var kun 50.000 tilbage.

Akademisk Rejsebureau har sammensat et program der udfolder sig over en forlænget weekend, og som giver god mulighed for at opleve, hvordan der ser ud i Europas sidste diktatur. Vi besøger de sovjetiske stormagasiner som fremstår som før 1991 blot med et rigere vareudbud, de storslåede nybyggede præsidentpaladser og så får vi en forståelse for den hårde skæbne som byen og landet gennemgik under anden verdenskrig. På rejsen møder vi også den lokale Tamara, når vi tager toget ud af hovedstaden til den idylliske provinsby Zaslavl. Her spiser vi frokost på den lille lokale kro inden Tamara viser os rundt mellem de grønne træhuse og inviterer os indenfor til et glas hjemmebrændt vodka, syltede grøntsager og en snak om livet i Hviderusland.  

Pris fra:
5.995,-
Dage:4
Fly: København - Minsk - København
3 overnatninger i delt dobbeltværelse på trestjernet hotel
Morgenmad på hotellet alle dage
To frokoster og én middage
Dansk ekspertrejseleder
Byrundtur i Minsk
Togtur til Zaslavl
Al transport ifm. programmet
Alle skatter og afgifter
Alle drikkepenge
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Minsk. Vores hotel ligger på hovedgaden, og i aften tager vi metroen i øjesyn. Lenin holder udkig over perronen. Herefter hviderussisk velkomstmiddag med vodka til.

Dag 2
I dag begynder vi i den katolske kirke ved hotellet. Herefter går vi langs hovedgaden og lægger vejen ind om det førende stormagasin, et konditori og KGBs hovedkvarter. Til sidst når vi frem til den store plads, hvor Republikkens Palads og Fagforeningernes Hus dominerer. Herfra kan vi også se et af præsidentpaladserne. Turen går videre i bus til Sejrsparken og Flagspladsen med endnu et af Lukasjenkos præsidentpaladser, hvor Minsk-aftalerne er blevet indgået i et forsøg på at bilægge stridighederne mellem Rusland og Ukraine. Til sidst ser vi den store Alle Helgeners Kirke (ortodoks) og udsigten fra nationalbiblioteket. På vejen hjem kører vi ind om stedet, hvor Lee Harvey Oswald boede og arbejdede, før han rejste tilbage til USA og formentlig skød Kennedy.

Dag 3
Togtur gennem en række skove og landsbyer til det idylliske Zaslavl, hvor vi kommer hjem til Tamara. Her møder vi et almindeligt hviderussisk ægtepar, får frokost og hører om livet bag facaden. Hvis vi har mod på det, kan vi prøve saunaen og hoppe i floden i deres baghave. Vi er tilbage i Minsk sidst på eftermiddagen. Mulighed for en tur i balletten eller operaen.

Dag 4
Hjemrejse.

Hvad er inkluderet?

  • Fly: København - Minsk - København
  • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på trestjernet hotel 
  • Morgenmad på hotellet alle dage
  • To frokoster og én middag
  • Dansk ekspertrejseleder
  • Byrundtur i Minsk
  • Togtur til Zaslavl
  • Al transport ifm. programmet
  • Alle skatter og afgifter
  • Alle drikkepenge

Praktisk information

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at denne rejse ikke er egnet for personer, der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Desuden beder vi personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværet om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, skal kunne gå 4-5 km i et almindeligt spadser-tempo med få korte stop undervejs. Rejsen er tilrettelagt efter et fast tidsskema, hvori det desværre ikke muligt at tage hensyn til langsomt/dårligt gående, ligesom flere af de steder vi besøger undervejs ikke er egnede for personer med gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling, såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Valuta
Valutaen i Hviderusland er hviderussiske rubler. 
Kreditkort som Mastercard og Visa er helt almindelige i Hviderusland og kan nemt benyttes i langt størstedelen af alle butikker og restauranter. Der findes desuden flere hæveautomater, hvor det er muligt at hæve kontanter. Vi fraråder at medbringe et stort kontantbeløb på rejsen, dog kan man med fordel veksle et mindre beløb hviderussiske rubler hjemmefra, så man har til mindre udgifter de første dage. Vi fraråder, at medbringe danske kroner med henblik på at veksle på destinationen.
Afhængigt af ens forventede forbrug er det vores erfaring, at et beløb svarende til mellem 500-1.000 danske kroner for to personer, vil være tilstrækkeligt at medbringe i den lokale valuta. Vi anbefaler, at man benytter sit kreditkort i så stor udstrækning som muligt til køb på rejsen.

Visum
Visum er IKKE påkrævet på denne rejse.

Afgange og priser

RejsedatoerProduktLedige pladserPris fra

November 2020

27/11 - 30/11Weekend i Minsk
Rejseleder: Marie Krarup
Gratis eneværelse
Ledige pladser5.995,-Bestil

April 2021

29/4 - 2/5Weekend i Minsk
Rejseleder: Rikke Helms
Gratis eneværelse
Ledige pladser5.995,-Bestil